Як AUTO.RIA перевіряє нові авто

20 Емкость аккумулятора, кВт
Оценка авто
Хорошо
Плюсы и минусы

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки, коробка передач, тормоза

объем багажника, простор салона, расход топлива, стоимость обслуживания, управляемость, цена, шумоизоляция

Отзыв

Смикнуло мене купити ще раз Вольву... в плагін-гібриді підкупило можливість їздити на електриці, маю такий досвід на СуперБ, дуже задоволений. Але це ж наче паркетник, бо на СуперБ я залишив за рік на наших дорогах 5 колес, пневма, а потужність просто рве! Преміальний салон, все м'яке, але при цьому якесь куце і місця для дрібниць фактично нема... куций підлокітник і бардачок, такі собі вузенькі кишені бокових дверей, хоч і м'якеньких. Наче й непогана керованість, але лишень в місті, бо далі на тесдрайв не дали, а за містом ой капець - після 100 тримаєш те кермо двома руками, бо носить її від легкого руху. Такий гарний звук, але така погана система! Нічого на ній не відрегулюєш без втрати контролю дороги. Це безпека?!!! Двері, доречі, прикривають пороги - це великий плюс проти того ж Х5. Підвіска комфортна, пневма, але якщо заїхати на високу перешкоду, то треба перейти в режим відповідний і тільки тоді авто піднімається. А якщо мені достатньо підняти авто, то так не можна.
Ну і накидаю негативу.
В електричному режимі задній привод шкрябає як на жигулях... аж потім заводиться двигун і їде якось. Той двигун реве як скажений при розгоні. А їсть... якщо їхати крейсерська 120-125, то не менше 9л/100км. За кордоном де можна їхати 140 - 11+. На 140 вимикається "автопілот" ... капець, ну на ВАГ такого не бачив... розпізнавання знаків в Україні не працює - навіщо ж брешуть продавці в Україні? Але хай би не працювало - так це коло з двома мінусами на щитку і на проекції дратує. Фари, які типу вирізають в автоматі - повна лажа. Вони миргають як світломузика, дратують зустрічних і водія. Якби ж я не бачив, як то працює в Тігуана, СуперБ, ІД - то може б думав, що так треба.
А щиток водія... ну це просто жах - сьогодні всі дозволяють налаштувати вигляд під себе, тут же - НІЧОГО! не можна змінити. Так навіщо його цифровим робити? Вже б поставили як в старину стрілочки. Заради карти? Так вмикаєш не гугл-карти і все, чорна діра перед вами.
Окремо про роботу застосунку - авто і застосунок кожні три місяці вимагає зайти знову. То б нічого, але глобальна система Вольво, досить зручна для перегляду параметрів [але не так як Волькфагенівська] і глючна, та й в акаунт по смс не зайти, якщо акаунт по номеру телефону, бо смс не приходить. В результаті починаються "танці з бубном" і тратою часу для поїздок на сервіс, що не реально, коли твої поїздки від дому до дому вимірються тисячами кілометрів і тижднями...
Висновок - Вольво ближче до авто з Китаю настільки, що володіння нею мало би коштувати відповідних коштів. І я ніколи не погоджусь з твердженням, що це преміум авто - ні, це середняк на рівні концерну ПСА, єдиний його плюс - це салон. Але тоді до чого ж тут авто, якщо воно схоже на дорогі меблі?

Олег
вчера