debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Що вибрати? Порівнюємо фургони Fiat Doblo Cargo та Renault Express Van Назад

Що вибрати? Порівнюємо фургони Fiat Doblo Cargo та Renault Express Van

Які автомобілі обирають для порівняння клієнти AUTO.RIA?

Ми часто розповідаємо читачам, наскільки важливо правильно обрати розмір автомобіля, аби потім не шкодувати за можливістю помістити власний скарб у багажник, а довготелесих пасажирів — до салону. Нинішнє порівняння не стане виключенням, хіба що розповідь йтиме про великі можливості відносно компактних автомобілів в умінні перевезення вантажу: зустрічайте компактні комерційні вени класу “L”.

Попит на нові авто у жовтні зменшився. Хто зміг продати більше?

Одразу почнемо з цікаво факту. Усім відомо, що гідний сім’янин починає приглядатися чи приміряти на себе автомобіль з боку розміру багажного відсіку. Тут все просто і зрозуміло — усе має бути під рукою. А от наші герої — компактні фургони — мають порівняні зі, скажімо, компактними кросоверами класу К1 габарити, та при цьому виграють у роботі з ладунками з рахунком 10:1!

Воно, ніби, й очевидно: призначення в автомобілів зовсім різне, однак уявити десятикратну перевагу між автомобілями одного розміру не так вже й просто. До того ж сучасні фургони мають підтягнутий, цілком “цивільний” вигляд, що виводить на перший план їхню потенційну легкову складову. Однак “на борт” допускаються (принаймні, у прикладі цієї пари) лише двоє членів екіпажу, а втіхою буде можливість завантаження до 3,7-4,2 кубометра усілякого майна. 

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Skoda Kodiaq та Peugeot 5008

Щоб дедалі більше розігріти ваш апетит, повідомимо, що тренди сьогодення примушують виробників іти далі, пропонуючи для компактних фургонів системи повного приводу, місткіші версії з подовженими колісною базою і кузовом, семи- або навіть восьмимісні салони… На їхній базі створюють рефрижератори чи мобільні сервіси, — наприклад, шиномонтажки. Існує й ціла індустрія кемперів на будь-який смак і гаманець, — однак сьогодні ми поставимось до гаманців з повагою і порівняємо саме базові вантажні фургончики.

Габарити: Renault переважає за колісною базою, Fiat — за кліренсом

Компанія “Рено”, так само як і її італійський візаві, пройшли крізь сито й решето в питаннях організації вантажного простору в кузові та підтягнулися в плані ергономіки. Між тим зовнішність утилітарних за призначенням автомобілів ставала дедалі привабливішою. Як, власне, і габарити попередніх модифікацій.


Варто зазначити, що еволюція Fiat Doblo проходить за класичним сценарієм: від першого покоління автомобіль істотно додав у габаритах і набув доволі сучасної зовнішності. Тим часом Express — автомобіль для Renault новий: він прийшов на зміну моделі Dokker, яка полюбилася і на нашому ринку, але отримала справедливу порцію критики за невиразний стиль (агов, що тоді казати про модель Lodgy?). Хай там як, виробництво “Докерів” уже припинене.

Тест-драйв Renault Express: под новым именем

Був у “Рено” фургончик під аналогічною назвою Express і раніше: його випускали понад 16 років аж з 1984-го, але та історія жодного відношення до нинішнього авто не має. Сучасні автомобілі (Doblo та Express) у довжину сягають 4406 мм та 4393 мм відповідно. Різниця просто непомітна, так само як і у висоту, де 5 мм вже на боці “Рено” (1850 мм проти 1845 мм у “Фіата”).

Візуальні відмінності присутні лише в ширині венів: завдяки “кубічності” форм Doblo і його більш вертикальному розташуванню вітрового скла він сприймається не скільки більшим — масивнішим. Що, врешті, впливає і на внутрішній простір: у стандартному двомісному виконанні з коротшою базою (втім, для Express остання опція не передбачена взагалі) об’єм вантажних відсіків складає 3400-4200 літрів у італійця і 3300-3700 л у французького автомобіля.

Найдоступніші нові дизельні автомобілі: що є на AUTO.RIA?

Цифри вселяють довіру і, до слова, на наведені об’єми не вплинуло те, що колісна база “Рено” на 57 мм більша. А завдяки легковим автомобілям відомо, що колісна база впливає на запас місця як для пасажирів другого ряду, так і для краму в багажному відсіку. Але ні того, ні іншого в класичному розумінні “наші” дуелянти не мають, до того ж звіси у “Фіата” трішки більші.


Їхній розмір, варто вказати, деякою мірою компенсує більший дорожній просвіт173 мм, як у середньостатистичного кросовера. У “Рено” кліренс становить 160 мм: з урахуванням коротких звісів це не становить жодних незручностей під час пересування путівцем, лісом чи паркування поблизу високих бордюрів.

Основні габарити Fiat Doblo Cargo Renault Express Van
Довжина/ширина/висота, мм 4406 / 1832 / 1845 4393 / 1775 / 1850
Колісна база, мм 2755 2812
Дорожній просвіт, мм 173 160
Об'єм багажника, л 3400 - 4200 3300 - 3700

Двигуни: обидва мають по два двигуни, в Express один з них бензиновий

Нині в каталогах AUTO.RIA наявні усі можливі для України варіанти фургонів, а “Фіат” в цьому плані отримав навіть дві дизельні модифікації. З них і почнемо: йдеться про силові установки об’ємом 1,6 та 1,2 літра потужністю 105 к.с. та 90 к.с. Це не найважливіший показник для комерційної техніки: тягові властивості дизелів мають значно більшу вагу.


В цьому разі двигуни різної потужності не надто відрізняються рівнем споживання солярки, який складає 4,5-6,6 л/100 км та 4,7-6,8 л/100 км, де невеличка перевага на боці менш потужної версії. Втім, не можна виключати, що вона програє за показником швидкості доставки товару чи вантажу. 

Найдешевші авто в Україні: повний привод, «автомат», турбомотор... Але не все одразу!

Адже 1,2-літровий 90-сильний “Добло” досягає швидкості в 100 км/год за 14,9 секунди, а 1,6-літровий 105-сильний — за істотно кращі 13,4 секунди. КПП у Doblo в обох випадках буде 5-ступеневою механічною, привод — тільки переднім. Французькі ж фургони помітно жвавіші і справляються з розгоном до 100 км/год на кілька секунд швидше. Однак варто пам’ятати, що швидкість розгону — не основний показник в таблиці характеристик вантажних фургонів, хай би як не кортіло експедитору доправити вантаж раніше.

Скільки за новий Renault Express Van на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

У сухих даних це виглядає так: бензиновий “Експрес” з мотором 1,6 на 110 “коней” здатен розміняти “сотню” за приємні 11,6 с, а дизельна версія з двигуном на 1,5 літри потужністю 95 к.с. виконує розгін за 12,2 с, - що теж доволі непогано. Зазначимо, що темп розгону французького “каблучка” знаходиться на рівні зі, скажімо, переважною більшістю не надто дорогих кросоверів. Звісно, варто розуміти, що йдеться про показники з пустим багажним відсіком. Трансмісія для “дизеля” — 6-ступенева механічна, а для “бензина” МКПП має 5 ступенів.


Однак споживання пального у Renault Express кардинально відрізняється від такого у Fiat. Тим часом як дизельна версія потребує для подолання відрізку в 100 км в середньому 4,6-5,8 л солярки, що навіть краще за “Добло” з дещо гіршим показником обтічності, “Експрес” із бензиновим двигуном за рівних умов потребуватиме вже 6,8-10,1 л на кожну пройдену сотню кілометрів. Хоча, звісно, бензинові автомобілі часто-густо стають клієнтами фірм по встановленню ГБО.

Силові агрегати Fiat Doblo Cargo Renault Express Van
Робочий об'єм, л/тип пального 1,6 / 1,2; дизель 1,6, бензин / 1,5, дизель
Потужність, к.с. 105 / 90 110 / 95
Розгін 0-100 км/год, с 13,4 / 14,9 11,6 / 12,2
Витрата пального, л/100 км 4,7-6,8 / 4,5-6,6 6,8-10,1 / 4,6-5,8
Коробка передач/система приводу 5-МКПП / передній 5-МКПП / 6-МКПП; передній

Комплектації та ціни: у обох по одній комплектації, але є нюанси

Комерційна складова залишає свій відбиток і на рівні оснащення. Імпортери не надають покупцям жодного вибору за цим параметром: автомобілі мають по одній єдиній фіксованій комплектації. Втім, у обох випадках виробник залишив для клієнтів можливість доукомплектувати додатковим обладнанням і опціями - звісно ж, за доплату.


Виконання Fiat Doblo іменується Corto New і має солідний перелік систем безпеки, в тому числі допомоги при екстреному гальмуванні, систему допомоги при старті на підйом, кондиціонер, маршрутний комп’ютер, регульоване кермо, радіопідготовку, протиударні бічні молдинги і сталеві колісні диски на 16 дюймів.

Скільки за новий Fiat Doblo Cargo на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

За додаткову платню можна замовити дзеркала з електричним регулюванням та підігрівом, тримісне виконання кабіни, спеціальне крісло для водія у 3-місному виконанні і глуху перегородку для 3-місної версії. Renault Express у плані оснащення навіть привабливіший: єдина комплектація Zen має денні ходові вогні, системи безпеки, допомогу при старті на підйом, систему стабілізації при розгойдуванні причепа, адаптацію для поганих доріг, кондиціонер та електропакет: склопідйомники і регулювання та обігрів дзеркал. 


Не забули крім того про аудіопідготовку, бортовий компьютер, вибір режимів руху, комбіновану оббивку сидінь штучною шкірою, захисні накладки кузова, а сталеві колісні диски мають діаметр 15 дюймів. Додатково ж можна замовити більше подушок безпеки, додаткові замки для зсувних та розпашних дверей, систему парктроніків та контролю сліпих зон, камеру заднього огляду, протитуманні фари, датчики світла та дощу, круїз-контроль, поворотну перегородку у вантажному відсіку та різноманітні варіанти виконанні бічних і розпашних дверей. 

Вартість Fiat Doblo Cargo Renault Express Van
Комплектації Corto New Zen
Ціни, грн 699 000 - 780 000 536 700 - 730 000

У підсумку

Отже, за головним параметром — об’ємом вантажного відсіку — з перевагою в істотні пів куба перемагає італійське авто. Щоправда, в такому разі йтиметься про одномісне компонування, не надто популярне серед потенційних клієнтів. Тож варто враховувати можливості автомобілів з двома сидіннями, - але тут перевага все одно за Doblo, хоч становить менш суттєві для загального об’єму 100 літрів.

Найпопулярніші пасажирські мініфургони в Україні. Підсумки третього кварталу

Обидва автомобілі мають високий рівень довіри від аудиторії, фантастичну популярність і широту використання, якій позаздрить будь-який сімейний автомобіль. Звісно, ми порівнювали саме вантажні, а значить, певним чином, вузькоспеціалізовані фургони, — однак кожен з наших суперників має і пасажирські варіанти. І хоч Renault Express Van у порівнянні з “Добло” — справжній новачок, напрацьоване Kangoo минуле і приваблива ціна суттєво посилюють позицію “француза”: у жовтні в Україні продали 20 Renault Express і лише 5 Fiat Doblo.

Renault Express Van переважає за швидкістю розгону, трішки сучаснішим інтер'єром, кращим рівнем оснащення, можливістю вибору типу пального і значно нижчою (якраз завдяки бензиновому варіанту) вхідною ціною. Ну а на боці Fiat Doblo Cargo тяговиті економічні двигуни, можливість замовлення 3-місної версії, дещо більший відсік для вантажу і дорожний просвіт. 

Попит на комерційні автомобілі та вантажівки знову виріс

Обидва автомобілі мають зсувні бічні двері, двостулкові задні і однакову вантажопідйомність в 750 кг. Ну а межі використання, певна річ, обмежуються лише потребами і польотом фантазій власників відносно компактних, але, як бачимо, дуже універсальних автомобілів.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми