debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Як спілкуватись з продавцем авто? 13 порад від AUTO.RIA Назад

Як спілкуватись з продавцем авто? 13 порад від AUTO.RIA

Пояснюємо як правильно спілкуватись з продавцями авто. Якою повинна бути правильна комунікація між продавцем та покупцем, які питання важливо ставити та як успішно дійти до угоди - AUTO.RIA

Вирішили придбати авто, але боїтесь щось пропустити при розмові з продавцем? Експерти AUTO.RIA підготували короткий чек-лист і конкретні поради. Спойлер: це може зекономить ваш час і нерви.

Підібрали авто на AUTO.RIA, перевірили його по номеру або VIN-коду, отримали звіт, знаєте, що з ним попередньо все добре. Далі домовляєтесь про зустріч, але не знаєте що питати у продавця? Ці поради допоможуть вам ефективно спілкуватися з продавцем та зробити вигідну покупку.

13 простих порад покупцям від AUTO.RIA

1. Прогляньте інформацію про авто.

Перед зустріччю з продавцем подивіться дані в пропозиції на AUTO.RIA. Якщо з авто є якісь проблеми — система автоматично на це вкаже і підсвітить критичні моменти червоним. Якщо в пропозиції все добре — перевірте авто по VIN-коду чи державному номеру. За вас це також зробить AUTO.RIA. Тицяйте тут «Перевірити авто».

2. Випишіть питання.

Перед зустріччю з продавцем авто підготуйте коротенький чек-лист з питаннями. Майже в усіх випадках вони з’являться після отриманого звіту від AUTO.RIA.

3. Не поспішайте з придбанням авто.

При зустрічі з продавцем перевірте все — від технічного стану до документів. Не знаєте як це зробити — замовте перевірку стану авто на AUTO.RIA, або завезіть його на мережеве СТО. Ще як варіант — візьміть знайомого автомайстра, який зможе оглянути авто.

4. Пам’ятайте про ціну.

Ціна в пропозиції рідко буває остаточною. Тому випишіть усі недоліки й після огляду авто торгуйтесь за кожен з них. Це зекономить вам кошти.

5. Уникайте сумнівних пропозицій та занадто низьких цін.

Іноді продавці ставлять занадто низьку ціну на авто. До цих варіантів потрібно відноситись з особливою пильністю, тому що авто може бути проблемним і потребуватиме коштовного ремонту. Наприклад: ремонт двигуна, АКПП та інших агрегатів.

6. Слухайте продавця.

Хай говорить продавець, а не ви. Не соромтесь запитувати й ставити додаткові питання щодо стану авто і його історії. Інколи емоції продавця показують більше ніж слова.

7. Зробіть тест-драйв.

Проїдьтесь на авто. Експерти AUTO.RIA радять протестувати авто на різних швидкостях. В місті й на трасі. З прискоренням, плавним набором швидкості і з гальмуванням. Протестуйте перемикання передач, для автоматичної коробки воно має бути без ривків. Тестуйте авто мінімум протягом години.

8. Запишіть себе на диктофон.

Під час тест-драйву увімкніть диктофон і надиктовуйте усе, що вас насторожує. Наприклад хрускіт при повороті, ривки авто, гуркіт під час проїзду лежачих поліцейських, неправильні обороти тощо. Потім ви можете прослухати запис і не забути про те, що насторожує.

9. Якщо є сумніви — візьміть час на обдумування.

Не піддавайтесь впливу продавця. Якщо він підганяє вас і провокує на швидку купівлю авто — краще від цього відмовитись. Збережете гроші й нерви.

10. Ніяких грошей до оформлення.

До оформлення угоди не переказуйте гроші на рахунок продавця й не підписуйте жодних документів. Запам’ятайте послідовність: перевірка оголошення — перевірка по він-коду на AUTO.RIA — перевірка майстрами — тест-драйв — торг — оформлення в СЦ МВС.

11. Не укладайте довіреність.

Експерти радять не оформлювати генеральну довіреність від продавця. При генеральній довіреності ви не будете власником авто. І в багатьох випадках власник або його родичі зможуть повернути авто законним шляхом.

12. Перевірте документи

Важливий фактор — авто має бути без юридичних проблем, тобто не бути в кредиті чи під забороною відчуження. При таких наявних проблемах продавець може пропонувати купити у нього авто просто з передачею техпаспорта.

Вибрати авто на AUTO.RIA

13. Оформлюйте купівлю авто в СЦ МВС.

Купівля авто через оформлення в сервісному центрі убезпечить вас від юридичних проблем. Консультанти перевірять все по базах, проведуть переоформлення. Це буде тривати до 30 хвилин.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми