debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Що вибрати? Порівнюємо кросовери Volkswagen T-Cross та Nissan Juke Назад

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Volkswagen T-Cross та Nissan Juke

Які автомобілі регулярно обирають для порівняння клієнти AUTO.RIA?

Давно ми не розповідали своїм читачам про яскраві автомобілі, які купують в першу чергу за неповторну зовнішність і не захмарний цінник, завдяки чому рівень їхньої популярності надзвичайно високий. Наші сьогоднішні герої — субкомпактні кросовери класу “К1”.

Попит на нові авто у листопаді трохи зменшився. Хто продав більше?

Одним з видатних представників когорти таких є друге покоління “японця” Nissan Juke, його ж суперник на сьогодні — поки що єдина генерація німецького конкурента — Volkswagen T-Cross. Німці вміють робити зважені кроки в плані випуску новинок на ринок і точно знають для кого саме призначені їхні автомобілі. А часом ще й проєктують нові моделі з більш-менш емоційною зовнішністю.

“Джук” першого покоління — історія про пристрасть, хоча інколи й з жертвою деякими сімейними цінностями. А от друга генерація випускалася з оглядом на сильних гравців і, головне, врахуванням слабких сторін попередника (таких, повірте, було чимало). І, забігаючи наперед, повідомимо, що основний козир "другого" Nissan Juke — виразна зовнішність — збережена, хай і з меншою порцією “перцю”.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Opel Grandland та Mitsubishi Eclipse Cross

Тож сьогодні ситуація з яскравістю буде стабілізована. Принаймні, якщо говорити про зовнішній вигляд автомобілів… І хоча за деякими параметрами суперники повторюють один одного буквально як викапані, навіть в такому компактному класі знаходяться перемінні, які мають значну розбіжність.

Габарити: Juke довший, T-Cross — з більшим багажником

Тут все просто з одного боку, адже компактні розміри не дають змоги розгулятись в плані простору. На іншій шальці терезів — наш спортивний інтерес до вмінь виробника, адже, знаючи хист німецьких фахівців витискати максимум з обмеженого простору, ми б не стали завчасно списувати наших “малюків” з рахунків тих, хто ставить перед автомобілем сімейні задачі.


Отож, між номерними табличками VW T-Cross — 4108 мм, тоді як Juke відчутно (в межах класу) довший і налічує за цим параметром 4210 мм. Він же більший і завширшки — 1827 мм проти 1760 мм у “Кроса”. Врешті, на його боці й більша висота — 1595 мм у “Джука”, а у T-Cross 1584 мм. Та далі починається найцікавіше.

Скільки за новий Volkswagen T-Cross на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

А саме те, що дорожній просвіт більший вже у “Фольксвагена”: той має під захистом пристойні для класу компактів 180 мм, тим часом як “Ніссан” нараховує на 8 мм менше: 172 мм, що теж цілком непогано для маневрування міськими парковками. Але розробники німецького автомобіля пішли далі, адже їм вдалося при менших габаритах досягти хай не надто відчутно, та все ж більшого об’єму багажного відсіку — 455 л проти 422 літрів у Juke. 

Але повного приводу в обох — зась. Не те щоб він був конче необхідним, але ж ми з вами знаємо, як допомагає навіть простенька система 4х4 у таких умовах,  як нині за вікном. Натомість наші суперники можуть запропонувати водієві хіба що високу і до того ж дещо “табуретну” посадку, зручні в маневруванні компактні розміри та короткі звіси.

Тест-драйв Volkswagen T-Cross: славный малый

Можливо друге покоління Nissan Juke й не має тієї харизми та зухвалого зовнішнього вигляду, як попередник, але згладжені кути (як в плані дизайну, так і суб’єктивних переконань громадськості) не заважають виділятися в потоці та мати попит, а зміни в габаритах і рівні оснащення це чудово підтверджують.


Інша річ Volkswagen T-Cross, який попри невеликі габарити втілює всю агресивність кросоверної (а часом і позашляхової) лінійки бренду, але зовсім не має іграшкових рис зовнішності, як, скажімо, стильний (і більший), але дещо менш практичний T-Roc. Так на що ж вони, врешті, здатні та за який перелік вигод імпортери просять такі (далі — спойлер) не завжди притомні гроші?

Основні габарити Volkswagen T-Cross Nissan Juke
Довжина/ширина/висота, мм 4108 / 1760 / 1584 4210 / 1827 / 1595
Колісна база, мм 2551 2636
Дорожній просвіт, мм 180 172
Об'єм багажника, л 455 422

Двигуни: в обох по 1,0-літровому бензиновому мотору

Першою чергою варто згадати про силові установки, які мають задовольняти потреби майбутніх власників. Для “Ті-Кроса” це єдиний доступний на ринку України двигун 1,0 TSI потужністю 115 “коней”. Він працює в парі з безальтернативною роботизованою АКПП DSG на 7 ступенів. Цій зв’язці вдається розмінювати “сотню” за приємні 10,2 секунди.


Та головне те, що німецькі інженери привчили трициліндровий двигун до помірного апетиту: на подолання дистанції у 100 км T-Cross має вкладатися у 4,5-5,6 л пального. З “Джуком” ситуація аналогічна: для нашого ринку призначено один-єдиний бензиновий “турбо” з трьома циліндрами. Його потужність відрізняється від характеристик T-Cross лише на одну силу — але в менший бік: 114 к.с. 

Скільки за новий Nissan Juke на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за новий Nissan Juke на AUTO.RIA?
от 849 930 грн до 1 091 400 грн

Парою йому так само призначено 7-ступеневу роботизовану КПП з двома зчепленнями. Але ситуація з показниками тут інша. Так, на прискорення до 100 км/год Juke потребує 11,8 с, що при однакових з T-Cross ввідних дещо дивує. Витрата пального тут теж більша, хоч показник все одно доволі пристойний: 5,2-6,8 л на 100 км.


До слова, у двох перших рівнях оснащення, про які йтиме мова далі, можна замовити “японця” з 6-ступеневою “механікою”. Хоча і вона не надто прискорює м’язистий зовні “Джук”: вигода складає усього 0,3 с, а значить до швидкості в 100 км/год він розганяється за 11,5 с. Ситуація з витратою теж не надто відрізняється, хоч і дещо краща, аніж у “робота” — 4,9-6,4 л/100 км.

Силові агрегати Volkswagen T-Cross Nissan Juke
Робочий об'єм, л/тип пального 1,0, турбобензин 1,0, турбобензин
Потужність, к.с. 115 114
Розгін 0-100 км/год, с 10,2 11,5 / 11,8
Витрата пального, л/100 км 4,5-5,6 4,9-6,4 / 5,2-6,8
Коробка передач/система приводу 7-АКПП / передній 6-МКПП / 7-АКПП; передній

Комплектації та ціни: Volkswagen пропонує дві, Nissan - аж шість

Складніше доведеться з рівнем оснащення, адже “німець” пропонує дві комплектації з додатковою можливістю погратися конфігуратором, а от японському кросоверу призначили одразу шість фіксованих варіантів. І хоч вони повсякчас мають не надто великі розбіжності, вивчити тут є що. Доведеться розбиратися!


Почнемо з простого, тобто з вибору модифікації VW T-Cross. Покупцеві пропонують обирати серед двох гарно оснащених варіантів — Life або Style. На початковому ви одразу отримаєте клімат-контроль Air Care Climatronic, підігрів передніх сидінь, медіасистему з екраном на 6,5”, 4 USB-C роз’єми, протоколи Apple CarPlay/Android Auto, круїз-контроль, рейлінги на даху, легкосплавні диски на 16”, обігрів форсунок омивача лобового скла, LED ходові вогні та задні ліхтарі. 

Тест-драйв Nissan Juke: Скромность украшает?

А окрім переліченого — центральний підлокітник, передній та задній паркувальні датчики, систему Start-Stop, цифрову панель приладів 8” та зсувний ряд задніх сидінь. У комплектації Style на вас додатково чекатиме безключовий доступ, запуск двигуна кнопкою, LED фари головного світла, камера заднього огляду, амбієнтна підсвітка салону, 17” колісні диски, автомат світла та дощу, покращений декор інтер’єру, асистенти рушання вгору й утримання в смузі руху.

Тим часом на знайомство з прайсами Nissan Juke доведеться витратити трохи більше часу: нехай в максимумі “японець” пропонує чимало начиння, відмінності між комплектаціями часом є мінімальними, тому доведеться трохи помізкувати. Отже, на початку стоїть Visia, що передбачає наявність 16-дюймових сталевих коліс, кондиціонеру, повністю світлодіодної оптики, повного переліку систем безпеки, помічника старту вгору, автомата дальнього світла, контролю рядності, інтелектуальної системи регулювання плавності руху та траєкторії, систему Start&Stop тощо. 

Найдешевші авто в Україні: повний привод, «автомат», турбомотор... Але не все одразу!

В Accenta з’являються 17” легкосплавні диски, клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, 8” сенсорний екран мультимедіа, Apple CarPlay/Android Auto, камера заднього огляду й автомат світла та дощу. Середній рівень оснащення — N-Connecta, — до всього згаданого має задні паркувальні датчики, систему моніторингу сліпих зон, вибір режимів руху, обігрів лобового скла, вставки з екошкіри в сидіннях, безключовий запуск двигуна і безключовий доступ. 


В Tekna буде доступний вже повністю шкіряний салон (щоправда, з екошкіри), фонова ілюмінація салону, камери панорамного огляду та передні протитуманні фари. N-Design вирізняється наявністю 19” легкосплавних коліс, персоналізацією інтер’єру та елементів екстер'єру, аудіосистемою BOSE Personal Plus, але при цьому позбувається деяких корисних опцій, як, наприклад, системи огляду на 360 градусів. А найближчим часом майбутніх покупців буде чекати ще й нова комплектація Enigma, яку будуть вирізняти додаткові виразніші деталі екстер’єру та деякі зміни в салоні. 

Вартість Volkswagen T-Cross Nissan Juke
Комплектації Life, Style Visia, Acenta, N-Connecta, Tekna, N-Design, Enigma
Ціни, грн 960 000 - 1 031 490 873 430 - 1 099 000

У підсумку

Тут ми зазвичай пригадуємо власні враження від автомобілів, які брали участь у випробуваннях в редакції AUTO.RIA. Нинішніх героїв ми обкатали вже давненько, але обом ставили задачі, які багато в чому перевищували можливості автомобілів. Для цього, врешті, і потрібні випробування. Можливо, ділитися враженнями від кермування нині не на часі, але запевняємо — простору всередині (а саме з цього приводу може перейматися основна аудиторія майбутніх власників) чимало, тіснитися на задньому ряду ані у салоні VW T-Cross, ані на борту Nissan Juke не доведеться навіть довготелесим пасажирам.

10 альтернатив новому Toyota Corolla Cross: що є на AUTO.RIA?

Мусимо визнати, що в настільки компактних (порівняно з наступним за габаритами класом) кросоверах виробники змогли втілити так багато і цікавих технічних нюансів, і успішних ідей з використання внутрішнього простору. Наприклад, Volkswagen T-Cross має переваги саме з цієї точки зору при менших зовні габаритах, чудовій динаміці та паливній економності.

Найдоступніші повноприводні авто: що нового є на AUTO.RIA?

Як наслідок, вартість автомобіля вийшла доволі високою. А з точки зору раціональних міркувань (рівень оснащення за притомніші кошти) перевага скоріш на боці японського кросовера Nissan Juke. Який, маємо визнати, не втратив харизми, але значно додав у внутрішніх габаритах. В будь-якому разі обидва автомобілі “зачепили” нас під час дорожніх випробувань, тож ми переконані, що на сімейній нараді, скликаній з метою вибору одного з нинішніх дуелянтів, говорити буде про що.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми