debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий Prado: перші фото наступної генерації позашляховика! Назад

Новий Prado: перші фото наступної генерації позашляховика!

Ретростиль з двома варіантами дизайну «передка», жорсткіше шасі з механізмом відключення стабілізатора та 204-сильний турбодизель для Європи. Що ще відомо?

Цієї ночі Toyota нарешті презентувала нову генерацію меншого позашляховика Land Cruiser, відомого у нас під власною назвою Prado. Малюнки, які спиралися на зображення нещодавно показаного Lexus GX, ширилися Мережею кілька тижнів, однак зараз ми готові показати вам перші реальні фото машини, призначеної саме для європейських ринків. То що ж про неї вже відомо?

Автомобіль тижня. Lexus GX

Найпомітніша трансформація — дизайн: хоч конструктивно Land Cruiser 250 мало чим відрізнятиметься від свого «люксового» родича, його зовнішність матиме низку оригінальних рис, притаманних класичним позашляховикам Toyota з 50-х років попереднього століття. Найпримітнішою у цьому плані стане спецверсія First Edition: автомобіль матиме оригінальне оформлення передньої частини з круглими фарами та дещо іншою решіткою, завдяки чому позашляховик трохи нагадуватиме не стільки вінтажний Toyota BJ, скільки значно молодший FJ Cruiser, вперше представлений рівно 20 років тому.

Кількість автомобілів серії First Edition (з круглими фарами та контрастним дахом) у Європі обмежуватиметься трьома тисячами.


Як і у разі з новим Lexus GX, під прямокутним кузовом наступника «Прадо» (довжина позашляховика становить 4,92 метра, тим часом як колісна база виросла на 6 см до 2,85 м) приховане нове шасі від платформи TNGA-F, на якій побудований і «старший» Land Cruiser J300. За словами виробника, рама стала жорсткішою на 50%, завдяки чому «250-й» має бути вправнішим на бездоріжжі та керованішим на асфальтовому покритті. Ту ж саму мету переслідують і обновки на кшталт електричного підсилювача керма та системи механічного вимикання стабілізатора поперечної стійкості (SDM).

Прямокутна світлотехніка повносерійного варіанта новинки — реверанс дизайнерів у бік Toyota Land Cruiser FJ62 з ностальгічних 1990-х.


Інтер’єр новинки пропонує на вибір п’яти- або семимісну конфігурацію з монументальним дизайном, який підкреслює функціональний характер справжнього позашляховика. Про це свідчать такі деталі, як горизонтально розташована панель перемикачів, які мають специфічну форму для зручного натискання навіть під час руху по складній місцевості.

Втім, відмовляти собі у сучасних технологічних «забавках» екіпаж не примусять: щиток приладів нового «Крузера» буде «віртуальним» (за виключенням суто американської базової комплектації «1958», яка збереже кілька аналогових шкал), а по центру панелі встановлюватимуть 12,3-дюймовий сенсорний екран. Також серед опцій — шкіряні сидіння з електропідігрівом/вентиляцією, аудіосистема JBL із 14 динаміками, проєкційний дисплей, цифрове дзеркало заднього виду, люк тощо.

Нові позашляховики Toyota: що є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Натомість лінійка силових агрегатів новинки буде доволі скромною: на момент старту приймання замовлень у жовтні поточного року буде запропонований один 2,8-літровий турбодизель потужністю 204 к.с. з новою 8-ступеневою автоматичною коробкою передач Direct Shift. І лише на початку 2025-го японці планують додати до лінійки варіант того ж дизеля з 48-вольтною мікрогібридною системою. Більше про новий Toyota Land Cruiser 250 (Prado) – в одній з найближчих публікацій нашої рубрики «Автомобіль тижня».

Отзывы о Toyota Land Cruiser Prado

54 место
Отлично
159 отзывов
4.5
54 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.7
  • Комфорт
    4.4
  • Цена
    4.8
  • Дизайн
    4.5

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов

Все отзывы о Toyota Land Cruiser Prado

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Комментарии (3)

Добавить комментарий к статье
Слава | 16:26, 02 авг. 2023

Всегда удивляет увеличение жесткости рамы и кузова на 50% , с каждым новым поколением , а их как минимум 6 и ещё как минимум 6 рестайлингов и того рама и кузов должны быть жёстче на 1000% , а значит авто становится на столько не убиваемое , что военная техника тот же танк нервно курит в стороне )))) это первое , также нельзя не заметить решетку радиатора , классная мангальница ))) , снял кирпичи подставил , пожарил мяско и опять на место ))) ладно если серьезно то бензо турбо лушпайки большой минус , а там посмотрим время покажет что к чему , на лексусах после перехода с атмосферников на турбо , жалоб куча , нет той надежности , что была раньше !!!!

Слава | 16:28, 02 авг. 2023

Если в целом , то на сегодняшний день , это каменный век , что кузов , что салон

Віталій | 18:53, 02 авг. 2023

Це не прадо,бачив відео на ютуб де говорили що це нова модель

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми