debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Оновлений Golf обладнають «штучним співбесідником» ChatGPT. І не лише його! Назад

Оновлений Golf обладнають «штучним співбесідником» ChatGPT. І не лише його!

Інші фари та бампери, великий дисплей на торпедо і кермо з «фізичними» клавішами замість сенсорів — це лише привід повідомити про намір постачати нові моделі Volkswagen зі штучним інтелектом на борту. І що це нам дає?

Виставка CES 2024, яку називають провідною подією у світі електроніки, щойно стартувала у Лас-Вегасі, а пресцентр Volkswagen з цього приводу вже оприлюднив... офіційні фото нового Volkswagen Golf. Втім, є кілька «але»: по-перше, ресталінговий варіант хетчбека німці навряд чи розсекретять цього місяця, тож зображений на фото «Гольф 8.5» вкритий вже звичною для німецьких «розігрівів публіки» картатою камуфляжною плівкою.

Що вибрати? Порівнюємо хетчбеки Peugeot 308 та Volkswagen Golf

По-друге ж, формальним приводом для цього показу стала не стільки чергова спроба повернути увагу насамперед американської публіки, втрачену внаслідок «Дизельгейта», скільки повідомлення про намір обладнати фірмовий інтерфейс інформаційно-розважальної системи IDA додатковим чат-ботом ChatGPT на основі штучного інтелекту. І зробити це буквально зараз: за словами представника Volkswagen компанія буде готова розпочати продаж моделей ID.4, ID.7, Tiguan, Passat і, звісно ж, оновленого Golf зі штучним інтелектом ще до початку літа нового 2024 року. Але, даруйте, навіщо?

На думку німців, інтеграція ChatGPT у серверну частину голосового помічника Volkswagen надасть водієві «безліч нових можливостей, які виходять далеко за межі попереднього голосового керування». Наразі фірмовий голосовий помічник IDA можна використовувати для управління інформаційно-розважальними системами, навігацією та кондиціонером або для відповідей на загальні запитання.

Тест-драйв Volkswagen Golf GTi: дорослішають навіть «запальнички»

Тим часом штучний інтелект, як стверджує розробник технології Cerence Inc., дозволить розширити обсяг інформації, якою здатен оперувати IDA, до майже необмеженого: мовляв, якщо бортова система не зможе надати вичерпної інформації на якусь тему (скажімо, про перебіг ремонту об’їзної дороги під Житомиром чи відстань між кільцями Сатурна), вона звертатиметься за «підказкою» до ChatGPT і озвучуватиме відповідь практично без затримки. До того ж ця технологія дозволить зробити функцію голосового управління бортовими системами зручнішою і менш формальною, не прив’язаною до ключових слів. Наприклад, почувши від водія «Як зимно!» чи «Щось я трохи змерз», штучний інтелект дійде висновку, що температуру повітря в авто варто збільшити.

Безумовно, оцінити практичний сенс цього нововведення можна буде лише протягом певного часу його експлуатації. Втім, від іншої «блискучої ідеї» оновлений Golf таки позбавиться: йдеться про сенсорні зони на мультикермі, які остаточно перетворяться на старі добрі кнопки. Натомість його передню панель має прикрасити чималий сенсорний «планшет» інформаційно-розважальної системи, відокремлений від цифрового щитка приладів.

Які нові Volkswagen Golf досі є на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Які нові Volkswagen Golf досі є на AUTO.RIA?
от 1 210 000 грн до 1 877 000 грн

На зображеннях, наданих виробником, складно не помітити нові агресивні бампери, червоні гальмівні супорти, нестандартну випускну систему та «принти» з логотипом GTI: усе це дає привід очікувати, що останній Golf з двигуном внутрішнього згоряння матиме вельми потужну силову установку. Теперішній Volkswagen Golf GTI, доступний в Україні, обладнаний 2,0-літровим TSI потужністю 245 к.с., - і навряд чи «фінальний акорд» виявиться менш брутальним (принаймні, екологічний стандарт Euro 7 вже не вимагатиме приспати GTI до народження).

Отзывы о Volkswagen Golf

219 место
Отлично
691 отзыв
4.3
219 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.6
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.3

дизайн кузова, динамика, качество сборки, коробка передач, объем багажника

дорожный просвет, качество материалов

Все отзывы о Volkswagen Golf

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми