debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Що вибрати? Порівнюємо великі кросовери Mitsubishi Outlander та Mazda CX-9 Назад

Що вибрати? Порівнюємо великі кросовери Mitsubishi Outlander та Mazda CX-9

Які нові автомобілі регулярно обирають для порівняння клієнти AUTO.RIA?

Наприкінці року український автомобільний ринок отримав одразу кілька цікавих новинок, та однією з найочікуваніших стала довгоочікувана поява четвертого покоління дуже популярного у нас Mitsubishi Outlander. Особисте знайомство з ним ми ще не встигли провести, але добре пам’ятаємо, як поводилися на дорозі (та й за її межами) усі попередні “Аути”.

Ще місяць — ще рекорд! Хто продав більше нових авто у жовтні?

Автомобіль не змінив своєї філософії та все ще спрямований задовольняти більшість потреб всіх членів великої родини. Однак через істотний тиск з боку конкурентів дизайнери й цього разу змогли втілити дуже сміливі підходи в зовнішності кросовера, який від того має ще більш рішучу зовнішність. 

А отже і конкурента ми йому підбирали хоч і розважливо, та з певною долею відваги. Ним став добре знайомий автомобілістам з України сімейний кросовер Mazda CX-9. Точніше чергове оновлення його другої генерації. До речі, саме СХ-9 став першим повнорозмірним кросовером бренду і за часи випуску отримував чимало доопрацювань.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Toyota Corolla Cross та Nissan Qashqai

Ми також особисто знайомились з актуальним поколінням “Мазди”, про що детально розповідали у своїх публікаціях. Сьогодні ж ми порівняємо рівні оснащення суперників і розберемось у специфікаціях та цінах японських кросоверів.

Габарити: Mazda довша, у Mitsubishi більший багажний відсік

Одразу обмовимось, що порівнюватимемо “кроси” різних класів, про що свідчать розміри дуелянтів. “Мітсу” за довжиною належить до класу “К2”, Mazda ж довша і має стосунок до наступного класу – “К3”. Втім, самостійно розібравшись в цифрах з ТТХ, ми усвідомили доречність такої паралелі. І ось чому.


Між номерними табличками CX-9 – понад 5 метрів довжини (5075 мм), тож це дійсно велике авто. І навіть той факт, що нова генерація “Аутлендера” значно виросла у порівнянні з попередньою, чимала різниця між довжиною наших дуелянтів легко впадає в око: тепер у “Мітсу” цей параметр дорівнює 4710 мм (на 55 мм більше, ніж має автомобіль третьої генерації).

Тест-драйв
Mazda CX-9: Скрытый талант

Завширшки різниця теж відчувається, але вже не так суттєво. У Outlander тут 1862 мм, тим часом як у СХ-9 – 1969 мм, і це не враховуючи дзеркал! А от висота у конкурентів майже однакова: 1740 мм та 1747 мм відповідно, де знов фору суперникові надає “Мазда”.

Між осями кросоверів (їхня колісна база складає 2706 мм та 2930 мм з очікуваною перевагою Mazda), виробникам вдалося помістити не тільки комфортний салон для 5 пасажирів. Обидва автомобілі отримали ще й третій ряд сидінь, а отже їх спільна риса – семимісні салони. Та говорити про надзвичайний комфорт на третьому ряду не варто, навіть враховуючи переваги “Мазди” в розмірі.

Тест-драйв Mazda CX-60. Починає з високого старту

Дивина, але попри меншу довжину “Мітсубісі” має дещо кращі можливості в царині перевезення багажу. Так, якщо використовувати всі три ряди сидінь, об’єм відсіку складатиме 331 літр, — на рівні місткого хетчбека класу “В”. Небагато, але у “Мазди” в цьому разі буде й поготів на 101 л менше, а такі величини вже краще порівнювати з класом “А”. Втім, у походному положенні у п’ятимісній конфігурації можливості наших героїв значно більші: за спинками другого ряду сидінь СХ-9 ви отримаєте 840 літрів об’єму, тим часом як Outlander запропонує аж 948 л. Майже “куб”!

А про запас корисного простору за спинами водія й переднього пасажира (коли решту крісел буде складено) годі й говорити: там на власника чекатимуть більш ніж два кубометри у кожному з кросоверів!


І хоча перед обома автомобілями навряд чи постане завдання штурму відвертого бездоріжжя, дещо за межами облаштованого асфальту вони таки вміють. Mitsubishi пропонує клієнтам систему повного приводу S-AWC та солідні 205 мм кліренсу, тим часом як покупці Mazda отримають повноприводну трансмісію I-Activ AWD і 222 мм під “пузом”. Варіанти з приводом на одну вісь на нашому ринку не передбачені, тож йдеться, вочевидь про автомобілі на всі випадки життя.

Основні габарити Mitsubishi Outlander Mazda CX-9
Довжина/ширина/висота, мм 4710 / 1862 / 1740 5075 / 1969 / 1747
Колісна база, мм 2706 2930
Дорожній просвіт, мм 205 222
Об'єм багажника, л 331 - 948 230 - 840

Двигуни: бензинові 2,5 літри у кожного, у СХ-9 ще й турбо

Зауважимо, що перебирати двигунами теж не вийде, хоча навряд чи майбутні власники захочуть змінити добре знайомий двигун Mazda CX-9 на щось інше. Під капотом кросовера з Хіросіми – 2,5-літрова бензинова “четвірка” з турбонагнітачем Skyactive-GT.


Потужність двигуна – 231 к.с., а крутний момент сягає 420 Нм. Цього вистачає, щоб розганяти здоровенний кросовер до першої сотні за 8,6 с, споживаючи в середньому 7,3-12,9 л/100 км. І тут ми маємо відзначити той факт, що ці цифри дуже близькі до істини, — адже їх ми перевіряли особисто.

Втім, перше знайомство з цим двигуном відбулося завдяки седану Mazda 6: звісно ж, там витрата була меншою, а легший кузов дозволяв розганяти “Шістку”  до “сотні” за 7 секунд. Майже двотонний CX-9 поводиться статечніше, — але що на це відповість його конкурент? Силовою установкою для українського ринку в Mitsubishi обрали атмосферну “четвірку” такого ж об’єму (2,5 літри) з кодом PR25DD.

Тест-драйв Mitsubishi Outlander. Для скромной такой компании

Цю силову установку з 2018-го року можна зустріти й на автомобілях марки Nissan: X-Trail, Rogue та Altima. Агрегат з прямим впорскуванням пального прийшов на зміну популярним у нас дволітровим атмосферникам з кодом 4В11 та 2,4-літровому 4В12 сімейства MIVEC.


Потужність нового двигуна складає 184 “конячки”, тож набирати швидкість у 100 км/год “Аутлендер” має за 10,6 секунди. Тим часом споживання пального, за свідченнями даних з таблиці характеристик, не має перевищувати 6,8-10,5 л/100 км. Як було сказано раніше, обидва автомобілі мають систему повного приводу і безальтернативні автоматичні трансмісії: у СХ-9 це власний 6-ступеневий “гідротрансформатор”, в “Аутлендера” – безступеневий варіатор CVT від бренду Jatco.

Силові агрегати Mitsubishi Outlander Mazda CX-9
Робочий об'єм, л/тип пального 2,5, бензин 2,5, турбобензин
Потужність, к.с. 184 231
Розгін 0-100 км/год, с 10,6 8,6
Витрата пального, л/100 км 6,8-10,5 7,3-12,9
Коробка передач/система приводу CVT / повний 6-АКПП / повний

Комплектації та ціни: кожен пропонує два варіанти оснащення

Очевидно, що Mitsubishi Outlander додав у всіх сенсах, — це стосується не тільки габаритів і якості оздоблення. Найпомітніша зміна, яка насправді впадає в око першою, – його ціна. На українському ринку новий кросовер запропонований у двох варіантах – Intense та Ultimate.


Вартість у першій, скромнішій комплектації стартує з позначки у 1 750 000 грн, а перелік обладнання включає довгий список систем безпеки, допомогу при русі з гори й старті вгору, підкермові перемикачі швидкостей, підігрів керма та передніх сидінь, електропривод дзеркал, задній спойлер, LED фари та ліхтарі, систему покращення характеристик керованості, електропривод дверей багажника із сенсором безконтактного доступу, а також системи безключового доступу і запуску двигуна кнопкою.

Скільки за новий Mitsubishi Outlander на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

Серед інших опцій варто виділити цифрову панель приладів, трьохзонний клімат-контроль, підтримку Apple CarPlay / Android Auto, камеру заднього огляду, круїз-контроль, оббивку салону штучною шкірою, електрорегулювання сидіння водія, підігрів зони спокою склоочисників, датчики світла та дощу, а також 18-дюймові легкосплавні диски.

Комплектація Ultimate коштує ще більше: 1 895 000 грн, але з нею покупець “Аутлендера” додатково матиме ще й системи запобіганню зіткнень, утримання в смузі руху, контроль втоми водія, систему моніторингу сліпих зон, преміум акустику BOSE та 10 динаміків. А ще — камери панорамного огляду, адаптивний круїз-контроль, скляний дах, підігрів другого ряду сидінь, бездротову зарядку, електричне регулювання крісла переднього пасажира, світлодіодну підсвітку салону, рейлінги на даху, функцію адаптивного дальнього світла та 20-дюймові колеса.

Потрібно більше місця? Нові універсали, які є на AUTO.RIA

Такими розкошами Outlander ще не спокушав клієнта ніколи, — але й коштував значно дешевше (і українські дилери досі мають море таких пропозицій). Тим часом CX-9, з огляду на його габарити та істотний набір споживчих характеристик, пропонує надзвичайно спокусливі цінові пропозиції. Дилери Mazda теж мають два рівні оснащення кросовера – Style та Top, і, що цікаво, вартість більшого за розмірами флагманського СХ-9 (на тлі його суперника) навіть менша. 

Так, версію Style зараз пропонують по акції за 1 681 200 грн: в такому разі автомобіль буде оснащений спеціальним пакетом зовнішнього оформлення, повністю світлодіодною оптикою, датчиком світла, камерою заднього огляду, 18-дюймовими легкосплавними дисками, датчиком дощу, підігрівом лобового скла, салоном з натуральної шкіри та підтримкою Apple CarPlay / Android Auto.

Предложение о продаже
В наявності! Новий Mazda CX-9 на AUTO.RIA
от 1 681 200 грн до 2 221 200 грн

Крім того, покупець отримає підігрів керма, електрорегулювання сидінь першого та другого ряду, трьохзонний клімат-контроль, безключовий доступ та запуск двигуна кнопкою, система допомоги при русі бездоріжжям і модернізована система контролю руху автомобіля G-Vectoring Control Plus. Непоганий початок!

Якщо ж вам кортіло знайти акційний автомобіль випуску 2022-го року в комплектації ТОР, то зараз для цього вельми відповідний момент: ціну такого кросовера зупинили на позначці 1 951 600 грн. Це трохи більше за менший Outlander, але рівень оснащення того вартий: до згаданого переліку варто додати преміальну аудіосистему BOSE з 12-ма динаміками, вставки в салоні з натурального шпону, автомат дальнього світла, систему допомоги при паркуванні, камеру кругового огляду й електропривод дверцят багажника.


А для більшої краси — сонячний люк, 20-дюймові колеса, салон з ексклюзивної шкіри наппа, підкермові перемикачі передач, пам’ять сидіння водія, адаптивний круїз-контроль, вентиляцію передніх сидінь, проєкційний дисплей на вітровому склі, сканери сліпих зон, утримання в полосі руху та систему виявлення велосипедистів та пішоходів в темний час доби.

Вартість Mitsubishi Outlander Mazda CX-9
Комплектації Intense, Ultimate Style, Top
Ціни, грн 1 750 000 - 1 895 000 1 681 200 - 2 221 200

У підсумку

Кросовери такого розміру і, так би мовити, складу характеру часто стають бажаними членами сім’ї, адже пропонують пристойну мультифункціональність. Втім, герої нинішнього порівняння пішли ще далі, оскільки здатні похизуватись ще й 7-місним салоном: навіть якщо ваша родина ще не стала настільки щасливою — принаймні натякнете на власний потенціал...

Рейтинг нових гібридів: що купували у вересні?

Однак, мусимо констатувати особливості кожного з нашої пари японських кросоверів. Для новинки Mitsubishi Outlander очевидними перевагами є свіжий дизайн екстер’єру та салону, доволі ефективна система повного приводу, дещо більший багажний відсік і трішки менша зявлена витрата пального. Чи зможе 2,5-літровий атмосферник виправдати сподівання на дорозі — повідомимо, щойно проведемо власні випробування.

12 альтернатив новому Jeep Renegade: що можна купити на AUTO.RIA?

На боці ж Mazda CX-9 завжди була вишукана зовнішність, до якої варто додати чудові динамічні характеристики, місткий салон з преміальними матеріалами оздоблення та ширший перелік опцій. А ще це очевидна можливість купити дуже пристойне авто за вельми притомні гроші.

Отзывы

Отзывы Mitsubishi Outlander
4.3
Отлично

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач
качество материалов, шумоизоляция
Отзывы Mazda CX-9
4.5
Отлично

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки
расход топлива

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми