debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Що вибрати? Порівнюємо кросовери Honda CR-V та Volkswagen Tiguan Назад

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Honda CR-V та Volkswagen Tiguan

Які автомобілі обирають для порівняння клієнти AUTO.RIA?

Компактні кросовери попри назву класу, до якого вони належать, є чи не найбільш збалансованими за своїми їздовими та експлуатаційними характеристиками автомобілями. Вони мають і місткий салон, і чудові показники паливної, а також енергоефективності, і наявність доволі високого дорожнього просвіту, що в парі з системою повного приводу і невеликою вагою підносить універсальність компактного кросовера до рівня “на всі випадки життя”.

Важлива й відносно помірна ціна, яку виробники просять за свої авто. І нехай сьогодні йтиметься не про найдешевших представників класу “компактів”, однак саме один з наших дуелянтів - Volkswagen Tiguan - задає ритм в класі за більшістю показників. Про свої сильні сторони та переваги над ним в сьогоднішньому матеріалі поговоримо, порівнюючи “Тігуан” з Honda CR-V. Цікаво, хто кого?

Габарити: Honda довша, а Tiguan має об’ємніше багажне відділення

vw tiguan


Назвати розміри VW Tiguan компактними аж ніяк не вийде, однак японський опонент все одно більший за “німця” майже на 100 мм: 4600 мм проти 4511 мм відповідно. Проте вміння німецьких інженерів використовувати можливості на максимум дозволили суттєво перевищити об’єм багажника “Хонди”. Та й загалом ”тігуанівські” 615 літрів корисного об’єму - показник з більшого класу.

Тест-драйв Volkswagen Tiguan: свежесть во всем теле

У Honda залежно від типу силової установки цей показник коливається від 497 л до 561 л. До того ж колісна база саме німецького авто на 17 мм більша - відстань між осями у CR-V: 2679 мм проти 2662 мм відповідно. Обидва автомобілі мають на ринку України лише 5-місні версії, тож у цьому показнику збережено паритет. Та і запас простору в усіх напрямках буде достатнім для перевезення, так би мовити, повнорозмірних дорослих пасажирів. 

honda cr-v


Дорожні просвіти конкурентів разюче не відрізняються: обидва готові похизуватися чималим кліренсом. Tiguan завжди має рівно 200 мм під днищем, CR-V, залежно від типу силової установки, - від 190 мм до 208 мм. Однак у “Хонди” дещо більший передній звіс, а це варто враховувати при виїздах на бездоріжжя. Розмір колісних дисків CR-V - 18” або 19” залежно від комплектації та типу двигуна. У Tiguan в “базі” 17”, а 19” пропонують у дорожчих виконаннях.

Основні габарити Volkswagen Tiguan                          Honda CR-V
Довжина/ширина/висота, мм 4511/1859/1675 4600/1855/1689
Колісна база, мм 2679 2662
Дорожній просвіт, мм 200 Hybrid: 190/200
Turbo: 208
Об'єм багажника, л 615           Hybrid: 497/1692            Turbo: 561/1756

Двигуни: у “Фольксвагена” є дизельна і бензинова версії, а “Хонда” може бути гібридною

vw tiguan


П’яте покоління японського кросовера Honda CR-V представлене на нашому ринку з двома типами силових установок, і в обох випадках це бензинові двигуни: гібридна версія CR-V e:HEV з 2,0-літровим атмосферником потужністю 184 к.с. і максимальним крутним моментом в 315 Нм, або ж CR-V Turbo з 1,5-літровим турбодвигуном на 193 “конячки” і 243 Нм тяги.

Тест-драйв Honda CR-V Hybrid: Легкий на подъем

В будь-якому разі роль КПП виконуватиме варіатор CVT. Скоріш за все, саме через тип трансмісії показники розгінної динаміки у “японця” доволі посередні: “гібрид” розганяється до 100 км/год за 8,8-9,2 с, а турбоверсія за 9,5-10,0 с. Однак це не завадило досягти непоганих показників паливної економічності. Наддувна версія споживає від 6,2 л/100 км, гібридна - від 5,0 л/100 км. Гібридна версія може бути переднє- або повноприводною, CR-V Turbo - тільки з колісною формулою 4WD.

honda cr-v


“Тігуан” - значно молодша модель і актуальне - “лише” третє покоління німецького автовиробника. Нині доступні два варіанти двигунів, однак це і бензинова, і дизельна версії. Турбодвигуни всіх авто - 2,0-літрові. “Бензин” має 220 к.с. і 350 Нм крутного моменту, а “дизель” - 150 “коней” та 360 Нм тяги.

Як і у CR-V, для “Фольксвагена” доступний один варіант трансмісії - це 7-діапазонний “робот” DSG. Його “скорострільність” справді вражає - в питанні розгону Tiguan значно обганяє свого опонента: дизельна версія набирає “сотню” за 9,3 с, а от “бензин” вже за гідні поваги 6,3 с. Паливна економічність бензинових машин - від 7,2 л/100 км, а “дизель” споживає значно менше - від 4,8 л/100 км. Наразі українцям доступні тільки повноприводні “Тігуани”.

Силові агрегати Volkswagen Tiguan Honda CR-V
Робочий об'єм, л/тип пального бензин/дизель: 2,0, турбо          Hybrid: 2,0 бензин      Turbo: 1,5 бензин, турбо
Потужність, к.с. бензин: 220
дизель: 150
           Hybrid: 145             Turbo: 193
Розгін 0-100 км/год, с бензин: 6,3
        дизель: 9,3        
         Hybrid: 8,8 - 9,2          Turbo: 9,5 - 10,0
Витрата пального, л/100 км бензин: від 7,2
дизель: від 4,8
         Hybrid: від 5,0           Turbo: від 6,2
Коробка передач/система приводу бензин/дизель: 7-ст. DSG 
повний
Hybrid: e-CVT
Turbo: CVT
передній/повний

Комплектації та ціни: CR-V “в базі” оснащений краще, а для Tiguan доступні пакетні опції

vw tiguan


Honda CR-V пропонує дві комплектації для обох двигунів - це гарно оснащені Executive та Prestige. Варто знати, що гібридна версія у виконанні Executive може мати привод на передні колеса, всі інші варіанти - повноприводні. “Гібрид” дорожчий: там, де Prestige з двигуном 1,5-турбо досягає свого максимуму, його цінник тільки починається. 

Незалежно від комплектації автомобіль отримує максимальний пакет систем безпеки, систему моніторингу сліпих зон, розпізнавання дорожніх знаків, шкіряний салон, адаптивний круїз-контроль, преміальну аудіосистему з сабвуфером, підтримку мобільних протоколів Apple CarPlay та Android Auto, повний світлодіодний пакет оптики з омивачем фар.

Усі нові Honda CR-V на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові Honda CR-V на AUTO.RIA
от 1 550 000 грн до 1 940 000 грн

У “Престижі” будуть додатково доступні проєкційний дисплей, електропривод дверей багажника з датчиком відкриття, електрорегулювання водійського сидіння, підігрів керма та заднього ряду сидінь, бездротова зарядка, панорамний дах з люком та 19-дюймові легкосплавні колісні диски. Як бачимо, оснащення Honda CR-V - на високому рівні. Різниця вартості між комплектаціями складає близько 100 000 грн, а монопривідна версія дешевша за машину з приводом на чотири колеса в 60 000 грн в аналогічній комплектації. А що там у конкурента?

З “Тігуаном” все ще простіше - вам доведеться обрати лише тип пального, до якого лежить душа. Привід буде тільки повним - це, звісно, велика перевага. І врешті, визначайтесь із комплектацією. Їх тут три: Life, Elegance та R-Line. Вже початкова має все життєвонеобхідне: світлодіодні фари головного світла, адаптивний круїз-контроль, бездротовий App Connect, трьох-зонний клімат-контроль.

honda cr-v


В “Елегансі” фари будуть вже матричними й матимуть функцію динамічного регулювання дальнього світла, цифрова панель стане цифровою, з’явиться система безключового запуску двигуна, електропривід дверей багажника з сенсорним керуванням, система кругового огляду, асистент парковки й навіть амбієнтна підсвітка салону з можливістю вибору між 30 кольорами.

Надзвичайно виразний R-Line окрім зовнішнього обвісу, інших колісних дисків та елементів декору інтер’єру, матиме ще спортивне кермо. Для будь-якої комплектації доступні пакетні пропозиції з набором покращеного дизайну або преміальної “музики” Harman Kardon тощо. Та якщо “фарширувати” Tiguan пакетними опціями, вартість кросовера злетить до недосяжних “Хонді” висот. 

Всі нові Volkswagen Tiguan на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Всі нові Volkswagen Tiguan на AUTO.RIA
от 1 221 547 грн до 1 874 928 грн

Як, по правді кажучи, і рівень оснащення, що стане для CR-V просто недоступним. І хоча саме в пакетному виконанні придбання цих опцій виглядає досить привабливо, ціни на них високі. Варто також враховувати, що різниця в ціні між комплектаціями “Тігуана” може сягати 170 000 грн, а якщо обрати “топовий” R-Line - доведеться викласти ще 80 000 грн: у цьому разі підсумова вартість “Тігуану” сягне 1 448 000 грн навіть без урахування пакетних опцій.

Вартість Volkswagen Tiguan Honda CR-V
Комплектації Life, Elegance, R-Line Executive 2WD/4WD, Prestige 4WD
Ціни, грн від 1 155 796 Hybrid від 1 227 900
Turbo від 1 127 900

У підсумку

Японський кросовер представлений не тільки бензиновим, але і гібридним варіантом, який останнім часом має все більший попит. Також у випадку з Honda CR-V не доведеться доплачувати за вибір кольору кузову - ця опція увійшла у загальний цінник. Що ж до фіксованих комплектацій, то в “Хонді” різниця між ними не настільки разюча, як у німецького конкурента. Але і виділитися зовні, принаймні в межах заводських пропозицій, особливо не вийде. 

Нові малолітражні кросовери. Що є на AUTO.RIA?

Цього не скажеш про “Тігуан”, але жага до індивідуальності буде коштувати значно більше за стартові пропозиції. На боці “німця” і наявність дизельних модифікацій, а також в цілому потужніші двигуни, що наділяють VW Tiguan відмінними динамічними характеристиками. А ще - чимало сучасних функцій, багато з яких доступні вже у початковій комплектації.

Отзывы

Отзывы Honda CR-V
4.4
Отлично

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач
качество материалов, шумоизоляция
Отзывы Volkswagen Tiguan
4.4
Отлично

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки
объем багажника

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми