debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Оновлена «Октавія» майже готова! Коли до нас? Назад

Оновлена «Октавія» майже готова! Коли до нас?

Після низки різнокаліберних прем’єр протягом попереднього року Skoda розпочне 2024-й презентацією вдосконаленого бестселера. На що очікувати від рестайлінгу Skoda Octavia та коли новинки прибудуть до України?

Торік згадки про чеського виробника практично не зникали зі сторінок автомобільних ЗМІ. Цікаво, що причиною були не лише власні новинки Skoda (оновлення компактних Scala та Kamiq влітку чи дебют нових генерацій Kodiaq і Superb восени), а й визначні події в інших підрозділах групи. Наприклад, презентація дев’ятого покоління VW Passat, який відтепер виготовлятимуть не у Німеччині, а на заводі у словацькій Братиславі, разом із новим «Супербом».

Новий Volkswagen Passat остаточно став сімейним. Є перші фото!

Хай там як, новий 2024 рік обіцяє стати не менш продуктивним: серед найперших подій року — оновлення електричного кросовера Skoda Enyaq, спорідненого з Volkswagen ID.4, і рестайлінг найпопулярнішої моделі бренду — Octavia. Днями чеський бренд поділився першим тизером «Октавії» у соцмережах, — і дизайнери провідних видань миттєво скоригували попередні «замальовки», спираючись на оновлені дані.

На «шпигунських» фото автомобілів, які потрапляли на очі уважним спостерігачам дотепер, цієї деталі ніхто не помітив, однак на тизері видно, що світлодіодні ходові вогні оновлених фар «Октавії» простягаються донизу вздовж решітки радіатора. Тим часом зображення у «камуфляжі» підказують, що форму нижнього та бокових повітрозабірників переднього бампера буде переглянуто. Цікаво, що на думку дизайнера AutoExpress центральна решітка принципово не зміниться, хоча є чимало підстав очікувати, що у Skoda намагатимуться надати «Октавії» більше спільних рис із новими моделями Superb і Kodiaq.

Автомобіль тижня. Skoda Kodiaq

Дизайн інтер’єру новинки поки залишається нерозкритим, тож найбільшим питанням поки є перспектива появи на центральній консолі «Октавії» програмованих шайб-регуляторів Smart Dials, запропонованих майбутнім власникам флагманських моделей Kodiaq та Superb. 10-дюймовий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи з підтримкою Android Auto та Apple CarPlay, вочевидь, збережеться, — але можна розраховувати на оновлення програмного забезпечення чи принаймні графічного оформлення його меню.

Чи стане новий Skoda Superb повноцінною заміною «Пасата»? Є перші фото!

Гадати про технічні деталі оновленого авто, вочевидь, немає сенсу: по-перше, рестайлінги традиційно відбуваються без радикальних змін «по залізу». По-друге, є підстави очікувати, що нову «Октавію» буде остаточно розсекречено вже у лютому, — тож довго чекати на офіційні дані вже не доведеться.

Усі нові Skoda: що є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Усі нові Skoda: що є на AUTO.RIA зараз?
от 661 650 грн до 2 211 210 грн

Ба більше, трохи згодом оновлена Octavia має з’явитись і в Україні: за планом імпортера автомобіль має прибути до салонів дилерів у другому кварталі 2024 року. Але перед тим на українських прихильників марки очікуватиме зустріч з оновленими Scala та Kamiq, а о другій половині року — офіційний дебют електричного кросовера Enyaq iV та нових Kodiaq і Superb. Підпишіться на канал Новин AUTO.RIA у Telegram, щоб своєчасно дізнатись про наявність та українські ціни новинок!

Отзывы о Skoda Octavia

153 место
Отлично
1084 отзыва
4.4
153 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.5
  • Надежность
    4.5
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.4

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Skoda Octavia

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми