debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Гібридний Nissan X-Trail e-Power випробували на «лосиному тесті». ВІДЕО Назад

Гібридний Nissan X-Trail e-Power випробували на «лосиному тесті». ВІДЕО

Попри загалом компліментарні відгуки експертів результат вийшов неідеальним, — можливо, через всесезонні шини.

Кілька тижнів тому наші колеги з видання km77.com провели випробування гібридного паркетника Nissan Qashqai нового покоління. Попри доволі високу оцінку моделі, її тест вийшов неідеальним, але дуже цікавим. Під час різкої зміни траєкторії автомобіль переплигував з одного колеса на інше, що мало дуже небезпечний вигляд. Однак при цьому кросовер точно слідував за кермом!

Новий Nissan Qashqai перевірили «лосиним тестом». Як упорався?

Цього разу іспанці вирішили перевірити старший паркетник Nissan X-Trail, який також потрапив до них у найдорожчому гібридному виконанні E-Power з 204-сильною силовою установкою, що складається з 1,5-літрового бензинового двигуна та двох електромоторів. Найцікавішою особливістю цього автомобіля повинна була стати система повного приводу e-4orce, але отримати високий результат вона не допомогла.

Новий гібрид Nissan X-Trail e-Power показали в Японії. А далі?

Ще один технічний нюанс цього тестування — використання всесезонних шин Michelin CrossClimate 2 SUV типорозміру 255/45 R20. Вельми недешеве колесо було розроблене інженерами французької фірми для забезпечення прогнозованої поведінки автомобіля за різних температур та на різноманітних типах покриття. На думку експертів, саме наявність компромісної всесезонної шини істотно вплинула на результат, — а хотіли ж "як краще"!

Вже під час перевірки слаломом новий X-Trail почав “показувати характер”. Першу спробу тестовий пілот намагався проїхати якнайшвидше, і вже через декілька віражів кросовер задіяв систему ESP, яка сильно збивала темп і зменшувала швидкість проходження "змійки". Під час другої спроби пілот вирішив проїхати більш помірковано, і менше натискав на педаль акселератора. Як наслідок, час виконання вправи вдалось помітно покращити.

Автомобіль тижня. Nissan Qashqai MHEV

"Лосиний тест" у новинки також склався не найкращим чином: прийнятним результатом випробувачі вважають швидкість у 77 км/год на вході в "переставку", однак під час першої спробі кросовер зачепив конуси та продовжував їх збивати, доки тестовий пілот не зменшив швидкість початку маневру до 74 км/год. Результат прийнятний, але зовсім не ідеальний, — і він викликав у експертів певні сумніви.

Усі нові Nissan X-Trail на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові Nissan X-Trail на AUTO.RIA
от 1 208 310 грн до 2 041 560 грн

Тепер вони планують дати гібридному "Ікстрейлу" ще один шанс. На їхню думку, причиною негараздів стали не налаштування підвіски чи поведінка системи стабілізації, а характер встановлених на автомобіль всесезонних шин. Модель CrossClimate непогано показує себе під час повсякденної експлуатації, але не надто підходить для різких маневрів на масивному кросовері. На думку іспанців, на літніх колесах результат буде кращим.

Отзывы о Nissan X-Trail

242 место
Отлично
631 отзыв
4.3
242 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.4
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.3

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Nissan X-Trail

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми