debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Kia Niro Назад

Автомобіль тижня: Kia Niro

Українські дилери Kia готуються до старту продажів нового Niro. Що саме вони нам запропонують?

Попри те, що перше покоління Niro так і не стало бестселером в Україні, у глобальному масштабі автомобіль виявився дуже важливим для корейського бренду. Саме він став першою моделлю Kia, яка взагалі не отримала версій зі звичайними ДВЗ і мала популяризувати марку в країнах з найбільш чутливим екологічним законодавством. Експеримент виявився напрочуд вдалим і його вирішили продовжити на друге покоління моделі.

КІА Ніро

Хоч дизайн моделі розробляли ще у минулому десятиріччі, навіть у 2024 році кросовер має доволі сучасний вигляд, але суттєво вирізняється на тлі решти представників актуальної лінійки. Серед фірмових рис в око впадає хіба що форма задньої стійки та набір емблем. Дизайнери, які “малювали” модель другої генерації, без сумніву надихалися концептом HabaNiro який мав анонсувати новий універсальний клас авто, однак врешті серійний Niro у компанії все ж називають кросовером.

Автомобіль тижня: KIA EV9

У порівнянні з попередньою генерацією паркетника новинка виявилась трохи більшою. Кросовер витягнувся на 6,5 сантиметрів завдовжки (до 4420 мм), а його ширина (1825 мм) та колісна база (2720 мм) збільшилися на 2 сантиметри. Що ж до платформи, то вона змінилась не надто кардинально. Спереду тут, як і дотепер, використовуються стійки типу MacPherson, а на задній осі — незалежна “багатоважілька”. При цьому повноприводних версій для цієї моделі не заявлено.

Що ж до салону, то тут запозичення легко помітити неозброєним оком. Сам інтер'єр виявився подібним до кокпіту електромобіля EV6, в Україні досі не представленого. Екрани панелі приладів та мультимедійної системи також об'єднані в один щиток, але якщо на EV6 вони просто стирчать з передньої панелі, то на Niro дисплей не вибивається з загального дизайну. А що новинка отримала від попередника взагалі без змін, то це нове фірмове двоспицеве кермо.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Opel Grandland та KIA Sportage

Новий Niro, як і його попередник, буде виключно “зеленим” автомобілем і матиме кілька гібридних та одну електричну версію. На перших поки не зупинятимемось, оскільки вони не були заявлені для нашого ринку. Тим часом електричний Kia Niro EV (e-Niro) все ж постачатимуть до України офіційно, — і розпочнуть вже незабаром.

КІА Ніро

Після зміни поколінь електричний кросовер позбавився базової версії з двигуном на 136 конячок і маленькою батареєю та залишився тільки з однією модифікацією. Втім, від попередника вона відрізнятиметься лише дизайном: як і раніше, на передній осі буде встановлений 204-сильний електричний двигун, який живиться тяговою батареєю на 64,8 кВт∙год (раніше було рівно 64). Нескладно зрозуміти, що такої надбавки не вистачить, щоб суттєво збільшити запас ходу, тож доведеться задовольнитися додатковими 8 кілометрами.

Скільки гривень за новий Hyundai Kona Hybrid?

Втім, заявлених 460 кілометрів автономності на одному заряді має вистачити, щоб почуватися впевнено у більшості ситуацій. Однак якщо запланована дальня подорож, варто прокладати маршрут з огляду на наявність швидких зарядних станцій, що підтримують постійний струм високої потужності. В такому разі електромобіль можна буде зарядити до 80% приблизно за 45 хвилин.

В плані ж динамічних характеристик гарних новин більше: попри аналогічний двигун та збільшені габарити інженерам вдалось утримати динаміку прискорення з місця до 100 км/год на рівні 7,8 секунди, а максимальна швидкість електричного паркетника складає 167 км/год.

Скільки за новий KIA Niro на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Загалом характеристики вельми пристойні, — звісно, якщо не брати до уваги, що на нашому ринку Kia Niro EV (e-Niro), як і решті нових електромобілів, доведеться змагатись з китайським Volkswagen ID.4. Останній дещо просторіший і має версії з потужнішими двигунами та великою батареєю, з якою заявлений запас ходу сягає 500-550 км. Натомість корейський електрокросовер пропонуватиме перевагу, недоступну супернику: офіційну гарантію, яка, триватиме 5 років. Втім, з огляду на анонсовану дилерами вартість e-Niro (від 1 687 770 гривень) його суперником на українському ринку буде не лише передбачуване бажання покупців будь-що зекономити, а й низка вже представлених іншими «офіціалами» моделей.

Отзывы о Kia Niro

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми