debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Скільки гривень за новий седан Hyundai Sonata? Назад

Скільки гривень за новий седан Hyundai Sonata?

На український ринок повертається популярний свого часу чотиридверний седан, котрий зник із салонів українських дилерів кілька років тому. Які варіанти нам запропонують та скільки проситимуть за «Сонату» цього разу?

Неабияке захоплення автомобільної спільноти кросоверами не могло не вплинути на інші сегменти ринку: з часом ті почали «виживати» з автосалонів не лише компактні міські хетчбеки, а й середньорозмірні сімейні седани. Можливо, найочевидніший приклад розпачу виробників автомобільний світ побачив минулої осені, коли Volkswagen презентував нову генерацію моделі Passat взагалі без чотиридверного кузова. Ба більше, днями про намір зупинити виробництво седана Mazda 6 повідомили й з Японії.

Новий Volkswagen Passat остаточно став сімейним. Є перші фото!

Натомість корейських виробників необхідність чинити спротив кросоверам анітрохи не бентежить: навесні 2023 року Hyundai оновив дев’яту генерацію седана Sonata і вже почав пропонувати його на деяких ринках. А найближчими днями ця популярна свого часу модель має повернутися й до салонів українських дилерів.

Варто зауважити, що після зникнення з автосалонів нових седанів попит на «Сонату» не вщух, а лише змінив фокус на сегмент вживаних авто. Наприклад, протягом минулого року українські прихильники бренду придбали на «вторинці» 8661 Hyundai Sonata, з яких більш ніж 7 сотень були щойно імпортовані з-за кордону (переважно з Республіки Корея та США). Звісно, це далеченько від лідерських позицій (для порівняння, кількість угод з вживаними Volkswagen Passat у 2023-му сягнула 36,5 тисяч, BMW 5 серії купили 13,5 тис. українських автомобілістів, а Toyota Camry – 12,2 тисячі). Хай там як, потенціал у нового седана є, — і це не могло пройти повз увагу виробника й імпортера.

Середній клас. Які нові сімейні та бізнес-седани ще є на AUTO.RIA?

До того ж оновлений седан зразка 2023 року пропонує прихильникам сегмента сімейних седанів зовсім інший образ: відтепер Sonata матиме найспортивніший дизайн за всю історію з лаконічним оформленням передньої частини у стилі нових Staria та Kona, довгим капотом і стрімким заниженим силуетом з сильним нахилом задніх стійок.

Головною стилістичною прикрасою 4,9-метрової «Сонати» буде безшовна світлодіодна смуга Horizon, яка відокремлює капот від переднього бампера, і замасковані під нею головні фари обабіч низької, однак широкої решітки радіатора. Позаду седан матиме величезний Н-подібний плафон ліхтарів на всю ширину «корми», стильний спойлер на кришці багажного відсіку й масивний декоративний дифузор з глянсового чорного пластику під бампером.

Тест-драйв Hyundai Staria: личный космос

В інтер’єрі нового Hyundai Sonata на водія очікує панорамний вигнутий дисплей, який поєднує в собі 12,3-дюймовий щиток приладів і 12,3-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, та сенсорний блок управління клімат-контролем з двома «крутилками» для вибору температури. Електронний селектор коробки передач звільнив місце на центральній консолі для масивного м’якого підлокітника «під долоню», великого тримача для склянок і лотка для смартфонів, перебравшись на колонку під кермом.

Вибір силових агрегатів, які запропонують потенційним клієнтам в Україні, буде обмежений одним 2,5-літровим «атмосферником» з прямим впорскуванням 2.5 GDi (Theta III), потужність якого становитиме 194 к.с. з піковим крутним моментом 245 Н·м. Коробка передач передбачена теж одна — 8-ступеневий класичний «автомат» з приводом на передні колеса.

Які нові легковики Hyundai є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже

Імпортер анонсував для українського ринку чотири рівні оснащення (Comfort, Style, Premium і Top), які, з огляду на розбіжність у цінах, істотно відрізнятимуться переліком опцій. Наприклад, на базовій модифікації, очікувана вартість якої складає 1 195 900 грн, буде встановлений невеличкий кольоровий дисплей на 4,3 дюйма по центру щитка приладів, двозонний «клімат», центральний замок, нефарбовані накладки на дверцятах і легкосплавні диски з шинами 205/65 R16.

Тим часом дорожчі варіанти (від 1 316 000 грн за Style та 1 443 300 грн за Premium) матимуть амортизатори підвищеного комфорту, хромовані молдинги, безключовий доступ з кнопкою запуску двигуна, електричне регулювання крісла водія, цифрову панель приладів на 12,3 дюйма, інтегровану з дисплеєм інформаційно-розважальної системи й колеса 215/55 R17, а топовий варіант седана (ціною щонайменше 1 562 200 грн) отримає на додачу електромеханічний привод кришки багажного відсіку, шкіряну оббивку й підігрів усіх сидінь, систему панорамного огляду, GPS-навігатор з картами України, низькопрофільну гуму 235/45 R18 і таке інше.

Натисніть тут, щоб своєчасно дізнатись про наявність седана у салонах дилерів!
Цікавить новий Hyundai Sonata?

Більше деталей — найближчими днями в одному з випусків нашої рубрики «Автомобіль тижня». Підпишіться на канал Новин AUTO.RIA в Telegram, щоб своєчасно дізнаватись про наявність, обладнання та вартість новинок у салонах українських дилерів.

Отзывы о Hyundai Sonata

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми