ЗАЗ Vida 2013
- 4Комфорт
- 5Цена
- 4Дизайн
ЗАЗ Vida 2013
дизайн кузова, дорожный просвет, расход топлива, стоимость обслуживания, тормоза, управляемость, цена
динамика, шумоизоляция
Колись мав нагоду покататися на Aveo T200 потім і на ZAZ Vida /автомат/. Зараз в сім'ї є Opel Vivaro /9 місць/.
І ось у нашому сімействі появляється ще одне авто - ZAZ Vida /базова комплектація, з плюшок тільки гідропідсилювач/.
Розуміючи, що це живчик а особливістю було його додаткове комплектування газом, ми зразу почали експлуатацію в міському режимі. У зв'язку з тим, що попередні власники були варварами техніки, наша машина зразу дала нам можливість себе поремонтувати - закипіла при одній поїздці. Результат: заміна старих патрубків, заміна радіатора і антифризу. Ну якщо закипів, то і прокладку блоку із шліфовкою. Зробили чистку і регулювання газового обладнання, замінили свічки та бронепровода і машинка знову ожила. Розвал-сходження, після заміни рульової рейки, додав впевненості у їзді і чіткості маневрів. Після ремонту ми сміливо кинулися у далекі поїздки: Вінниця, Київ, Мукачево, все 300+ км. І ось тут настало прозріння, що все ок але нам би ще кондиціонер, бо на дворі літо +35°. Хоча у сезон осінь-зима-весна, такі думки зникали і до наступного літа ми їздили у теплі і добрі.
Стосовно вартості запчастин, то тут ціни доволі демократичні: радіатор - 2000 грн, патрубки - 700 грн, прокладка - 550 грн, шини зимові 175/70/R14 - 1750 грн/шт, рульова рейка - 4000 грн, стійка - 860 грн/шт, датчик ХХ - 200 грн, резонатор - 700 грн, гофра - 250 грн, трапеція двірників - 550, датчик тиску масла - 100 грн, коврики резинові - 400 грн. Щодо майстра, то більшість робіт робили дома а щось важливе по ціні 50% від вартості запчастини.
В загальному машиною задоволений. Витрати пального тішать: місто - 9 л/газ, траса - 7 л/газ. Вмістимість салону і багажника також дозволяє їхати комфортно.
Зараз постало питання знайти іншу малолітражку і ми задумались... Але вибір очевидний - Vida але з меншим пробігом і кондиціонером, і щоб було газове обладнання /ситуація із вартістю пального/.
Всім вдалих поїздок та подорожей.
- Отзыв был полезен?