debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Subaru Crosstrek Назад

Автомобіль тижня: Subaru Crosstrek

Нове покоління кросовера почали продавати в українських дилерських центрах.

Презентація кросовера Subaru Crosstrek, який був покликаний замінити модель XV, пройшла майже рік тому. Проте в компанії не поспішають з виводом нової моделі на усі ринки. В першу чергу новинка з'явилась у Японії та США, а от у країнах Європи модель не була представлена донині. Тож відзначимо: однією з перших країн європейського континенту, де з'явився новий Crosstrek, стала саме Україна.

Тест-драйв Mitsubishi ASX. Ясный-понятный

Попри зміну назви, спорідненість старого XV з новим поколінням проглядається неозброєним оком. Навіть габаритні розміри обох автомобілів майже не змінились. Новинка стала на 5 міліметрів коротшою та на 15 міліметрів нижчою. При цьому дорожній просвіт та ширина автомобіля взагалі не відрізняється, як і розмір його колісної бази.

Субару Крострек

До слова, останній факт непрозоро натякає про спорідненість платформ в обох поколіннях, — та, власне, самі японці особливо цього й не приховують. Нове покоління також створювали на модульній платформі SGP (Subaru Global Platform), хоч і з деякими доопрацюваннями. Наприклад, було переглянуто силовий каркас кузова та підсилені місця кріплення важелів підвіски. Останнє має позначитись на керованості та стабільності автомобіля.

Тест-драйв Peugeot 2008: Требую повторения банкета!

Інтер'єр кросовера також став предметом певної уніфікації. Більшість українців помітить у ньому чимало схожого на салон дорожчого крос-універсала Outback: наприклад, 11,6-дюймовий дисплей мультимедійної системи. Варто зазначити, що такий самий екран можна побачити на нових WRX та Levorg. До слова, в країнах Європи останній також пропонують з віртуальною панеллю приладів, яка до дешевшого Crosstrek так і не добралась.

Якщо порівнювати нове авто з попередньою генерацією моделі, японці обіцяють кращі матеріали та поліпшену шумоізоляцію. Останню фразу виробники повторюють щоразу під час кожної зміни поколінь, однак у Subaru вона має фактичне підтвердження. Варто зазначити, що робота була проведена вельми скрупульозна. Для прикладу, на стиках кузовних панелей поміж дахом автомобіля та силовим каркасом була прокладена інша мастика, яка краще поглинає шуми та вібрації.

Тест-драйв Mazda CX-30: Красавица, позолоти ручку

Від країни до країни лінійка двигунів кросовера може відрізнятись, але нещодавно нам стало відомо які версії будуть представлені саме на нашому ринку. Для України поки заявлено один агрегат — бензиновий 156-сильний опозитник на 2,0 літри, який розвиває 196 Н·м крутного моменту. Повний привод на Subaru Crosstrek встановлюється вже у базовому виконанні, як і безальтернативна безступенева трансмісія Lineartronic.

Що ж до гібридної силової установки, то вона з'явиться на українських кросоверах дещо пізніше. Скоріше за все, це буде більш-менш відомий прихильникам бренду агрегат Subaru e-Boxer з дволітровим опозитником та електромотором, який вбудовано у картер клиноланцюгового варіатора Lineartronic.

Тест-драйв Subaru XV E-Boxer: гибрид, от которого ждали большего

Ще однією цікавою особливістю Crosstrek стане нова генерація фірмового асистента EyeSight. На відміну від попередньої технології, тут використовується не дві, а три камери. Новий сенсор, що встановлено ближче до центру вітрового скла має покращити ефективність системи у виявленні пішоходів і велосипедистів.

Субару Крострек

Зазначимо, що у нас комплекс EyeSight буде встановлюватись навіть у базові автомобілі в комплектації Active. Відрізнити ж автомобілі початкового рівня можна буде завдяки текстильному салону та звичайній камері заднього огляду. При цьому, навіть у стандартному варіанті на кросовер будуть встановлювати адаптивний круїз-контроль, двозонний клімат, мультимедійну систему з великим екраном та чимало іншого недешевого обладнання. Тому в дилерському центрі за такий автомобіль доведеться викласти щонайменше 1 336 600 гривень.

Скільки за новий Subaru Crosstrek на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Що ж до топового виконання Premium, то його оцінили у 1 500 600 гривень. Від попередньої комплектації такий кросовер відрізнятиметься шкіряним салоном, світлодіодною оптикою, підігрівом керма, 18-дюймовими дисками, люком з електроприводом та деяким іншим обладнанням. Варто визнати, що на нашому ринку цей ціновий діапазон просто переповнений суперниками, тому легко новому Crosstrek на початку його європейської кар'єри точно не буде.

Отзывы о Subaru Crosstrek

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми