debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Невеличкий Hyundai Casper продаватимуть у Європі з електричною установкою Назад

Невеличкий Hyundai Casper продаватимуть у Європі з електричною установкою

Електричний крос-хетчбек буде довшим за корейського побратима з бензиновим двигуном і коштуватиме близько 20 000 євро. Коли піде у продаж?

Спроби європейських, японських та корейських брендів чинити опір китайським виробникам недорогих електромобілів стають дедалі запеклішими, хоч і дещо запізнілими. Та поки клієнтам у Старому світі лише обіцяють, що продажі електричних Renault 5, Fiat Panda чи Volkswagen ID.1 (або, можливо, Up) розпочнуться «трохи згодом», Hyundai намагається приєднатися до перегонів одразу за новим Citroen e-C3, який французи показали восени 2023 року.

Новий Citroen C3 представили як електричний ё-С3. Далі буде?

За даними агенції Automotive News Europe, яка посилається на власне джерело у «штабі» корейської компанії, мініатюрна «електричка» Hyundai буде презентована наприкінці літа і з’явиться у салонах європейських дилерів бренду до завершення 2024-го. Ба більше: закамуфльований прототип новинки навіть потратив на око фотошпигунам під час випробувань у Швеції. На їхню думку, зовнішність електричного суперміні має багато спільних рис із крос-хетчбеком Casper, який продають на корейському ринку з осені 2021 року.

Будуть і відмінності: спостерігачі переконані, що європейський варіант «Каспера» виявиться довшим за «корейця» приблизно на 20-25 см, що забезпечить більше простору для пасажирів. Річ у тім, що на домашньому ринку габарити моделі «впхнули» у межі 3580 мм завдовжки з відстанню між осями 2400 мм, що в Республіці Корея дає підстави для податкових пільг. Таким чином електричний Casper для Європи може мати завдовжки приблизно 3,8 метра, — і за такого результату він буде більшим за теперішній Hyundai i10 (3670 / 2425 мм), на базі якого побудований. І конкуруватиме за клієнта з 3,73-метровим Dacia Spring.

20 найпопулярніших нових електромобілів України у 2023 році

Якщо, звісно, «потягне» цінову конкуренцію: наприклад, зараз виготовлений у КНР Dacia Spring Essential Electric 45 коштує в Німеччині 22 750 євро (а запропонована екологічна пільга зменшує фактичну вартість до €12 750). Як сказав керівник відділу маркетингу Hyundai Motor Europe Андреас-Крістоф Хофманн, «Всі у галузі знають, що цільова ціна такого автомобіля становить 20 000 євро», однак від більш точних обіцянок у компанії утримуються.

Найдешевші нові електромобілі: що пропонують на AUTO.RIA?

Жодних подробиць щодо силової установки нової «електрички» теж не озвучено, однак у корейській газеті Chosun Daily дізналися, що Hyundai Casper EV матиме відносно недорогу літій-залізо-фосфатну батарею (LFP), яка забезпечить його запасом ходу в межах 200-300 км. Ближче деталей, вочевидь, дізнаємось навесні або влітку. Хай там як, у планах українського імпортера на поточний рік електричний Casper поки не фігурує. Підпишіться на канал Новин AUTO.RIA у Telegram, щоб своєчасно отримувати звістки про нові моделі та їхні ціни в салонах українських дилерів.

Отзывы о Hyundai i10

Отлично
40 отзывов
4.3
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.7

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, объем багажника, шумоизоляция

Все отзывы о Hyundai i10

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми