debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Оновлена Skoda Octavia: маємо перші фото! Коли чекати в Україні? Назад

Оновлена Skoda Octavia: маємо перші фото! Коли чекати в Україні?

Найпопулярніший автомобіль чеської марки отримав свіжішу зовнішність, презентабельніший інтер’єр, низку нових технологій і шість ДВЗ потужністю до 265 к.с., серед яких два дизельних.

Після випуску нової генерації флагманських моделей Kodiaq і Superb чеський виробник взявся за оновлення без перебільшення культової «Октавії» в обох типах кузова: ліфтбек і універсал. Від початку випуску Octavia Typ 1U (більше відомої у нас як А4) у 1996 році дилери Skoda продали понад 7 мільйонів машин цієї моделі, що робить її найпопулярнішою «Шкодою» усіх часів, але й примушує розробників бути дуже зваженими в оновленнях.

Автомобіль тижня. Skoda Kodiaq

Внаслідок рестайлінгу четвертого покоління Octavia матиме оновлений вигляд з вигнутою фірмовою решіткою радіатора та новими світлодіодними фарами, які за доплату матимуть матричне начиння з 36 окремих світлових сегментів. На відміну від «Кодьяка» фари не зробили роздвоєними (цей етап «Октавія» пройшла ще у 2017 році), натомість обладнали характерними денними ходовими вогнями у формі подвійних бумерангів, тим часом як нижній повітрозабірник під «усмішкою» у бампері став практично прямокутним (за виключенням найпотужнішої версії vRS, бампер якої матиме додаткові трикутні сегменти обабіч).

В інтер’єрі клієнтам запропонують нову архітектуру передньої панелі з цифровим щитком приладів на 10 дюймів, «хвилею» на металізованій горизонтальній перемичці під 10-дюймовим сенсорним дисплеєм по центру (як альтернативу пропонують 13-дюймовий екран) і двозонний клімат-контроль.

Скільки гривень за новий седан Hyundai Sonata?

Більшість органів управління другорядними бортовими системами перенесена до меню інформаційно розважальної системи, яка отримала потужніше «залізо» і нове програмне забезпечення, однак невеличка панель з фізичними кнопками для кількох термінових функцій таки збереглася. Серед них і клавіша автоматичного паркування: ця опція буде доступною на «Октавіях» з роботизованою коробкою передач DSG.

Для оздоблення нового салону буде використано більше екологічно нейтральних матеріалів на кшталт тканини з відновленої сировини, а шкіру, якою покриють крісла у топових комплектаціях, оброблятимуть переважно нетоксичними хімікатами. Також між передніми кріслами з’явиться значно більший бокс для зберігання не таких вже й дрібних речей. Поличка бездротової зарядки для смартфонів потужністю 15 Вт матиме активне охолодження, а вбудовані роз’єми USB-C видаватимуть по 45 Вт.

Оновлений Golf обладнають «штучним співбесідником» ChatGPT. І не лише його!

Серед нових технологій згаданий і голосовий помічник Laura з інтегрованою функцією ChatGPT зі штучним інтелектом, — подібне нещодавно анонсував для своїх моделей Volkswagen. На думку розробників, ШІ має значно розширити діапазон голосових команд. Також Octavia отримає безключовий доступ з функцією автоматичного розблокування центрального замка при наближенні водія з брелоком на відстань у межах 1,5 метра. Якщо ж водій покине цей «периметр», дверцята будуть автоматично заблоковані.

Світлодіодні задні ліхтарі, які увійдуть до переліку стандартного обладнання, отримають анімовані «динамічні» повторювачі сигналу повороту


Лінійка силових агрегатів оновленої «Октавії» міститиме 6 ДВЗ: чотири бензинових турбо потужністю 115, 150, 204 і 265 к.с. (останній призначений виключно для Octavia vRS) і два турбодизелі — на 115 і 150 «коней». Через екологічні обмеження дизелі будуть обладнані системою подвійного впорскування AdBlue з двома послідовними каталітичними нейтралізаторами. Передбачені й два «м’яких» гібриди потужністю 110 та 150 к.с. на основі 1.5 TSI evo2.

Які нові Skoda Octavia є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Які нові Skoda Octavia є на AUTO.RIA зараз?
от 896 000 грн до 1 580 341 грн

На наслідки, які може мати оновлення «Октавії» на її цінник, у компанії поки навіть не натякають. Однак навряд чи очікування буде тривалим: за нашими даними, рестайлінгові автомобілі мають прибути до України принаймні до кінця другого кварталу поточного року. Більше детальної інформації про новинку — в одному з найближчих випусків нашої рубрики «Автомобіль тижня».

Отзывы о Skoda Octavia

153 место
Отлично
1084 отзыва
4.4
153 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.5
  • Надежность
    4.5
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.4

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Skoda Octavia

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми