debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Які проблеми? Ризик пожежі на Hyundai, некерований Ford Ranger та інші Назад

Які проблеми? Ризик пожежі на Hyundai, некерований Ford Ranger та інші

Відкличні кампанії, оголошені 45-го тижня 2022 року автовиробниками в Європі.

Попередній тиждень виявився доволі плідним для відкличних кампаній. Щонайменше дві з зазначених у бюлетенях моделей можна назвати дуже поширеними у нас, а ще декілька автомобілів — добре знайомі українцям. Загалом протягом минулого тижня було відкликано сім моделей від чотирьох популярних брендів.

20 найпопулярніших нових авто України. Що купували у жовтні?

Єдиним екзотичним для наших доріг "пацієнтом" цього разу став Toyota Aygo X. На наших дорогах цей сітікар поки не зустрінеш, хоч у Європі він дуже поширений. Варто зазначити, що новий суперміні від Toyota став частим гостем сервісних станцій: це вже третя його відклична кампанія і цього разу виробник повинен перевірити гальмівну систему. Відомо, що підсилювач гальмівних зусиль на цій моделі з часом може втрачати свою продуктивність, або взагалі — повністю вийти з ладу.

Форд Рейджер

Значно поширенішим у наших краях можна назвати пікап Ford Ranger. Раніше він вже потрапляв у наше поле зору з різноманітними дрібничками, але цього разу причина сервісної кампанії значно серйозніша. Регулятори вимагають у Ford оглянути 1215 пікапів Ranger, що були вироблені цього року. Відомі випадки, коли через ослаблений болт колонка керма відділялась від рульового валу, через що автомобіль утрачав керованість.

18 найменш надійних автомобілів за даними ADAC у 2021 році

Популярна в нас KIA цього разу повинна відкликати дві моделі. На мінівенах Carnival та кросоверах Sorento 2015 року випуску доведеться оглянути важіль перемикання передач. На деяких автомобілях його було встановлено невірно, що може спровокувати проблеми в трансмісії та суттєво збільшити ймовірність виникнення аварії. Відомо, що виробник має відкликати машини, випущені з квітня по липень 2015 року, однак їхню кількість поки не називають.

Хендай Санта Фе

У Hyundai цього разу потрапили під відклик одразу три моделі. Кросовери Hyundai iX35 (2013 – 2015) та Santa Fe (2015 – 2018) варто перевірити на наявність дефектних модулів ABS, які можуть викликати коротке замикання та спровокувати пожежу. Варто зазначити, що це вже не перші моделі, які відкликають з цієї причини, — і схоже на те, що не останні. Третім авто, який потрапила під відклик цього разу, став паркетник Hyundai Kona (2018 – 2021). Представлений у нас кросовер має проблему з паливною магістраллю, через яку папір з паливного фільтра може потрапити до ПНВТ та вивести його з ладу. Щоб уникнути проблем, автомеханікам доведеться оглянути понад 35,5 тис. кросоверів цієї моделі.

Відкличні кампанії виробників. Що воно таке і в кого їх більше?

Вкотре звертаємо увагу читачів на те, що відкличні кампанії вже давно стали ледь не повсякденною рутиною: їх проводить більшість серйозних автовиробників з метою усунення навіть потенційних негараздів. Тож це радше турбота про безпеку клієнта, ніж ознака некомпетентності інженерів. Однак перевірити авто (а тим паче позбавитись якогось конструктивного недоліку задарма) ніколи не завадить.

Отзывы о Ford Ranger

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми