debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Nissan Ariya отримав додатковий «заряд» від  Nismo Назад

Nissan Ariya отримав додатковий «заряд» від Nismo

Японці представили заряджену 430-сильну версію електричного кросовера. Нам так не буде?

Компанія Nissan має давню історію випуску спорткарів, яку вона зараз використовує в декількох серійних моделях і спеціальному суббренді Nismo, спеціалісти якого додають темпераменту звичайним авто. У більшості випадків з такою емблемою можна побачити машини з ДВЗ, але й електромобілі теж не позбавлені уваги інженерів. Дотепер в асортименті Nismo таких було три, але нещодавно до них приєднався кросовер Ariya, який надалі матиме не тільки агресивніший обвіс, а і потужніші електромотори.

Наступний Nissan Qashqai буде електричним і матиме яскравий дизайн

У себе на батьківщині Nissan пропонуватиме Ariya Nismo у двох виконаннях. Базовою версією має стати 362-сильний кросовер, двигуни якого розвиватимуть 560 Н·м крутного моменту, а ємність акумулятора складатиме 66 кВт·год. Топовою модифікацією стане кросовер з електромоторами на 430 к.с. і 600 Н·м крутного моменту, а ємність батареї у такого паркетника вже складатиме 91 кВт·год.

З огляду на те, що Ariya Nismo є електромобілем, серед його недоліків — дуже значна маса. Вже відомо, що найлегша модифікація важитиме 2080 кілограмів, а версія з більшою батареєю буде приблизно на 150 кілограмів важчою. Цікаво, що японці вирішили не розкривати динамічні характеристики нового пакетника, але судячи зі співвідношення ваги та потужності можна спрогнозувати, що потужніша версія розганятиметься до 100 км/год приблизно за 4,5 секунди.

Усі нові електричні кросовери: що є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже

Головними конкурентами нового Ariya Nismo мають стати Kia EV6 GT та Hyundai Ioniq 5 N. На домашньому ринку "заряджений" електромобіль продаватимуть вже навесні поточного року, однак потішити українських прихильників бренду гарною звісткою наразі не вийде: у планах офіційного імпортера на 2024 рік електричний кросовер Nissan Ariya поки взагалі не фігурує. Тож охочим доведеться дедалі обирати між 242- або 306-сильними "Аріями", які постачають з китайського ринку незалежні продавці.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми