debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
«Гелендваген» отримав електрифікацію! Але це не те, про що ви подумали Назад

«Гелендваген» отримав електрифікацію! Але це не те, про що ви подумали

450-сильна рядна «шістка» і 585-сильний V8 G-Класу збільшать продуктивність завдяки м’якому гібриду, а його дорожні та позашляхові здібності розширяться завдяки «ін’єкції» нових технологій напередодні дебюту електричної версії EQG.

Здається, німці знайшли непогану фішку для легкого тролінгу прихильників електромобільності: чутки про розробку електричного «Гелендвагена» ширяться котрий рік, а торік прототип новинки навіть вийшов з інтернет-середовища у реальний світ, поставши перед відвідувачами Мюнхенського автосалону закамуфльованим прототипом. Цього ж тижня Mercedes-Benz оприлюднив дані та перші фото рестайлінгового G-Класу, зробивши акцент на електрифікації його силових установок.

Які нові електромобілі краще купують в Україні?

Насправді ж під капотом оновленого позашляховика поки встановлені лише ДВЗ, продуктивність яких збільшили завдяки використанню «м’якого гібрида» з 20-сильним електромотором. Він живитиметься від компактної батареї, в якій накопичуватиме енергію гальмівної рекуперації. Тим часом дебют електричного EQG з двома варіантами електричної установки (потужність топової, вочевидь, перевищуватиме 600 к.с.) і батареєю майже на 100 кВт·год очікується орієнтовно наприкінці квітня.

Хай там як, нові гібридні «Геліки» теж заслуговують на власну мить слави: за даними виробника, «базовий» варіант з шильдиком G500, попри пізнаваний індекс, буде обладнаний рядною 3,0-літровою бензиновою «шісткою» з двома турбонагнітачами («класичним», який живиться енергією вихлопних газів, і допоміжною турбіною з електричним приводом). Загальна продуктивність установки складає 449 к.с. (330 кВт) з піковим обертальним моментом на рівні 560 Н·м: колишній 4,0-літровий V8 попереднього G500 видавав 422 «конячки» і 610 Н·м. Цікаво, що на американському ринку новинка з тими ж параметрами матиме індекс G550 – вочевидь, для солідності.

Тест-драйв Mercedes-Benz G 500. Новый «кубик», старый блеск

Також у лінійці передбачена й дизельна установка з 6-циліндровим турбодвигуном і додатковим електричним «бустером» (її пропонуватимуть лише на деяких ринках світу). Продуктивність мікрогібридного G 450 d становитиме 367 к.с. з тягою на рівні 750 Н·м - і ще 20 «коней» і 200 «ньютонів» тимчасово додаватиме електричний мотор.

Однак топовий Mercedes-AMG G63 запропонує найбільше: хоч його електрична складова матиме ті ж скромні 20 к.с. і 200 Н·м, вона співпрацюватиме з 4,0-літровим бензиновим бітурбо V8 потужністю 585 к.с. з моментом у 850 Н·м. «На папері» це не відрізняється від характеристик G63, який продають в Україні тепер, однак німці запевняють, що завдяки навіть такій скромній електрифікації оновлений позашляховик розганятиметься до 100 км/год за 4,3 сек — це на дві десяті секунди менше, ніж витрачає теперішній. І на 1,2 сек швидше за оновлений шестициліндровий G500.

Новий Prado: перші фото наступної генерації позашляховика!

Зовні рестайлінг культової моделі, як нескладно помітити на фото, є вкрай делікатним: Оновлений «Гелендваген» отримає трохи змінені бампери та решітку радіатора з чотирма хромованими поперечками замість трьох (втім, G63 традиційно матиме «гриль» з вертикальними перетинками). Форму рамки вітрового скла трохи змінено з метою оптимізації аеродинамічного потоку, що з огляду на фірмовий силует «кубика» можна вважати суто символічним актом. Камера ж заднього огляду нарешті отримає стандартну форсунку омивача.

Тим часом перелік нових технологій буде більшим: насамперед, адаптивне регульоване шасі з трьома запрограмованими режимами роботи увійде до переліку стандартного обладнання усіх оновлених моделей, — як і функція «прозорого капота» з переглядом на дисплеї зображення перешкод під колесами з передніх камер та Offroad Cockpit, призначений для швидкої зміни налаштувань під час руху бездоріжжям. Топовий варіант G63 отримає навіть нову підвіску AMG Active Ride Control, - правда, лише як додаткову опцію. Її гідравлічний контур з’єднує амортизатори та замінює традиційні стабілізатори поперечної стійкості, регулюючи тиск рідини в кожному з амортизаторів залежно від стану дороги та обраного режиму водіння.

Усі нові Mercedes-Benz G-Класу на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові Mercedes-Benz G-Класу на AUTO.RIA
от 6 993 995 грн до 14 933 710 грн

Виробництвом оновленого G-Класу дедалі опікуватиметься завод в австрійському Граці, а на український ринок автомобіль має прибути на початку осені. За нашими даними, згодом компанію йому складе й поки ще не презентована офіційно електрична версія позашляховика EQG. Підпишіться на канал Новин AUTO.RIA у Telegram, щоб своєчасно дізнатись про ціни, комплектації та наявність новинки в салонах українських дилерів.

Отзывы о Mercedes-Benz G-Class

Отлично
46 отзывов
4.1
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.4
  • Комфорт
    3.6
  • Цена
    3.9
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, расход топлива, стоимость обслуживания, шумоизоляция

Все отзывы о Mercedes-Benz G-Class

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми