debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Infiniti QX80 Назад

Автомобіль тижня: Infiniti QX80

Новинка стала набагато сучаснішою, але її вартість суттєво збільшилась.

Масивні позашляховики з монументальним дизайном та ненажерливими двигунами свого часу сформували окремий клас авто, але зараз таких моделей на ринку стає дедалі менше. Після презентації концепту QX Monograph могло здатись, що новий QX80 збереже старі стандарти. Однак виявилось, що це скоріше візуальний ефект, адже позашляховик зі зміною покоління нарешті перейшов у сучасну епоху.

Інфініті КуІкс80

Попри те, що попередню генерацію було представлено 14 років тому, від її візуальної концепції японці вирішили не відмовлятись. Як і раніше, QX80 залишиться позашляховиком в американському стилі, з високим та довгим капотом, великою фальшрадіаторною решіткою та хромованими акцентами. В цілому ж перед нами серійна версія прототипа QX Monograph, за допомогою якого виробник намагався об'єднати класичний дизайн з сучасними рішеннями.

Новый Lexus LX обзавелся четырехместным салоном. А что с моторами?

Якщо передня частина має в цілому доволі типовий вигляд як для Infiniti, то корма автомобіля більше схожа на нові Lexus і низку інших новинок з азійських країн. Головним елементом нового екстер'єру стала оптика, розділена на велику кількість елементів. Якщо раніше задні ліхтарі поєднувались між собою хромованою смугою, то тепер замість неї використовується світлова панель, створена приблизно з 300 світлодіодів.

Інфініті КуІкс80

Загалом світловим ефектам на новій генерації QX80 приділено дуже багато уваги. Наприклад, якщо автомобіль виявить, що власник підходить до автомобіля, він переведе приховані дверні ручки в робоче положення, підсвітить логотип Infiniti й денні ходові вогні, а завдяки невеликим проєкторам в дзеркалах на землі обабіч автомобіля з'являться світлові зображення двох великих крил.

Тест-драйв VW Touareg: менше позашляховика, більше люксу

Як і конкуренти з Mazda, в Infiniti вирішили вкластись у створення нових високоякісних відтінків для нового авто. Наприклад, понад шість років пішло на створення фарби Dynamic Metal, яку можна побачити на фото. Сама процедура нанесення такої фарби набагато складніша і потребує постійного контролю якості, але "на виході" ми маємо отримати “ефект рідкого металу”, при якому автомобіль змінюватиме відтінок залежно від освітлення і кута огляду.

Інфініті КуІкс80

В чому проглядається справжня революція, то це в салоні позашляховика. Ще на момент 2010 року інтер'єр QX80 мав занадто традиційний вигляд, а в актуальному десятиріччі він неприховано відставав від усіх своїх конкурентів. Хороша новина в тому, що салон цього разу створювали не озираючись на історію моделі, тому результатом став доволі складний, але нестандартний та яскравий дизайн.

Найпотужніші нові авто в Україні: що є на AUTO.RIA?

Помітно, що у преміальному японському бренді поки "не награлись" з сенсорними панелями, тому їх тут навіть більше, ніж потрібно. В Infiniti вирішили не брати до уваги досвід колег і прибрали стандартні кнопки з керма автомобіля, а модуль кліматичної системи було замінено 9-дюймовим екраном. Що ж до панелі приладів і мультимедійної системи, то вони також отримали по 14,3-дюймовому дисплею, які візуально об'єднані в один модуль.

Інфініті КуІкс80

Якщо не концентруватись на великих екранах, то новий Infiniti QX80 може запропонувати високоякісний салон з цікавими поєднаннями напіванілінової шкіри, натурального ясеня та алюмінію. Підігрів сидінь і вентиляцію тут можна побачити на першому і другому ряді, а на гальорці можливо встановити тільки підігрів, — але й це вже більше, ніж пропонують деякі конкуренти.

Оновлений Audi Q7 показали на перших фото. Коли чекати в Україні?

Також цікавою особливістю QX80 має стати "розумна" кліматична установка, яка використовує інфрачервоний сенсор в стелі автомобіля і слідкує за самопочуттям пасажирів. Якщо електроніка виявить, що актуальна температура не комфортна, то автоматично змінить налаштування “клімату” і самостійно розпочне охолодження.

Навіть у базових версіях на автомобіль встановлюватимуть акустичну систему фірми Klipsch з 14 динаміками з сумарною потужністю у 600 Ватт. Дорожчі версії Sensory та Autograph постачатимуть з потужнішою акустикою, яка складається з 24 динаміків та 8-дюймового сабвуфера TriPower, встановленого в прихований корпус. Окрім цього невеликі динаміки будуть вмонтовані у підголівники передніх сидінь, до чого в Nissan вже вдавались на деяких своїх автомобілях.

Що вибрати? Порівнюємо Jeep Grand Cherokee та Volkswagen Touareg

Що ж до габаритів салону, то в Infiniti поки не називають конкретних даних, але обіцяють, що додаткового простору там буде набагато більше. Сам же інтер'єр можна обрати в семи, або восьмимісній конфігурації. При чому, перший варіант буде набагато комфортнішим, адже в ньому буде не тільки більше місця для ніг, а і встановлено електропривод сидінь другого і навіть третього ряду.

Інфініті КуІкс80

В плані електронних асистентів новий QX80 обходить свого попередника на голову. Якщо в попередній генерації адаптивний круїз-контроль став стандартом тільки у 2021 році, то тепер навіть в базових авто буде встановлено система ProPILOT Assist 1.1, здатна утримувати автомобіль в межах визначеної розміткою смуги. Доплативши, здібності позашляховика можна покращити до рівня ProPILOT Assist 2.1, що передбачає систему автономного керування 2-го рівня. З нею електрика може брати на себе управління машиною на певних магістралях і самостійно змінювати рядність та швидкість руху.

Вага чи спорт? Новий BMW X5 здивував на лосиному тесті. ВІДЕО

Не стало несподіванкою й те, те що японці відмовляться від старого і дуже надійного 5,6-літрового V8. На заміну цьому агрегату прийшов 3,5-літровий бензиновий V6 з двома турбінами, який розвиває 450 кінських сил і 700 Н·м крутного моменту. Новий двигун лише умовно можна назвати новим: виходячи з індексу VR35DDTT він є представником добре відомої лінійки VR. Наприклад, агрегати цього типу ми вже зустрічали під час тесту Infiniti Q60s (VR30DDTT).

Семиступеневий “автомат” також став історією: на флагманському позашляховику тепер використовуватимуть нову дев'ятиступеневу трансмісію. В США базові модифікації QX80 будуть задньоприводними, але починаючи з "другої" версії Pure автомобіль матиме привод на всі колеса. Як і раніше, крутний момент тут за замовчуванням передається на задню вісь, а передні колеса автоматично підключаються через муфту. Нова модель матиме велику колісну базу (3073 міліметри) і солідні звіси, тож щоб покращити її прохідність пневмопідвіска тут встановлюється вже з недорогих версій. На трасах та рівному асфальті вона дозволяє занизити автомобіль на 71 міліметр, а якщо виникає необхідність вибратись на бездоріжжя, відстань від покриття до вразливих елементів конструкції можна збільшити на 61 міліметр.

Які нові Infiniti QX80 є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Які нові Infiniti QX80 є на AUTO.RIA зараз?
от 2 490 000 грн до 3 105 900 грн

Продажі нового покоління QX80 почнуться вже цього літа. Одним з перших ринків, на якому з'явиться позашляховик, стануть Північна Америка: там йому доведеться конкурувати з відомим у всьому світі Cadillac Escalade. Причому, якщо раніше QX80 був приблизно на сім тисяч доларів дешевшим за суперника, то тепер за флагманський позашляховик Infiniti доведеться викласти щонайменше $82 450, — на 555 "зелених" більше, ніж коштує базовий Escalade.

Отзывы о Infiniti QX80

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми