debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Оновлений «Крафтер» робитиме акцент на технологіях. Є перші фото! Назад

Оновлений «Крафтер» робитиме акцент на технологіях. Є перші фото!

Виробництво німецького фургона стартує у квітні, — однак ми вже знаємо в чому полягатимуть його оновлення.

Підрозділ комерційних автомобілів Volkswagen Commercial Vehicles зазвичай не надто переймається бучними презентаціями, хоча для обидвох генерацій «Крафтера» німці влаштовували міжнародні тест-драйви у Данії та Іспанії. Річ у тім, що машини такого класу оновлюють не так часто, як легковики: «перший» Crafter дебютував у 2006-му, «другий» — за 10 років по тому. Через те подібні заходи зазвичай просто тонуть у масиві інших новин. Цього ж разу йдеться лише про плановий рестайлінг — тому виробник обмежився низкою фото і лаконічним пресрелізом. Які ж обновки отримає вельми популярний «бус» і який вигляд він врешті матиме?

Великому кораблю — більше роботи. Які нові фургони можна купити в Україні?

Раніше ми оприлюднювали дизайнерські скетчі рестайлінгового фургона, а зараз отримали й перші офіційні фото. Нескладно помітити, що зовні Volkswagen Crafter зразка нового модельного року майже не змінився, — і роз’яснення пресцентру компанії свідчить: так і є насправді. Екстер’єр відрізнятиметься хіба що додатковими опціями, якими «бус» можна буде обладнати за доплату: наприклад, повністю світлодіодними фарами, до пари яким запропонують пакет Light & Visibility з автоматичним перемикачем дальнього світла і датчиком дощу.

Додатковий пакет Trendline прикрасить Crafter протитуманними фарами з функцією підсвічування поворотів, хромованими накладками на решітці радіатора та декоративними шильдиками на колесах, однак більшість його принад все ж буде розміщено у кабіні. Йдеться про комфортніше сидіння водія з якіснішою текстильною оббивкою, додаткові відділення для документів та дрібних речей під стелею, дві додаткові розетки на 12 В, покращену шумоізоляцію кабіни та освітлення сходинок.

Максимальна економія? Найдоступніші дизельні авто на «механіці»

Та головний акцент цього оновлення зроблено на сучасних технологіях. Німецький бренд, вочевидь, вважає проблему з постачанням електронних компонентів «учорашнім днем», тому Crafter хизуватиметься опціями, притаманними переважно легковим моделям: цифровим кокпітом з двома дисплеями — «віртуальною» панеллю приладів і 10,3-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, який за доплату можна буде замінити «планшетом» з діагоналлю майже 13 дюймів.

Сама мультимедія теж матиме чимало спільних функцій з «музикою» новітніх систем легкових автомобілів бренду. Наприклад, голосове управління з підтримкою інтернет-з’єднання та штучного інтелекту ChatGPT: за словами розробників, це дозволить системі реагувати на голосові команди не лише в межах запрограмованих вказівок, а й «розуміти» загальний контекст вимовленої водієм фрази.

Оновлений Golf обладнають «штучним співбесідником» ChatGPT. І не лише його!

Збільшиться й асортимент нових систем допомоги, покликаний полегшити повсякденну роботу водія Crafter. За планом виробника нові моделі Crafter матимуть «у базі» асистенти Front Assist (автономне екстрене гальмування, здатне розпізнавати велосипедистів і пішоходів), Lane Assist (система утримання в смузі руху), динамічне сканування дорожніх знаків з обмежувачем швидкості та акустичні датчики Park Distance Control для задньої паркувальної зони. Систему ж Travel Assist, яка за допомогою адаптивного круїз-контролю та функції утримання у смузі руху зможе частково взяти керування фургоном на себе, пропонуватимуть за доплату.

Серед видимих змін у кабіні з’являться оновлені органи управління паркувальним гальмом та режимами роботи світлотехніки, а селектор 8-ступеневої автоматичної коробки передач буде встановлений під кермом у вигляді мініатюрного важеля. Звісно, пропонуватимуть клієнтам і 6-ступеневу «механіку», та й лінійка силових агрегатів оновленого «Крафтера» залишиться вельми консервативною. На момент оприлюднення перших офіційних даних вибір двигунів рестайлінгової версії фургона передбачає лише турбодизельні агрегати потужністю від 140 до 177 к.с.

Які нові «буси» Volkswagen Crafter є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже

За попередніми даними, вартість оновлених Volkswagen Crafter у порівнянні з актуальними нині автомобілями майже не зміниться, однак більше деталей буде відомо у квітні, коли європейські дилери почнуть збирати попередні замовлення на виробництво автомобілів підприємством Volkswagen Poznań у польській Вжешні. Український імпортер поки не розкрив планів на постачання рестайлінгової версії, однак, зауважимо, що в Україні фургони зараз пропонують за нижчою ціною, ніж у Німеччині — від 1 566 600 гривень, що дорівнює 36 594 євро.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми