debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Subaru Forester Назад

Автомобіль тижня: Subaru Forester

Кросовер нової генерації багато у чому повторює свого попередника.

Поки великі бренди влаштовують технологічні перегони в процесі електрифікації власних авто, очільники Subaru не поспішають ухвалювати рішення про перехід на живлення від батарейок. На цю мить японці спільно з інженерами Toyota запропонували електричний кросовер Solterra і власноруч розробили не надто вдалу гібридну силову установку, тож Subaru поки що заслуговує на репутацію доволі консервативного бренду. І з новим Forester японці дуже влучно обіграли саме таке реноме.

Субару Форестер

Візуально нова генерація кросовера відрізняється від попередника доволі суттєво, але в основі має лиш трохи модернізовану архітектуру Subaru Global Platform. Це першою чергою видає ідентична колісна база у 2670 мм та незмінна конструкція підвісок. Втім, інженери скористалися нагодою посилити місця кріплення  важелів і серйозно попрацювали над збільшенням жорсткості кузова. В цілому її вдалось збільшити приблизно на 10 % завдяки новому алгоритму зварювання елементів і заміни його на склеювання там, де це дає кращий результат.

Тест-драйв Subaru Forester Sport: Семейный тренер

Зовні новий Forester має масивніший вигляд, ніж був (і досі є) у попередника, але насправді різниця між ними не принципова. Наприклад, у довжину кросовер виріс лише на 1,5 сантиметра, а завширшки й поготів на 13 міліметрів. Дорожній просвіт також лишився на сталому рівні (22 сантиметри), тож геометрична прохідність автомобіля нового покоління, як і досі, має бути на висоті.

Субару Форестер

Японці поки не розповсюдили жодної інформації про трансмісію новинки, але завдяки першим повідомленням колег, яким пощастило відвідати прем'єру, можна знобити висновок: на новий Forester і далі встановлюватимуть фірмовий варіатор Lineartronic з фіксованими передачами та “симетричний” повний привод. Не змінилась і фірмова система X-Mode, яка залежно від комплектації може мати один або два додаткових їздових режими: для снігу, або... глибокого снігу.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Skoda Kodiaq та Subaru Forester

Та найяскравіше підходи “старої школи” показують себе в інтер'єрі автомобіля. У фірмовому буклеті ви не знайдете віртуальної панелі приладів або проєкційного дисплея. Ба більше: у базовому виконанні заявлений простенький 7-дюймовий екран мультимедійної системи та додатковий тачскрін такого ж розміру, який використовуватимуть для управління кліматичною системою.

Соціальна несправедливість буде помітнішою на борту дорогих комплектацій нового «Форестера»: до них нарешті дісталась нова версія медіасистеми Starlink з великим портретним екраном на 11,6 дюйма, вже знайома українським прихильникам бренду завдяки моделям Crosstrek та Outback. Іншою відмінною рисою найдорожчих версій стануть кращі матеріали та наявність вентиляції крісел переднього ряду.

Автомобіль тижня: Subaru Crosstrek

З точки зору простору салон майже не змінився: з огляду на заявлений обсяг багажника (якщо міряти «під дах» - аж 838 літрів), цього разу більше уваги отримали не потенційні пасажири, а їхні численні валізи. Втім, у попередній генерації, яка досі представлена в салонах українських дилерів, місця на другому ряді було з запасом. Що ж до багажника, то окрім додаткових 20 літрів він отримав і «віртуальну педаль» - сенсор під бампером для безконтактного відкриття.

Що ж до фірмового асистента EyeSight, то він на новий Forester потрапив у такій самій версії, як й на новій глобальній моделі  Crosstrek. Від попередніх модифікацій цей помічних відрізняється третьою камерою з великим кутом огляду, розташованою по центру лобового скла. Її основним завданням стало виявлення пішоходів та велосипедистів, у той час, як звичайні авто непогано фіксує вже більш-менш звична власникам сучасних Subaru стереокамера.

Тест-драйв Subaru Outback: не сворачивает с пути

Поки що Forester нової генерації представлений лише на американському ринку, тож згодом лінійка його двигунів доповнюватиметься. Станом на цю мить вона складається тільки добре знайомого нам 2,5-літрового “атмосферника”, який для нової генерації трохи переналаштували. Тепер він видає 183 кінські сили та 241 Н·м крутного моменту: показник майже не відрізняється від характеристик попередньої моделі, тож і кросовер, скоріше за все, матиме схожу динаміку.

Субару Форестер

Приблизно через рік японці обіцяють представити гібридну версію кросовера, яка отримає опозитний двигун Subaru та електромотор з батареєю від Toyota. Японці не розкривають характеристик нової системи: скоріше за все, дані про неї перестануть бути таємницею вже наступного року. Тим паче, що старт продажів бензинового кросовера в Північній Америці має відбутися навесні 2024-го.

Скільки просять за новий Subaru Forester на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Варто зазначити, що Subaru вже не вперше практикує доволі символічні зміни при підготовці техніки нового покоління. Наприклад, чимало розчарованих відгуків можна було почути на презентації четвертої генерації кросовера (SJ, 2012—2018). Однак при цьому поціновувачі бренду дуже добре прийняли його, а сам автомобіль продавався доволі успішно. Тож не варто дивуватись тому, що японці знову повернулись до перевіреного рецепта.

Отзывы о Subaru Forester

186 место
Отлично
583 отзыва
4.4
186 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.8
  • Надежность
    4.5
  • Комфорт
    4.1
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.3

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, стоимость обслуживания, шумоизоляция

Все отзывы о Subaru Forester

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми