debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Porsche Panamera зберіг бензинові мотори, але втратив кузов універсал Назад

Porsche Panamera зберіг бензинові мотори, але втратив кузов універсал

У продажу новий фастбек з'явиться навесні наступного року. Що про нього вже відомо?

Декілька років тому мережею почали ширитись чутки, що наступна генерація Panamera не матиме прямого наступника, адже нове покоління буде замінене повністю електричним фастбеком та універсалом. Втім, після презентації Taycan у багатьох почали з'являтись сумніви щодо правдивості таких чуток, а цього місяця у Porsche остаточно їх розвіяли. Але є одне «але»...

Тест-драйв Porsche Taycan 4S: Ждешь особого отношения?

Декілька днів тому німці офіційно представили третю генерацію фастбека Panamera, яка при докладному вивчені виявляється дуже схожою на попереднє покоління, але зі зміненими кузовними панелями й модернізованою платформою. При цьому габарити моделі майже не змінились, адже у порівнянні з попередньою генерацію автомобіль став довшим лише на 3 міліметри.

Розпізнати нову Panamera можна буде по оптиці, яка вже в базовому виконанні отримала матричне начиння спереду, новим заднім ліхтарям та зміненим бамперам. Що ж до інтер'єра, то тут ми можемо побачити ту ж саму концепцію, що вже використовується на кросовері Cayenne та електричному Taycan: з персональним екраном для переднього пасажира та розширеними функціями інформаційно-розважальної системи.

Автомобіль тижня: Porsche Cayenne

Що ж до шасі, то в третій генерації не будуть використовувати звичайну пружинну підвіску і навіть у базовому виконанні встановлюватимуть адаптивні амортизатори з роздільними клапанами та пневмопідвіску з двокамерними балонами. У дорожчих виконаннях для Panamera можна буде замовити повнокероване шасі або й опцію Porsche Active Ride, з якою бортова електроніка керуватиме кожним амортизатором окремо.

Лінійку силових установок німці розкривати не поспішають. Наразі відомо, що модифікація Turbo E-Hybrid отримає модернізований чотирилітровий V8 на 519 кінських сил і восьмиступеневий “робот” PDK з інтегрованим електродвигуном на 191 кінську силу й 450 Н·м крутного моменту. Як результат, сумарна віддача силової установки складає 680 к.с. та 930 Н·м крутного моменту, а до 100 км/год таке авто розганятиметься всього за 3,2 секунди.

Тест-драйв Porsche Panamera GTS. Чорне золото

Також була розкрита інформація щодо стандартних Panamera та Panamera 4, які тепер комплектуватимуть допрацьованим 2,9-літровим V6: на третьому поколінні агрегат видаватиме 353 кінські сили та 500 Н·м крутного моменту. Перші “живі” авто очікуються в європейських автосалонах навесні наступного року. Однак у Німеччині вже озвучена вартість базової комплектації фастбека, за який будуть просити від 107 800 євро (близько 4,4 млн гривень).

Скільки за нову Porsche Panamera на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за нову Porsche Panamera на AUTO.RIA?
от 5 800 000 грн до 6 760 000 грн

Наостанок — ще один цікавий нюанс: у Porsche підтвердили, що нова генерація "Панамери" не матиме кузова універсал, який німці називали Sport Turismo. За словами представників бренду, попит на спортивний "сарай" ледве сягнув 10% від загальної кількості проданих авто цієї моделі. З часом це може зробити Sport Turismo вельми раритетним об'єктом колекціонування.  

Отзывы о Porsche Panamera

Отлично
21 отзыв
4.4
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.6
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.5
  • Цена
    4.0
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, качество материалов, качество сборки, коробка передач

дорожный просвет, объем багажника, стоимость обслуживания, цена

Все отзывы о Porsche Panamera

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми