debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Hyundai Sonata (DN8) Назад

Автомобіль тижня: Hyundai Sonata (DN8)

Оновлений седан повернувся на український ринок. Що та за яку ціну пропонують дилери?

Колись популярну в нашій країні Hyundai Sonata останнім часом імпортували переважно з пробігом. Вже у сьомому поколінні, яке випускали з 2014 по 2020 рік, дилери відчули скорочення попиту на цю модель, а седан актуальної генерації так і не потрапив до українських автосалонів. Однак нещодавно модель офіційно повернулась на наш ринок, — вже після значного рестайлінгу.

Невеличкий Hyundai Casper продаватимуть у Європі з електричною установкою

Оновлена Sonata суттєво відрізняється від того седана, який корейці показали близько чотирьох років тому, відтак автомобільна спільнота може сприймати її як абсолютно нову генерацію. Та якщо придивитись дуже уважно, можна помітити, що у нового авто залишилось чимало спільних елементів з попередником, хоч очевидні зміни й справді вражають.

Хендай Соната

Як рік тому повідомляли представники виробника, серед головних цілей рестайлінгу було адаптувати дизайн Sonata до нового фірмового стилю бренду. Найвідомішим носієм дизайну був флагманський седан Grandeur, але нам зручніше буде орієнтуватись на зовнішність вже добре знайомого мінівена Staria та другої генерації кросовера Kona, який у нас почали продавати цього року.

Тест-драйв Hyundai Staria: личный космос

Відмінною рисою нових Hyundai стала тонка смуга ходових вогнів на всю ширину кузова і компактна головна оптика, що розташована під нею. Великої кількості хромованого декору на 4,9-метровому седані тепер не побачити: замість нього для підкреслення акцентів використаний чорний глянець, якого багато і на передньому бампері, й на задніх ліхтарях. Що ж до боковин, то вони залишились з таким самим виштампуваним рельєфом, але щоб додати автомобілю спортивності на передніх крилах з'явилась імітація повітропроводів.

Інтер'єр оновленої Sonata також підігнали під актуальний модельний ряд бренду. Як і на решті новинок Hyundai, передня панель і екран мультимедійної системи тут об'єднані в єдиний модуль з двома дисплеями по 12,3-дюйма (в топовій версії). У базовій модифікації встановлюватимуть аналогові прилади з невеличким екраном між ними, хоча для керування системою клімат-контролю, доступного "на старті", використані сенсорні панелі.

Toyota показала нову Camry для Європи. Що це нам дає?

Ну і нарешті, на оновленому седані з'явилось кермо з трьома шпицями, яке зараз пропонують на всіх свіжих новинках бренду. За ним приховується мініатюрний селектор трансмісії, який на сучасний лад прибрали з центральної консолі. Таким чином інженери звільнили місце для двох великих підсклянників та нішу для смартфона з вбудованою безпровідною зарядкою.

Хендай Соната

Повноприводні Sonata поки залишаються ексклюзивом для ринку США, тому нам, як і решті автомобільного світу, пропонують виключно передньоприводні седани. Лінійка двигунів у нас також урізана до одного агрегата: ним став 2,5-літровий бензиновий “атмосферник” G4KN, який передає тягу на колеса через 8-діапазонний “автомат”.

Тест-драйв Toyota Camry Hybrid: Позеленел и не жрет

Цей двигун з лінійки SmartStream відомий насамперед комбінованою системою впорскування з вісьмома форсунками, встановленими у два ряди. Завдяки просунутій паливній системі з фазорегулюванням на обох валах цей агрегат має солідні як для “атмосферника” характеристики. На межі своїх можливостей він може видавати 194 кінські сили та 245 Н·м крутного моменту, тож в цілому автомобіль повинен мати пристойну динаміку. Втім, найбільшою причиною для гордості корейців є помірна витрата пального. Якщо вірити анонсам, по місту він споживатиме близько 8,8 л/100 км, але з досвіду наших західних колег, які вже встигли протестувати автомобіль, реальні витрати значно більші.

Для українського ринку запропоновані одразу чотири комплектації. Причому, навіть базову версію Comfort не можна назвати “під таксі”. Аже за 1 195 900 гривень дилери Hyundai пропонують автомобіль з повністю світлодіодною оптикою, двозонним клімат-контролем і мультимедійною системою з 12,3-дюймовим екраном. Втім, для власного користування краще пасуватиме версія Style за 1 316 000 гривень: з нею клієнтам обіцяють комфортніші амортизатори, підігрів керма, кращу передню оптику, 17-дюймові колеса і ще чимало іншого додаткового обладнання.

Скільки за нову Hyundai Sonata на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Найдорожчий варіант седана в Україні оцінили у дуже солідні 1 562 200 гривень. Причому, відмінною рисою таких авто будуть комфортніші пасажирські сидіння, система панорамного огляду, акустика Bose і 18-дюймові легкосплавні диски. Перелік доволі пристойний, однак варто взяти до уваги, що за ці гроші вже можна придивлятись до безумовного лідера сегмента — Toyota Camry. Причому за майже 1,5 мільйона покупці "Тойоти" можуть отримати гібридний седан у виконанні Prestige+, а після розпродажів у грудні та січні за ці гроші ще досі можна знайти пропозиції Camry у топовій комплектації Premium+. Навряд чи дилерам Hyundai варто розраховувати на легку перемогу, однак вибір нових сімейних седанів на українському ринку принаймні стане більшим. А це добре.

Отзывы о Hyundai Sonata

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми