динамика, качество материалов, качество сборки, расход топлива, стоимость обслуживания, тормоза, управляемость, цена, шумоизоляция
дизайн кузова, дорожный просвет, коробка передач, объем багажника, простор салона
480 тыс.км 8 л / 100 км Семья
Шукали економну альтернативу для спокійних сімейних поїздок /таке також буває/. Обдивились різне але у місті побачив Opel Vivaro із двигуном 2.5 та коробкою робот.
Приїхали з дружиною оглянули, трішки поторгуватися і вирішили, що нам таке підходить /невеличке і в пасажирі/.
Тепер коротко про користування. Наші маршрути звичайні: Карпати, до тещі на Вінниччину, Закарпаття і трішки до Києва в гості а ще деколи Дністер. За рік 20-30 тис.км. До цього мали декілька Sprinter /тут є описи/ і з цими авто порівнювати не можна - різний клас. Vivaro юркий і швидкий, як легкове авто. Витрати пального тішать неймовірно, навіть з роботом і на кондюку, на трасі виходить 7.5-7.7 а якщо натиснув на гашетку, то всі 8.0. Місто - 8.5. В салоні тісненько по висоті але сидіння поставлені доволі комфортно. Багажник вмістимий для нашої сім'ї.
Рулиться авто гарно але кліренс трішки треба підняти /захист не встановлював/. Двигун 2.5 має добру тягу і гарну динаміку, навіть на роботі. У друзів є такі ж авто але з 2.0. Вони тішаться меншими витратами але тяга у них слабша /базові налаштування двигуна/.
Кузов луджений і це дає результати. Багато місць кузова мають сколи від користування але не іржавіють. У кузові з лядою /так і планувалось/ є перевага - захист від дощу і тінь від сонця в ще диван щоб посидіти.
Подобається акустика та керування з керма. Через Bluetooth слухаєш що треба, хоча відео нема як глянути.
Щодо користування та ремонтів. Заливаю якісне пальне і замінюю: масло 5W30, фільтри і деколи щось по-ходовці. Те що замінював по-ціні не дорого.
Мій попередник гарно дивився за машиною і тому я ще глобально не ремонтував. Салон весь додатково шумоізольований і це дуже добре.
Диски звичайні 16 штамповки а шини: зима - SUV /102/ а на літо С /109-107/.
Користуванням Vivaro задоволений, хоча Sprinter не відпускає.
Ростислав Яцківвчера
Смотреть еще 5 отзывов о Opel Vivaro →