debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Porsche Cayenne Назад

Автомобіль тижня: Porsche Cayenne

Популярний в Україні Porsche Cayenne отримав потужніші мотори, новий кокпіт і свіжіший дизайн.

Будемо відверті: 2023 рік не надто багатий на прем'єри автомобілів з ДВЗ. Якщо раніше презентації електромобілів сприймались як дещо екстраординарне, то зараз подив викликають скоріше прем'єри бензинових авто. Вже відомо, що Porsche Cayenne у наступній генерації перетвориться на електричний кросовер, однак оновлену модель вирішили залишити зі звичними двигунами. Навіть їхню лінійку “підрізали” не так сильно.

Тест-драйв Porsche Cayenne S: На вес золота

Візуально стандартний кросовер та його купеподібна модифікація змінились не надто суттєво. Дизайн обох моделей залишився упізнаваним, однак його зробили брутальнішим. Якщо розбирати що саме змінилось, то можна помітити нові бампери, капот, передні крила та оптику. До слова, остання в найдорожчому виконанні виконана у матричному форматі зі 32 тисячами окремо керованих елементів, за допомогою яких автомобіль може навіть висвітлювати різноманітні зображення на дорозі. Нащо? То вже інше питання...

Порше Каєн

Окрім того, німецькі дизайнери продовжили експериментувати з кормою автомобіля та її фірмовою перемичкою поміж ліхтарів. В оновленому кросовері вона стала товщою та отримала нову “графіку”, а майданчик під номерний знак переїхав на бампер, як це раніше було на купеподібному паркетнику. Окрім цього в асортименті моделей з'явились нові колісні диски. У найдорожчому виконанні на кросовер можна встановити 22-дюймові колеса.

20 найпопулярніших нових авто березня: що купували в Україні?

На публічній презентації були показані чотири модифікації паркетника. Всі версії пропонують з повноприводною трансмісією та восьмидіапазонним “автоматом”. Зазначимо, усі двигуни стали потужнішими. Наприклад, стандартний Cayenne з 3-літровим V6 тепер видає 353 к.с. та 500 Н·м крутного моменту (+13 к.с. та 50 Н·м). "Проміжний" Cayenne S перейшов на 4-літровий V8 який розвиває 474 к.с. та 600 Н·м крутного моменту, а бензоелектричний Cayenne E-Hybrid отримав новий електромотор та збільшену 25,9 кВт·год акумуляторну батарею. "За паперами" її має вистачити на 90 кілометрів суто електричного пробігу.

Порше Каєн

Найцікавіша модифікація Porsche Cayenne Turbo GT залишилась з чотирилітровим бітурбо V8, який на оновленому кросовері видає 659 к.с. Прибавки у 19 “конячок” виявилось достатньо щоб збільшити максимальну швидкість авто до 305 км/год, хоча динаміка розгону залишилась на сталому рівні — до 100 км/год за 3,3 секунди. Вражає, але до ринків нашої частини світу таке авто не дістанеться, — принаймні офіційно.

Найдорожчі китайські авто в Україні: що є на AUTO.RIA зараз?

Попри те, що йдеться лише про рестайлінг, у Porsche вирішили внести невеликі корективи в шасі автомобіля. Геометрія підвіски тут не змінилась, а базова версія паркетника як і раніше пропонується з пружинною підвіскою. Що ж до дорожчих модифікацій, то на них замість трикамерних пневмобалонів використовуються двокамерні. На перший погляд, це може здатися спрощенням конструкції, але насправді це не так. Тепер на кожній камері встановлено по два клапани, — і це дозволяє розширити режими роботи пневмостійок, а характер вашого авто ще більше залежатиме від обраного водієм пресету.

В салоні кросовера дуже помітно, що німці готуються до поступового переходу на електромобілі. Сам інтер'єр було створено повністю з нуля по мотивах відомого в нашій країні Porsche Taycan. Фірмовий аналоговий тахометр по центру панелі приладів тепер став історією, натомість у налаштуваннях віртуальної панелі можна обрати "скін" у класичному стилі.

Тест-драйв Porsche Taycan Cross Turismo 4S: кому нужен Turbo?

На передній панелі тепер може встановлюватись до трьох дисплеїв. Навпроти водія навіть у базових кросоверах встановлюється 12,6-дюймовий екран панелі приладів, а біля його правої руки розташований 12,3-дюймовий тачскрін мультимедійної установки. За доплату також можна встановити “пасажирський” 10,9-дюймовий екран, якому навіть "дозволять" керувати деякими другорядними функціями авто, або принаймні переглядати відео.

Основним елементом центральної консолі тепер став модуль керування кліматичною установкою. Селектор трансмісії звідти зник і його перемістили праворуч від керма, як це було зроблено на тому ж Taycan, хоча саме кермо для оновленої моделі "позичили" у спорткупе Porsche 911.

Які нові Porsche Cayenne є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Які нові Porsche Cayenne є на AUTO.RIA зараз?
от 3 375 600 грн до 6 736 200 грн

У Porsche наголошують, що розкрили не всі модифікації оновлених кросоверів: найцікавіше вони обіцяють представити вже найближчим часом. Що ж до виробництва, то його найближчими місяцями розгорнуть на заводі концерну в Словаччині, а о другій половині поточного року перші "живі" автомобілі почнуть постачати до дилерських центрів німецького бренду.

Отзывы о Porsche Cayenne

178 место
Отлично
115 отзывов
4.4
178 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.7
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.5
  • Цена
    3.9
  • Дизайн
    4.7

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки

расход топлива, стоимость обслуживания, цена

Все отзывы о Porsche Cayenne

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми