debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Mercedes-Benz GLC (X254) Назад

Автомобіль тижня. Mercedes-Benz GLC (X254)

Перші екземпляри нового кросовера вже з'явились в українських автосалонах.

В Україні Mercedes-Benz GLC далекий від статусу бестселера бренду: у нашій автомобільній спільноті розмір авто преміумкласу досі є визначальним, тому клієнти Mercedes-Benz зазвичай обирають дорожчі та просторіші моделі. Тим часом у Європі презентацію другого покоління кросовера очікувала сила-силенна поціновувачів, адже там GLC вже встиг обігнати за популярністю "Ц-клас", а найближчі два роки його аудиторія стрімко розширювалась.

Тест-драйв Mercedes-Benz GLC Coupe

Судячи з усього, такий успіх паркетника сильно вплинув на німців, тож при розробці нового покоління вони вирішили не вдаватися до радикальних експериментів. Це дуже помітно по дизайну новинки: найочевиднішим нововведенням тут стали "трикутні" розкосі фари головного світла. В базовому виконанні вони повністю світлодіодні, а за доплату клієнту можуть запропонувати матричну оптику, яка вміє вимальовувати на дорозі різноманітні підказки.

Кросовер Мерседес

При цьому, якщо поглянути на автомобіль у профіль, розпізнати новинку буде складніше. Вона зберегла фірмовий силует з характерною лінією вікон (вона лиш трохи змінила нахил "підвіконня" ззаду) та має схожі візуальні пропорції. Натомість габарити кросовера змінились істотно: модель збільшилась у довжину до 4716 міліметрів, і в цьому плані змогла обігнати своїх головних суперників: Audi Q5 та BMW X3.

Что выбрать? Сравнение Mercedes-Benz GLC и Land Rover Discovery Sport

В інтер'єрі нове покоління кросовера залишилось дуже подібним до актуальної генерації C-Class в його найдорожчих версіях. Вже у базовому виконанні тут встановлено “віртуальну” панель приладів з екраном на 12,3 дюйма й великий 11,9-дюймовий тачскрін мультимедійної системи, а за доплату можна встановити окремий проєкційний дисплей. Також покупцям кросовера обіцяють кращі матеріали та поліпшену шумоізоляцію, — і це при тому, що і попередню генерацію аж ніяк не назвати шумною.

Серед цікавого додаткового обладнання кросовера можна виділити мультиконтурні передні крісла з масажером та просунуту аудіосистему Burmester, яка складається з 15 динаміків. Також за додаткову оплату на автомобіль можуть встановити систему кругового огляду та чотиризонний клімат-контроль, хоча електропривод п'ятих дверей віднесли до переліку базового обладнання.

Тест-драйв Audi e-tron Sportback: Генератор приключений

В основі другої генерації паркетника лежить модульна платформа MRA, - така ж, як і у його попередника. Конструкція підвісок тут цілком типова для продуктів Mercedes-Benz. Спереду встановлена незалежна “двоважілька”, а задні колеса кріпляться до кузова через багатоважільну підвіску. Вже у базовому виконанні на паркетника встановлені дорогі амплітудозалежні амортизатори, але за доплату можна замовити пневмопідвіску, або встановити один з двох доступних пакетів: Sport або Offroad Engineering.

Кросовер Мерседес

Також на топових модифікаціях паркетника можна буде побачити адаптивне шасі з поворотною задньою віссю. При чому, якщо для C-класу було заявлено кут повороту у 2,5 градуси, то на кросовері його збільшили до 4,5. Завдяки такому шасі автомобіль не лише зможе розвертатись на меншій площі, а й стабільніше “стоятиме” на високій швидкості.

Рейтинг популярних нових авто України. Що купували у листопаді?

Серед незвичайних опцій цієї моделі можна виділити так званий “прозорий капот”, - як на Land Cruiser 300. Алгоритм його роботи повністю повторює таку ж опцію на “японці”: для демонстрації дороги під передніми колесами використано запис із передньої камери кросовера, якій виводиться на екран мультимедійної системи з невеликою затримкою. Окрім того, на автомобілі буде присутній вже звичний для Mercedes адаптивний круїз-контроль та інші високотехнологічні асистенти.

Кросовер Мерседес

Українська лінійка двигунів новинки переважно складається з дволітрових чотирициліндрових турбомоторів: дилери пропонують бензинові GLC 200 на 204 к.с. та GLC 300 потужністю 258 к.с., а також дизельні GLC 220d на 197 к.с., та GLC 300d, що розвиває 269 конячок. Окрім них на нашому ринку будуть доступні два гібриди PHEV з функцією підзаряджання: GLC 300e на 313 к.с. та GLC 400e, який видає 381 к.с. До слова, остання модифікація на цю мить являється найдинамічнішою і може розганятись до 100 км/год лише за 5,6 секунди.

Найдорожчі китайські авто в Україні: що є на AUTO.RIA зараз?

Гібриди за своєю конструкцією дуже схожі на стандартні бензинові моделі та мають у своїй основі той самий дволітровий двигун. Але якщо на класичних версіях використовується 23-сильний стартер-генератор, то у гібридів 136-сильний електромотор вбудовано у дев'ятидіапазонний “автомат”. Для зберігання заряду тут використовується тягова батарея на 31,2 кВт∙год, встановлена в багажнику кросовера. Завдяки непоганій ємності акумулятора, паркетник суто в електричному режимі може подолати до 120 кілометрів, після чого доведеться таки вмикати бензиновий двигун.

Український імпортер не проводив гучних піар-кампаній з приводу початку продажів моделі, але ті, хто нещодавно відвідував автосалони Mercedes-Benz, могли помітити: в деяких з них новий кросовер вже з'явися. Новинку поки можна зустріти не в кожному шоурумі, але в нашому каталозі нових авто ви легко дізнаєтесь де саме авто буде в наявності.

Усі нові Mercedes-Benz GLC-Class (X254) на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові Mercedes-Benz GLC-Class (X254) на AUTO.RIA
от 2 504 862 грн до 2 703 099 грн

Що ж до ціни, то за найдоступнішу версію новинки українські дилери просять щонайменше 2 208 402 гривень: за ці гроші ви отримаєте дизельний кросовер у виконанні GLC 220 d 4Мatic. Що ж до найпотужнішого гібрида, то у нас його оцінили у 2 700 368 гривень, — і це за базову версію! Варто бути готовим до того, що вартість “живого” автомобіля через численні спокуси переліку додаткового обладнання може перевалити й за 3 мільйони.

Отзывы о Mercedes-Benz GLC-Class

Отлично
7 отзывов
4.4
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.4
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    5.0
  • Дизайн
    4.4

дизайн кузова, динамика, качество сборки, объем багажника, простор салона

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Mercedes-Benz GLC-Class

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми