debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Renault Master Назад

Автомобіль тижня: Renault Master

Нову генерацію фургона почнуть продавати на початку наступного року.

Прем'єри комерційних автомобілів проводять не так часто, як це заведено серед легковиків, тому справа ця дуже неординарна: дійсно важливі події відбуваються навіть не кожного року. Втім, 2023-й уже зараз можна назвати дуже вдалим для сегмента: у жовтні одразу все сімейство фургонів оновила група Stellantis, а минулого тижня справді велику прем'єру святкували в Renault: показували нову генерацію великого «Мастера». Попереднє покоління протрималось на ринку понад 13 років і багато в чому повторювало рецепти «буса», який здобув титул Міжнародний фургон року ще у 1998-му.

Фургони від Citroen, Peugeot та Opel отримали оновлення. Що змінилося?

Через функціональність, яка визначає дизайн, фургони різних генерацій подібні один до одного і розрізняються візуально переважно завдяки передній частині та оптиці. Новий «четвертий» Master не став винятком: більшу частину нововведень можна побачити саме анфас. Тепер фургон став нагадувати сучасні легкові моделі французського бренду з характерною формою ДХВ і фірмовою декоративною решіткою радіатора. Попри те що новинка виглядає дуже стримано, в компанії запевняють що її аеродинаміка в новому поколінні покращилась.

Рено Мастер

Інтер'єр фургона також змінився дуже помітно. Тут з'явилась нова передня панель з великими дефлекторами повітропроводів і 10-дюймовим дисплеєм мультимедійної системи в дорожчих комплектаціях. У базовій модифікації модель дедалі пропонувати зі звичайною «аналоговою» панеллю приладів, хоч за доплату її можна буде замінити на електронну з декількома варіантами дизайну.

Найдоступніші нові фургони: що купити на AUTO.RIA?

Замість застарілих портів зарядки на новому Master одразу використовуватимуть USB-C, хоча при цьому французи не поспішають облаштовувати комерційний транспорт сенсорними органами управління і скрізь, де можливо, залишили стандартні кнопки. Також чимало роботи було проведено над оптимізацією відсіків для дрібниць. Загалом у різні «кишені» та бокси по салону можна розікласти до 135 літрів поклажі! Щоб наочно показати наскільки це багато, нагадаємо факт: у повноприводного Nissan Juke першого покоління весь багажний відсік міг умістити лиш трохи більше ніж 200 літрів.

Що ж до вантажного приміщення нового Renault Master, то, залежно від версії, він здатен умістити від 11 до 22 кубометрів. Загалом французи обіцяють створити понад чотири десятки різноманітних модифікацій фургона, які будуть відрізнятись габаритами, конфігурацією та типом приводу. Найкоротші версії матимуть виключно передньоприводну трансмісію, проміжні L3 продаватимуть і з переднім, і з заднім, а найдовші L4 матимуть карданний вал обов'язково.

Фургон Ford Transit отримав невеликі оновлення

Вже на початку продажів Renault Master отримає новий дизельний агрегат — дволітровий Diesel Blue dCi. На вибір запропонують чотири версії цього двигуна: потужністю 105, 130, 150 та 170 кінських сил. Базовою коробкою передач стане 6-ступенева “механіка”, яку за доплату можна буде замінити на 9-діапазонний “автомат” EAG9. Від неоднозначного “робота” на великому фургоні нарешті вирішили відмовитись.

Рено Мастер

А для тих локацій, де з експлуатацією дизельних авто може виникнути проблема, у Renault підготували дві електричні модифікації фургона. Дешевша версія матиме 130-сильний двигун і акумуляторну батарею на 40 кВт·год, ємності якої має вистачати приблизно на 180 кілометрів пробігу.

Що вибрати? Порівнюємо фургони Fiat Doblo Cargo та Renault Express Van

Дорожчий варіант із запасом ходу в межах 410 кілометрів можна буде використовувати навіть на коротких міжміських маршрутах. Для нього передбачений не лише більший акумулятор на 87 кВт·год, а й потужніший двигун на 143 кінські сили. З огляду на те, що зарядний пристрій останньої модифікації буде здатен перетравлювати постійний струм потужністю до 130 кВт, за пів години топовий електричний Master можна буде зарядити приблизно на 230 кілометрів пробігу. На “домашньому” терміналі зі змінним струмом потужністю 22 кВт автомобіль заряджатиметься приблизно за 4 години.

Рено Мастер

На відміну від стандартних фургонів з ДВЗ, електричні модифікації отримають низку власних унікальних функцій. Наприклад, через застосунок My Renault можна буде побачити залишок заряду, активувати систему обігріву, переглянути журнал подій автомобіля і таке інше. Окрім цього Master може отримати близько 20 електронних асистентів: систему автоматичного гальмування, контролю причепу, інтелектуальний обмежувач швидкості тощо. Але окремою фішкою четвертої генерації має стати нова гальмівна система, яка підтримує ефективність педалі однаковою при будь-якому рівні завантаження автомобіля.

Новий Renault Master: які варіанти є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже

Нове покоління фургона має з’явитись в європейських автосалонах навесні наступного року: зараз компанія саме налагоджує виробництво на заводі Renault Sovab у Батії, неподалік від кордонів з Німеччиною та Люксембургом. Французи не поспішають розкривати вартість нового фургона, однак заяви деяких тамтешніх дилерів дають підстави припускати: суттєвого зростання ціни нового Renault Master не очікується.

Отзывы о Renault Master

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми