дорожный просвет, качество материалов, качество сборки, объем багажника, простор салона, управляемость
цена, шумоизоляция
Первый владелец 175 тыс.км 10 л / 100 км
Я єдиний власник Subaru Outback 2011 року випуску. Купив цю машину новенькою у офіційного дилера в Києві ще в далекому 2011-му, і відтоді вона стала для мене справжнім супутником на всі випадки життя. Зараз пробіг авто становить 175 000 км, і весь цей час я дотримувався одного простого правила — тільки офіційне обслуговування. Усі ТО, заміни, перевірки та навіть найменші дрібниці — виключно на авторизованій СТО. Це, на мою думку, ключовий фактор у тому, що машина досі на ходу як годинник.
Subaru Outback — це ідеальний варіант для тих, хто хоче універсальний автомобіль, який не боїться ані міста, ані траси, ані розбитих сільських доріг. Повний привід працює бездоганно, особливо взимку — коли інші буксують або обирають об’їзди, я спокійно їду далі. Підвіска трохи жорсткувата на ямах, але зате надзвичайно витривала — жодних «сюрпризів» за ці роки не траплялося. Двигун запускається з півоберта навіть у лютий мороз, коробка-варіатор працює плавно і передбачувано. Інколи хочеться трохи більше динаміки на низьких обертах, особливо під час обгонів у місті, але загалом керованість чудова, а хід — м’який і збалансований.
В салоні — просторо і комфортно. За кермом сидиш високо, огляд прекрасний, усі органи управління на своїх місцях. За всі роки нічого не скрипить і не відвалилось, хоча деякі пластикові елементи вже мають сліди зношення — цілком очікувано для авто з таким віком і пробігом. Шумоізоляція могла б бути кращою — після 120 км/год трохи чутно шини та вітер, але до цього швидко звикаєш. Багажник величезний — вміщував і візки, і дитячі речі, і все для дачі, і навіть довгі предмети.
Щодо витрати пального — у місті в середньому близько 11 літрів, по трасі — 8.5–9 л на 100 км. Враховуючи постійний повний привід та габарити авто — це дуже адекватні цифри. Що приємно, за весь час у мене не було жодної серйозної поломки. Все зводилось до регламентного обслуговування: заміна мастила, фільтрів, гальмівних колодок, рідин тощо. Машина відпрацьовує вкладені кошти на всі 100%.
Єдине, чого справді іноді не вистачає — це сучасних функцій. Хотілося б мати мультимедіа з підтримкою Apple CarPlay або Android Auto, адаптивний круїз-контроль, камери по колу, системи допомоги водію. Але, якщо бути чесним, у 2011 році Outback мав дуже достойне оснащення, і навіть сьогодні не виглядає застарілим. Він не блищить «гаджетами», зате дарує відчуття надійності, контролю і комфорту, яке не купиш за жодні гроші.
Підсумовуючи: Subaru Outback 2011 — це автомобіль, до якого швидко звикаєш і потім не хочеться змінювати. Він не створює зайвих проблем, не змушує постійно щось лагодити, і чесно виконує свою роботу. Якщо ви шукаєте машину, яка вас не підведе, яка витримає київські дороги, поїздки за місто, подорожі з родиною і не злякається жодної негоди — рекомендую Outback без вагань. Це надійний побратим, перевірений роками.
Volodymyrвчера
Смотреть еще 378 отзывов о Subaru Outback →