BMW 5 Series 2016
- 5Комфорт
- 4Ціна
- 5Дизайн
BMW 5 Series 2016
дизайн кузова, динаміка, якість матеріалів, якість збірки, об`єм багажника, витрати палива, вартість обслуговування, керованість, ціна, шумоізоляція
дорожній просвіт, коробка передач, простір салону, гальма
Почнемо з мінусів: Купував з пробігом 105 тис. км 2016р. Це останній рік кузову f10 ну і плюс не великий пробіг і ціна теж пристойна була не по низу ринку! Але неприємності мене прям здивували! Коробка нахвалена zf 8hp при переключанні з першої на другу передачу в міському циклі особливо коли є пробки дьоргається при чому так різко і це бісить жесть, авто бізнес класу і я думав коробка мала б працювати плавно але ні. Вирішив поміняти масло в коробці щоб вирішити проблему але ні, дьоргання все одно залишились хоч і стали рідші! Тоді поставив нову коробку і вже коробка працює набагато плавніше але далеко не ідеально, до порівняння до цього мав пассат Б6 2.0 fsi 2006р. Пробіг 215 тис. Ще й скручений на 100 тис. на автоматі aisin, і там цей авоомат працював бездоганно плавно, комфортно в пробці не дьогрався передача перемикалась плавно хоч і була затримка коли даєш газу але це їхня особливість! Пересів на бмв і розчарувпвся з роботи автомата, по місту не комфортно їздити, коробка нервова і сіпана! Салон впринципі просторий але це перше враження, ззаді порівнюючи з пассатом місця набагато менше, хоч і комфортно все одно. Машина довга але це за рахунок капоту, маневрувати спочатку було дуже важко відчуття баржі довжелезної але звикається, кліренс низький! Розумію що авто розроблялося для Європейських доріг і автобанів! Якість матеріалів і їх збірка на достойному рівні хоч і без косяків не обійшлося, кинулися в очі пластикові накладки твіттери динаміків на верхній частині передніх дверей, вони не щільно прилягають до пластику самої дверки і до того ж не симетрична відстань зі сторони водія і пасажира, навіть на алі експрес продаються пластикові накладки щоб закрити цю прогалину! І ще коли яскраво світить сонце в цю ділянку то видно дроти динаміка. Для бізнес седану це не допустимо! Подивився і побачив що в g30 кузові вони це виправили! Ще мінуси не значні але я дотошний до деталей тому напишу тим більше знаючи рівень цього авто! Там де решітка клімату на передній панелі вона вставлена в декоративну накладку вона в мене дерево, то зазори між накладкою і самою решіткою не симетричні від водія і пасажира! На ходу в суху погоду і на гарному асфальті так машина їде шикарно, але зимою це просто розчарування року! Машину в колії на дорозі кидає зі сторони в сторону, чуть перегазуєш починає їхати боком, коли хочеш обігнати на засніженій дорозі і переїхати наприклад через колію зі снігом то будь готовий не злетіти з догори так нервово вона це робить! До прикладу пассат проходив колію і їхав в ній як танк!
Руль треба тримати добряче бо він реагує на будь яку нерівність або яму як навіжений зразу авто кидає в сторону! Це прям мене здивувало настільки що після того як купив хотів продати буквально відразу! Машина не дає впевненості взагалі!!! Хдрайв слабенький і не стабілізує машину взагалі лише коли застряг тоді підключається і передні колеса пробують крутитися!
Тепер плюси: дизайн кузова і загалом якість збірки на достойному рівні, нічого не люфтить і не скрипить якщо не тиснути на це, при їзді тихо, комфорт шикарний, їде дуже мʼяко і в одночас різко! В мене 528і, за рік експлуатації окрім дьораної коробки і то це напевно мені просто не пощастило просто такий попався автомобіль, я нічого не ремонтував крім як міняв масла фільтра і все! Хоча і пробіг малий напевно тому так! Шумоізоляція шикарна, музика хоч і не дуже голосно грає проте бас хороший, в мене не харман кардон а звичайна хай фай музика! Сидіння не комфорті як бувають в бмв а звичайні загалом нормальна посадка але трішки маленькі порівнюючи з тим же пассатом! Багажник теж доволі пристойний 520 л. Але в пассаті 540. Шкіряний салон коричневий виглядає неймовірно дорого і якісно! Пробіг вже 147000 а нічого не потерлося не зламалося не скрипить одним словом якість!
- Відгук був корисний?