debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Третє покоління Peugeot 5008 не матиме дизельного двигуна. Коли буде в Україні? Назад

Третє покоління Peugeot 5008 не матиме дизельного двигуна. Коли буде в Україні?

Новинку, розраховану на екіпаж з 7 людей, пропонуватимуть за гривні або з бензиновим турбо, або з електричною силовою установкою.

Французька частина концерну Stellantis продовжує працювати над електрифікацією своєї лінійки. Гібридні та «батарейкові» версії є у більшої частини актуальних моделей, а зараз до них приєднається ще й новий Peugeot 5008, який у третьому поколінні взагалі не пропонуватимуть з дизельним двигуном.

Пежо 5008

Якщо сильно спростити, можна сказати, що новий 5008 - це трохи збільшена семимісна версія 3008-го, який було представлено минулого року. Новинка також побудована на платформі STLA Medium, але має довжину 4790 мм і колісну базу 2890 мм, значно випереджаючи 3008 за габаритами. В Peugeot заявляють, що e-5008 - єдиний електромобіль у своєму класі. Якщо не порпатись у величезному асортименті китайських авто, заява в цілому слушна. Однак електрична версія на 7 місць є у компактнішого Mercedes-Benz EQB, який також можна розглядати як альтернативу «французу».

Новий Peugeot 3008 стане купе-кросовером: є перші фото!

При тому, що в Peugeot намагаються згладити форми своїх моделей, новий 5008 зберіг класичний дизайн з довгим дахом і майже вертикальними дверцятами багажника. Сам вантажний відсік при встановлених кріслах третього ряду може умістити до 289 літрів поклажі, тож якщо подорожувати з трьома або чотирма великими валізами, доведеться переводити салон у 5-місний формат, отримавши істотніші 748 л (у конфігурації лише з двома членами екіпажу його можна збільшити до 1 815 літрів). 

У країнах Західної Європи найдоступнішою версією кросовера стане 5008 з 1,2-літровим бензиновим двигуном і стартер-генератором. Сумарна віддача такої силової установки складатиме 136 кінських сил, які через шестиступеневу роботизовану коробку e-DCS6 передаватимуться на передні колеса. Як альтернативу цій версії французи запропонують підзарядний гібрид з 150-сильним бензиновим двигуном і електромотором на 123 кінські сили. Сумарна віддача такого агрегата складатиме 195 кінських сил, а без використання ДВЗ він зможе проїхати на електриці до 80 кілометрів.

Тест-драйв Peugeot 5008

Повністю електричний e-5008 буде доступним в трьох виконаннях. Базові передньоприводні модифікації паркетника отримають один мотор на 210 або 228 кінських сил. Найдорожчим варіантом кросовера стане двомоторний повноприводний e-5008 з сумарною потужністю у 318 кінських сил. До речі, для найпотужнішого електромобіля буде доступним тільки акумулятор на 98 кВт·год, хоча «молодші» модифікації можуть мати компактнішу батарею на 73 кВт·год. У перших партіях виробництвом цих батарей опікуватиметься BYD, але пізніше модель переведуть на елементи від Automotive Cells Company.

Що ж до українського ринку, то у нас модель вже анонсована з незазначеним у європейському релізі 180-сильним турбомотором. Жодних уточнень про цей агрегат поки немає, однак, судячи з усього, ми матимемо справу з агрегатом EP6FADTXD, який у Peugeot зазвичай називають Puretech 180. Якщо припущення вірне, то не варто виключати, що замість авто з преселективним 7-ступеневим роботом у нас продаватимуть машини з 8-ступеневим «автоматом». Більше деталей знатимемо незабаром.

Які кросовери Peugeot зараз можна знайти на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Електричний Peugeot e-5008 в Україні також продаватимуть, однак на цю мить імпортер не готовий розкрити планів щодо параметрів призначеної для нас версії. В українських дилерських центрах бензиновий 5008 має з'явитись до кінця поточного цього року, тож більше деталей про версії, комплектації та, звісно ж, ціни можна буде дізнатись ближче до осені.

Отзывы о Peugeot 5008

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми