debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Що вибрати? Порівнюємо Jeep Grand Cherokee та Volkswagen Touareg Назад

Що вибрати? Порівнюємо Jeep Grand Cherokee та Volkswagen Touareg

Які нові автомобілі регулярно обирають для порівняння відвідувачі AUTO.RIA?

Сьогодні розповідь ітиме про кросовери з преміального сегмента класу “К2”, які мають просторі салони, практичні багажники та надзвичайно сучасні інформаційно-розважальні системи. І доволі високі ціни, які торік мало не завадили одному з нинішніх дуелянтів досягти надзвичайного результату за кількістю реалізованих автомобілів.

Які нові авто мали найбільший попит в Україні у 2023 році?

Отже, герої сьогоднішнього протистояння – оновлений Volkswagen Touareg третього покоління, який, власне, і став одним з найбільш результативних SUV за підсумками 2023-го у своїй категорії. Щоправда, до заліку також пішли автомобілі до рестайлінгу, на які наприкінці року дилери виставили вельми заманливі ціни. Хай там як, результат у 1009 нових “Туарегів” за рік від того вражає не менше.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Jeep Compass e-Hybrid та Hyundai Kona Hybrid

Компанію “німцю” складе і спробує поборотися з ним за клієнта п’яте покоління американського Jeep Grand Cherokee. Це новинка для нашого ринку, тож підсумки продажів можна буде підбивати лише наприкінці поточного року. Втім, серед українських водіїв “Гранчак” має давню репутацію “серйозного” авто, до того ж саме Grand Cherokee свого часу багато в чому задав вектори розвитку усього сегменту Sport Utility Vehicle (SUV).

Габарити: VW ширший, Jeep має подовжену версію

Почнемо, як заведено, з порівняння габаритів новачків українського авторинку: на перший погляд, вони можуть здаватися дуже схожими. Отже, загальна довжина німецького автомобіля складає 4878 мм, а Jeep виріс до позначки в рівно 4900 мм. Та на вузьких паркувальних майданчиках “втягувати щоки” доведеться саме водіям “Туарега”, адже ширина автомобіля з дзеркалами складає неабиякі 2193 міліметри.

vw touareg 2024


Втім, Jeep завширшки не те щоб був набагато компактнішим: він має 2149 мм за цим параметром. Зріст “американця” – 1799 мм, а німецьке авто має заввишки “лише” 1717 мм. Трішки ж більша різниця між автомобілями за параметром колісної бази, адже відстань між осями “Фольксвагена” становить 2899 мм, а у “Джипа” вона сягає 2964 мм. А там, де колісна база налічує майже три метри довжини, про тісняву на другому ряду сидінь точно можна забути.

Який податок платити за першу реєстрацію автомобіля у 2024 році?

Та й за іншими параметрами “наші” конкуренти здатні приємно здивувати. Наприклад, завдяки пневмопідвісці під захистом німецького автомобіля налічується суттєві 185-258 мм дорожнього просвіту: це, так би мовити, відкриває нові горизонти для використання потужної техніки. Та й Grand Cherokee не відстає, маючи, залежно від наявності "пневми", за цим параметром 214-276 мм.

Не менше дивують і розміри багажних відсіків. Наприклад VW Touareg здатен сховати за п’ятими дверима неймовірні 810 л багажу, але Jeep Grand Cherokee готовий прийняти на борт ще більше майна: 1070 літрів за спинкою другого ряду сидінь! Цікаво те, що вперше в історії “американець” отримав ще й подовжену версію, внаслідок чого отримав можливість встановлення третього ряду сидінь. 

Нова машина тут і зараз! Яких авто є найбільше в наявності?

І такі 7-місні автомобілі теж доступні для купівлі в Україні! Зауважимо, що у порівнянні з 5-місним варіантом сталою лишилася тільки ширина цього велетня, за рештою вимірів Grand Cherokee Long додав у розмірах. Наприклад, колісна база виросла на 128 мм і становить 3092 мм. Висота – 1817 мм, кліренс може змінюватись у діапазоні 214-276 мм, а загальна довжина версії L сягає 5204 мм, що вже дає привід розглядати його як представника класу “К3”.

jeep grang cherokee 2024


Звісно, у разі використання всіх 7 сидінь розмір багажного відсіку “Гранчака” буде меншим, та його 490 л аж ніяк не назвеш скромними. Втім, обмежившись екіпажем з 5 людей, можна отримати 1328 л за спинками сидінь другого ряду, а якщо скласти і його – отримаємо фантастичні для легкового автомобіля 2396 л простору. До речі, п’яте покоління Grand Cherokee дебютувало саме у 7-місному кузові та лиш через пів року світ побачив 5-місне “вкорочене” авто. Пріоритети очевидні.

Основні габарити Jeep Grand Cherokee Volkswagen Touareg
Довжина/ширина/висота, мм 4900-5204 / 2149 / 1799-1817 4878 / 2193 / 1717
Колісна база, мм 2964-3092 2899
Дорожній просвіт, мм 214-276 185-258
Об'єм багажника, л 490-1070 810

Двигуни: у Jeep два бензинових, VW має і бензин, і дизель

На відміну від американської новинки з її подовженою версією та семимісним салоном, німецький автомобіль такої розкоші не отримав. Втім, за їздовими дисциплінами Volkswagen досі ще є прикладом для наслідування. Отже, саме розповіддю про його силові установки й продовжимо порівняння.

vw touareg 2024


В Україні для “Туарега” можна замовити один з трьох двигунів. Найпотужніша версія – з 3,0-літровою V-подібною бензиновою “турбо шісткою” TSi з кодом EA839. Потужності у 340 к.с. вистачає для набору “першої сотні” за 5,9 с. Втім, ця версія матиме і найбільший апетит: у змішаному циклі – щонайменше 11,2 л на кожні 100 км шляху.

Новий DS4 тепер можна придбати значно вигідніше

Інші два двигуни – модифікації дизельного EA897 evo2 різного ступеня форсування. Менш потужний V6 під капотом має “лише” 231 к.с., втім одночасно є і найекономнішим: середнє значення, заявлене виробником, – 7,7 л/100 км. Втім, прискорення до 100 км/год триває вельми приємні 7,5 секунди — і це, до слова, найповільніший оновлений “Туарег” на нашому ринку.

Золота середина та улюбленець публіки – дизельний агрегат потужністю 286 к.с., який розганяє авто до “сотні” за 6,1 с та демонструє споживання пального у межах 8,4 л/100 км. Втім, таких чудових показників витрати пального навряд чи вдасться досягти, занадто часто перевіряючи заявлену показником розгінну динаміку.

Автомобілі тижня. Які новинки з'являться в Україні на початку 2024 року?

На відміну від “німця”, його американський візаві не має дизельних двигунів, доступних для замовлення офіційно. Втім, обидва бензинові двигуни Grand Cherokee демонструють чудові їздові показники. Перший з них – 2,0-літрова турбочетвірка – видає 271 к.с. і, згідно з обіцянкою виробника, має вкладатися у 9,5 л пального на кожні 100 км.

Для такої потужності апетит дійсно помірний, — якщо він, звісно, підтвердиться реальними умовами експлуатації. У потужнішої 285-сильної версії під капотом працює бензиновий V6 Pentastar об’ємом 3,6 л. Такий двигун цікавиться пальним трішки більше, та, знову ж таки, за переконаннями виробника, ненажерливим бути не повинен: планове споживання – 11,1 л/100 км у змішаному режимі руху. Звучить обнадійливо, — однак варто це перевірити.

jeep grang cherokee 2024


Цікаво, що усі версії Grand Cherokee, незалежно від довжини кузова, колісної бази та навіть об’єму двигуна, у спринті з місця до “сотні” всі як один мають вкладатися у 8,1 секунди. Також варто зазначити, що обидва учасники цього порівняння мають виключно 8-ступеневі автоматичні КПП, а також тільки повноприводні трансмісії. Наразі гібридних версій обох моделей українським клієнтам не пропонують навіть під замовлення.

Силові агрегати Jeep Grand Cherokee Volkswagen Touareg
Робочий об'єм, л/тип пального 2,0 турбо / 3,6; бензин 3,0; дизель / бензин
Потужність, к.с. 271 / 285 231 / 286 / 340
Розгін 0-100 км/год, с 8,1 7,5 / 6,1 / 5,9
Витрата пального, л/100 км 9,5 / 11,1 (змішаний цикл) 7,7 / 8,4 / 11,2 (змішаний цикл)
Коробка передач/система приводу 8-АКПП / повний 8-АКПП / повний

Комплектації та ціни: у Touareg – три, для Grand Cherokee – п’ять

Цікаво, що обидва конкуренти отримали майже ідентичний цінник як для початкових, так і для максимальних модифікацій. А різниця між “базовою” і “топовою” складає мільйон гривень. Втім, розібратися у варіантах виконання все ж потрібно, адже і довгий список опцій і кількість комплектацій дуелянтів відрізняються.

vw touareg 2024


Більше їх у Jeep, тож з нього і почнемо. Найпростіша версія з 2,0-літровим “турбо” у комплектації Limited оцінюється у 2 616 000 грн. Це буде автомобіль з 5-місним салоном, адаптивним круїз-контролем, електронною системою керуваня повним приводом Selec-Terrain, активною системою утримання в смузі, системою постійного повного приводу Quadra-Trac I 4WD, можливістю відключення приводу на передні колеса, безключовим доступом, моніторингом “сліпих зон”.

Тест-драйв Jeep Compass e-Hybrid: «грін-карта» для італійця

І це ще не все, адже “в базі” встановлені активні жалюзі решітки радіатора, електропривод регулювання керма з пам’яттю, підкермові пелюстки перемикання передач, двозонний клімат-контроль, електропривод дверей багажного відсіку, підігрів всіх сидінь, електричне регулювання передніх сидінь, камера заднього огляду, паркувальні радари, розетка 230 В, 9 динаміків аудіосистеми з підсилювачем, підтримка протоколів Apple CarPlay / Android Auto, обігрів керма, шкіряний салон, LED оптика, 20-дюймові колеса і рейлінги на даху та чималий перелік систем активної безпеки.

Починаючи з обмеженої партії комплектації Limited L з 7-місним салоном, усі Grand Cherokee оснащені потужнішим 3,6-літровим двигуном Pentastar. Таке авто можна придбати за 2 788 100 грн, а до списку встановленого обладнання увійшли ще й система контролю стійкості під час спуску, досконаліший повний привод Quadra-Trac II 4WD з трьома режимами роботи роздавальної коробки передач, тризонний клімат-контроль, проєкційний Head up дисплей, камера панорамного огляду і купа додаткових USB-роз’ємів.

Тест-драйв VW Touareg: Приключение Электроника

Два наступні рівні оснащення – Overland та Overland L (останній — з подовженою базою та 7-місним салоном) додатково отримають пневматичну підвіску Quadra-Lift, завдяки якій можна збільшити кліренс аж до 276 мм, посилену систему охолодження двигуна та КПП, посилений генератор та акумулятор, “розумну” систему безключового доступу, вентиляцію та масажер у передніх кріслах, чотиризонний клімат-контроль, покращене оздоблення сидінь та елементів інтер’єру, амбієнтну підсвітку салону та преміальні фари. 

Вартість таких авто – 2 987 300 грн та 3 328 800 грн відповідно. А повний максимум доступний у виконанні Summit Reserve L за 3 575 400 грн. Тут, звісно ж, довга база, 7 посадкових місць, 21-дюймові колеса, преміальна акустика з 19-ма динаміками, панорамний дах, покращене оздоблення салону, різноманітні підсвітки зовні та всередині.

Хто продав більше нових авто в Україні торік?

А ще — система розпізнавання дорожних знаків, система постійного повного приводу Quadra-Drive II з диференціалом збільшеного тертя на задній осі з електронним керуванням (eLSD), сигналізатор втоми водія, активна допомога паркуванню, система нічного бачення, інтерактивний дисплей для переднього пасажира, оздоблення панелей інтер’єру шпоном з натуральної деревини…

На тлі американського марнотратства німецький Volkswagen Touareg має дещо скромніший вигляд. Можливо, річ у тому, що “німці” зазвичай пропонують клієнтам додавати опції на свій смак (хоч і “пакетних комплектацій”, як показав розпродаж дорестайлінгових “Туарегів”, часом не цураються). Тому зафіксуємо принаймні основні моменти. 

2023 на AUTO.RIA: як це було?

Доступні до замовлення “Туареги” у початковій комплектації Silver оцінені у 2 512 295 грн. Під капотом таких автомобілів встановлюється 3,0-літровий “дизель” на 231 к.с. Колеса у таких авто будуть 19-дюймовими, а серед опцій присутні двозонний клімат-контроль, LED оптика, бездротові протоколи Apple CarPlay / Android Auto, камера заднього огляду, стеля чорного кольору, безключовий доступ та запуск двигуна кнопкою, пакет пам’яті сервоприводів крісел, адаптивний круїз-контроль, асистент дальнього світла, комфортне закриття дверей з доводчиками та пневматична підвіска.

Крім того, тут є усі можливі підігріви, в тому числі й вітрового скла, оздоблений шкірою салон, рейлінги на даху та цифрова панель приладів. За 3 050 000 грн можна придбати “Туарег” у версії R-Line Platinum з двигуном 3,0 V6 TDI, котрий вже буде потужнішим і матиме 286 к.с., а автомобіль буде оснащено повнокерованим адаптивним шасі, повним пакетом зовнішнього та оздоблення салону R-Line, 20-дюймовими колесами, збільшеною панеллю приладів, системою нічного бачення, активними помічниками утримання автомобіля в смузі руху і вже просунутим матричним світлом з технологією IQ.Light HD.

jeep grang cherokee 2024


Найкраща пропозиція за кількістю опцій (і, очевидно, найцікавіша) стартує з позначки в 3 070 900 грн і називається R-Line Platinum +. Колеса таких “Туарегів” будуть 21-дюймовими, в інтер’єрі з’являться преміальна “музика”, чотирьохзонний клімат-контроль, розширений пакет асистентів водія, підігрів задніх бокових сидінь, покращене оздоблення матеріалів салону, а також можливість обрати один з двох потужніших двигунів: 286-сильний турбодизель або 340-сильний бензиновий варіант. Крім цього, такі автомобілі вже матимуть адаптивну пневматичну підвіску із автоматичним регулюванням висоти.

Вартість Jeep Grand Cherokee Volkswagen Touareg
Комплектації Limited, Limited L, Overland, Overland L, Summit
Reserve L
Silver, R-Line Platinum, R-Line Platinum+
Ціни, грн 2 616 000 - 3 575 400 2 512 295 - 3 070 900

У підсумку

Обговорення вартості нинішніх суперників, вочевидь, позбавлене практичного сенсу, оскільки вони мають майже однакові цінові пропозиції та рівні обладнання, здатні задовольнити найвибагливіших клієнтів.

Скільки за новий Volkswagen на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за новий Volkswagen на AUTO.RIA?
от 2 512 600 грн до 3 521 958 грн

Однак відмінності все ж є. Головною перевагою Jeep Grand Cherokee є наявність подовженої версії з 7-місним салоном, величезною кількістю можливих опцій і одразу п’ятьма фіксованими комплектаціями, котрі, втім, неможливо змінити. До того ж автомобіль має свіжий вигляд, який може зацікавити не лише традиційних прихильників фірмового американського стилю. 

Також на його боці можливості по зміні кліренсу та просто неймовірні розміри багажного відсіку. Натомість вивірені форми та стримана навіть після оновлення зовнішність Volkswagen Touareg є визнаною класикою українського ринку, а свіжі нотки в дизайні будуть додатковим бонусом. Серед переваг німецького автомобіля – наявність пневматичної підвіски вже “у базі”, наявність у лінійці турбодизельних двигунів, краща динаміка та показники паливної економічності.

В наявності! Новий Jeep Grand Cherokee на AUTO.RIA
Предложение о продаже

А ще “Туарег” має неабиякий рівень довіри автоспільноти, це й переконало велику кількість майбутніх власників віддати голос і купу грошей саме за “німця”. Насамкінець зауважимо, що обидва автомобілі нещодавно поповнили тестові парки імпортерів — і, як це зазвичай трапляється, у максимальних комплектаціях. Відтак, грунтовне випробування не за горами: переглядайте онлайн-журнал AUTO.RIA або підпишіться на канал Новин AUTO.RIA у Telegram, щоб не проґавити публікацію тест-драйва.

Отзывы

Отзывы Volkswagen Touareg
4.5
Отлично

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач
качество материалов, стоимость обслуживания
Отзывы Jeep Grand Cherokee
4.3
Отлично

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач
качество материалов

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми