debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий Citroen C3 представили як електричний ё-С3. Далі буде? Назад

Новий Citroen C3 представили як електричний ё-С3. Далі буде?

Французи презентували нову генерацію компактної моделі виключно в електричному варіанті, однак є усі підстави очікувати й на версію без літери «ё» у назві — та з двигунами внутрішнього згоряння.

Попри застарілу платформу PF1, розроблену ще наприкінці 1990-х для Peugeot 206, та солідний стаж на ринку, компактний Citroen C3 досі має неабиякий попит у країнах Західної Європи. З січня до серпня французи змогли продати там 99 939 хетчбеків цієї моделі, — а це краще за успіхи, скажімо, Volkswagen Polo (84 112 шт.), хоч і скромніше за результат лідера сегмента Dacia Sandero.

Рейтинг найпопулярніших нових авто вересня в Україні. Оце сюрприз!

Втім, у Citroen вирішили не чекати на падіння продажів та змінили генерацію хетчбека вже зараз. Зайшли одразу «з козирів»: героєм презентації став саме електричний варіант хетчбека під фірмовою назвою ё-С3. І це важливо ще й тому, що французька компанія має намір позиціювати новинку як дуже доступний електромобіль європейського виробництва (на відміну від, наприклад, Dacia Spring, який збирають у КНР разом із його «клоном» Donfgeng EX-1). Адже виробництво новинки доручать заводу в Трнаві (Словаччина).

Новий дизайн, нова платформа

Зовнішність із плавними лініями та дворівневою оптикою пішла в історію. На відміну від попередника, новий автомобіль не матиме іграшкового вигляду, — навпаки, намагатиметься складати враження невеличкого позашляховика, хоч насправді аж ніяк не буде призначений для бездоріжжя. Також у Citroen вирішили відмовитись від стандартної широкої емблеми та встановили на C3 "плаский" логотип нового формату, який згодом з'явиться і на решті новинок.

Хай там як, навіть після зміни генерації новий Citroen C3 залишився компактним автомобілем завдовжки трохи за 4 метри. Новий хетчбек побудовано на істотно вдосконаленій модульній архітектурі CMP (тепер її називають Stellantis Smart Platform), яка дозволяє легко інтегрувати сучасну електроніку та встановлювати електрифіковані силові установки.

До 320 км на одному заряді!

На вибір будуть доступними два варіанти електромобіля, — але не обидва одразу. Початкова версія отримає двигун потужністю 113 к.с. (83 кВт) і завдяки тяговій акумуляторній батареї ємністю 44 кВт·год. матиме запас ходу в межах 320 км (за циклом WLTP) та швидку зарядку постійним струмом з потужністю 100 кВт – таким чином акумулятор можна буде зарядити від 20% до 80% ємності за 26 хвилин.

Очікувана вартість Citroen ё-С3 у такій конфігурації має складати 23 300 євро. Втім, протягом презентації «офіціали» натякнули, що до 2025 року випустять навіть доступніший варіант (за ціною від 19 990 євро), однак його автономність становитиме лише 200 км. 

Скільки за новий Citroen C3 на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за новий Citroen C3 на AUTO.RIA?
от 591 300 грн до 827 730 грн

Насамкінець — кілька слів про ймовірність випуску нової генерації Citroen С3 з двигунами внутрішнього згоряння. Навряд чи ми розкриємо таємницю, сказавши, що презентований нині ё-С3 має неабиякий технічний зв'язок з моделлю, яка дебютувала на індійському ринку влітку 2022 року під аналогічною назвою, але має й версію С3 з 1,2-літровими ДВЗ. Буде цілком доречним припустити, що хетчбеки з м'якими гібридними установками на базі 1.2 PureTech врешті запропонують і на деяких ринках Європи.

Отзывы о Citroen C3

163 место
Отлично
136 отзывов
4.4
163 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.4
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.8

дизайн кузова, динамика, качество материалов, качество сборки, коробка передач

дорожный просвет

Все отзывы о Citroen C3

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми