debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Оновлення «по повітрю» вже працює в Україні. Хто може ним скористатись? Назад

Оновлення «по повітрю» вже працює в Україні. Хто може ним скористатись?

Плюси та мінуси нової технології: про що варто знати власникам сучасних легковиків.

Криза напівпровідників, яка виникла внаслідок «ковідних» обмежень, зайвого разу підкреслила наскільки складними є сучасні легковики: гонитва за вимогами у царині безпеки та екології примушує розробників проєктувати дедалі більше електронних компонентів та систем, а ті своєю чергою потребують складнішого програмного забезпечення. Спочатку кожне оновлення бортового «софта» потребувало від автовласника візиту на дилерську СТО для підключення до діагностичного обладнання, однак з часом з’явилась можливість оновлювати ПЗ «по повітрю» (Over The Air), економлячи час та гроші. А відтепер вона доступна і в Україні.

Рейтинг нових електромобілів: що краще купували у жовтні?

Першим на нашому ринку брендом, який запропонував таку можливість своїм клієнтам, став шведський Volvo: як повідомив AUTO.RIA український імпортер, OTA працюватиме на низці легковиків 2022-го (XC60, V90 Cross Country, електричних C40 та XC40) та 2023 модельного року (XC90, XC60, V90 Cross Country, V60 Cross Country, S90, XC40 Recharge, C40). І, звісно, бездротове оновлення підтримуватиме й новий Volvo EX30, який прибуде до України «живцем» найближчим часом.

Електричні Volvo в Україні пропонуватимуть за підпискою. Що воно таке та скільки коштує?

Процедура оновлення ПЗ через повітря навряд чи буде новою для людей, які зробили смартфони частиною свого повсякденного життя, та відбувається у два етапи: завантаження та встановлення. Завантаження триває під час використання авто – автоматично у фоновому режимі, щоб не відвертати уваги водія від кермування. Для цього треба активувати саму опцію завантаження на центральному дисплеї автомобіля.

Переклад на шведську: що відомо про мінівен Volvo EM90? ВІДЕО

Коли оновлення завантажиться і стане доступним для встановлення, його зміст можна переглянути, щоб дізнатись які саме зміни мають бути внесені. Для запуску встановлення доведеться лише підтвердити готовність одним кліком на центральному дисплеї авто. А потім — вийти з авто та заблокувати центральний замок.

Одним чеком: Volvo включить вартість обслуговування «електричок» до їхнього цінника

Саме так: користуватися машиною під час встановлення ПЗ не вийде, тому для цього етапу доведеться обрати вільний від поїздок час. Також варто зауважити, шо процедура встановлення може тривати до 90 хвилин, тож її варто або планувати на завершення дня, або мати якийсь план дій на такий проміжок часу. З іншого боку, для встановлення оновлень підключення до інтернету не потрібне, отже машину можна залишити на підземному паркінгу торгівельно-розважального центру, кінотеатру тощо.

Тест-драйв Volvo XC40 Recharge: бажаєте встановити оновлення?

Головною ж перевагою «бездротової» процедури оновлення є відсутність необхідності їхати до дилерського центру (особливо у тому разі, коли фірмової СТО немає поблизу). Тож врешті оновлення «софта» буде ще й безкоштовним, — звісно, якщо не брати до уваги вартість квитків у кіно чи вечері, протягом якої відбуватиметься встановлення. Втім, найближчим часом у застосунку Volvo для смартфонів з’явиться функція планування часу оновлення. Вона дозволить власникам не лише відстежувати процес встановлення, а й планувати його заздалегідь на зручний час.

А яка гарантія? Найдоступніші «офіційні» електромобілі на AUTO.RIA

Виробник запевняє, що з часом функцію ОТА матимуть усі нові моделі марки Volvo. Втім, для ринку в цілому це лише початок: приклад одного бренду може спонукати до активніших дій решту українських автоімпортерів.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми