debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Перші офіційні фото нового «Дастера»! Що це нам дає? Назад

Перші офіційні фото нового «Дастера»! Що це нам дає?

Новий кросовер, побудований на платформі Renault-Nissan CMF-B, яка також лежить в основі нових Logan та Sandero, почнуть продавати у Європі наступної весни.

Румунський автовиробник трохи забігає наперед: насправді офіційна презентація третьої генерації кросовера Dacia Duster відбудеться на автосалоні в Женеві 26 лютого 2024 року, а постачати новинку до салонів європейських дилерів за планом почнуть ближче до літа. Хай там як, машину розсекречено саме сьогодні: пресофіс компанії оприлюднив офіційні фото й технічні дані нового «Дастера». Тож погляньмо на них!

20 найпопулярніших нових дизельних авто України: що купували у жовтні?

Новий Duster побудований на одній з варіацій платформи Renault-Nissan CMF-B, яку використовують нові Logan і Sandero, не представлені на нашому ринку. Кузов «Дастера» має таку ж довжину, як і модель із шильдиком Renault, доступна зараз в Україні: 4341 мм, але місця для пасажирів, запевняють у компанії, має стати більше. Трохи зросте й місткість багажного відсіку: тепер вона становить 472 літри для версії з переднім приводом. Висоту нового «Дастера» зменшили на 30 мм (до 1660 мм), щоб покращити аеродинаміку та зменшити витрати пального й викиди шкідливих речовин.

Окрім брутальнішої геометричної форми кузова новинка має й набір відповідних загальному образу деталей: фари являють собою Y-подібні світлодіодні блоки, дизайн яких повторюють і задні ліхтарі, які нарешті прийшли на зміну занадто «джипівським» квадратним плафонам. Чорні вставки з нефарбованого структурного пластику на передніх крилах та по всьому периметру кузова стали масивнішими: на думку розробників, це має підсилити відчуття прохідності кросовера. Звісно ж, для їхнього виробництва використовуватимуть «вторинний» поліпропілен (щонайменше 20% матеріалу буде відновлюватись).

Тест-драйв Renault Duster: пливе тим самим курсом

В інтер’єрі «Дастер» отримає цифрову панель приладів із геометричною графікою, а 10-дюймовий центральний сенсорний дисплей із підтримкою Apple Car Play / Android Auto буде стандартним для середнього та вищого рівнів комплектації. Останній факт особливо важливий, адже у більшості версій навігаційні дані на екран постачатиме лише смартфон водія.

Лінійка силових агрегатів нового Dacia Duster починатиметься з 1,0-літрового трициліндрового двопаливного двигуна ECO-G потужністю 100 к.с., який, окрім бензину, працюватиме на пропан-бутановій суміші (LPG). У Renault запевняють, що завдяки 50-літровому бензиновому баку і 50-літровому баку ГБО такий Duster може проїхати між заправками до 1300 км.

Що вибрати? Порівнюємо фургони Fiat Doblo Cargo та Renault Express Van

Передбачені й електрифіковані версії: 1,2-літровий MHEV потужністю 130 к.с. з 48-вольтовою м’якою гібридною системою та акумулятором на 0,9 кіловат-години та самозарядну повногібридну установку E-Tech, яку зараз встановлюють на європейські Renault Clio й Captur. Ця система побудована навколо 1,6-літрового двигуна потужністю 94 к.с. та електромотора на 49 к.с., що забезпечує загальну потужність 140 к.с. Ємність її акумулятора - 1,2 кВт·год.

Кросовер Duster, безперечно, один із найпопулярніших автомобілів, побудованих компанією Dacia: торік його продажі у Європі, Туреччині та Марокко сягнули майже 197 000 одиниць, і ще близько 55 тисяч «Дастерів» продали під брендом Renault, - як в Україні (наш внесок у 2022-му був доволі скромним: близько 2,5 тисяч нових машин). Однак питання про перспективи продажів машини третьої генерації на нашому ринку поки не має однозначної відповіді.

Усі нові Renault Duster: що пропонують на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже

Які варіанти можливі? Найочевидніший — вихід у нас нової моделі під брендом Renault, як це відбувається тепер — є доволі оптимістичним, хоч і викликає певні сумніви. Також не можна виключати, що Dacia не зупинить виробництво теперішнього Duster на платформі В0, а перемістить його до Марокко, де зараз на тій самій технічній базі будують компактвен і фургончик Express.

Отзывы о Renault Duster

383 место
Отлично
445 отзывов
4.1
383 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    3.8
  • Цена
    4.0
  • Дизайн
    4.0

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Renault Duster

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми