debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Nissan Qashqai MHEV Назад

Автомобіль тижня. Nissan Qashqai MHEV

Тепер кросовер може похизуватись одразу декількома гібридними версіями навіть в Україні. У чому відмінності?

Nissan Qashqai третьої генерації (J12) аж ніяк не назвати найсвіжішою новинкою українського ринку: про початок продажів моделі у нас дилерські центри оголосили ще у січні поточного року. Однак на ту мить лінійка двигунів не могла похизуватись широким асортиментом і складалась тільки з малокубатурних бензинових турбомоторів. А нещодавно до них додались і перші гібриди.

Ніссан Кашкай

У країнах Західної Європи "не електрифіковані" модифікації Qashqai фактично зникли з продажу, причому виробник навіть не намагався зробити гібриди візуально інакшими. Що ж до українського ринку, то у нас поки представлені обидві моторні модифікації паркетника, однак машини "тільки на бензині" - то лише досі непродані складські запаси. Врешті це створює певну мішанину: визначити гібридну версію при першому ж погляді на авто не вийде.

Тест-драйв Nissan Qashqai: больше нового, чем может показаться

Та незабаром ситуація стане вкрай простою: за офіційними даними, після остаточного продажу бензинових машин 2021 модельного року подальшого поповнення пропозицій з "класичними" ДВЗ не відбуватиметься: як і на решту ринків, до України постачатимуть виключно гібридні варіанти "Кашкая", стежку для яких прокладатиме саме "м'який" бензоелектричний силовий агрегат MHEV.

За планом імпортера, перелік варіантів Qashqai MHEV 2022 модельного року міститиме в собі ті ж п’ять комплектацій, що й раніше: від базової Visia, обладнаної, з усім тим, повністю світлодіодними фарами, 7-дюймовим дисплеєм на торпедо, інтелектуальним круїз-контролем і пакетом систем активної безпеки, до топової Tekna+ на 19-дюймових колесах, з адаптивним "дальнім", шкіряною оббивкою крісел, обладнаних функцією масажу, проєкційним дисплеєм для водія, скляним дахом і класною аудіосистемою Bose. Тож відмінності фактично стосуватимуться лише підкапотного простору й місця під кріслом переднього пасажира, куди встановлено невеличку тягову АКБ.

Рейтинг популярних нових авто України. Що купували у листопаді?

Попри збільшену вагу авто через встановлення акумуляторної батареї та додаткового електричного обладнання силової установки, принципових відмінностей у конструкції шасі нема: попереду дедалі використовуватимуть типові для цього класу стійки MacPherson, а на задній осі — стандартну балку на найпростіших версіях, або багатоважільну конструкцію на повноприводних.

Ніссан Кашкай

Що ж до нових гібридних агрегатів Qashqai MHEV, то в їхню основу покладено вже відому завдяки моделям Renault-Nissan та Mercedes-Benz “турбочетвірку” HR13 об'ємом 1,3 літра. Вона ж використовується і на стандартному Qashqai, але на "м'яких" гібридах завдяки 12-вольтовому стартер-генератору та компактній літій-іонній батареї продуктивність агрегатів вдалось збільшити щонайменше до 140 к.с. та 240 Н•м крутного моменту. А ще є версія на 158 к.с. та 270 Н•м тяги!

Что за двигатель? Плюсы и минусы турбомотора 1.3 DIG-T на новом Nissan Qashqai

Цікаво, що збільшена потужність гібридних двигунів жодним чином не відобразилась на динамічних характеристиках кросовера, хоча паливну економічність автомобіля таки вдалося покращити. Виробник запевняє, що витрати гібридів у комбінованому циклі можуть відрізнятись від споживання пального "звичайними" бензиновими моторами приблизно на 0,5-0,6 літра. На перший погляд — небагато, однак це зекономить майже 10 відсотків пального.

Найцікавіший варіант кросовера — з гібридною установкою e-Power — до нашого ринку, на жаль, поки не дістався. Цей агрегат дуже нагадує рушій нового Outlander PHEV (а незабаром він прибуде до України й на новому Nissan X-Trail): головну роботу виконує 190-сильний електродвигун, встановлений на передній осі, який живиться енергією від літій-іонної батареї. Її ж своєю чергою підряджає 156-сильний 1,5-літровий ДВЗ, який обертає потужний генератор. На перший погляд, система здається значно складнішою за конструкцію стандартного самозарядного гібрида, однак ця технологія вже добре перевірена та довела свою ефективність.

Найпопулярніші нові гібриди в Україні: що купували у листопаді?

Втім, очікувати на Qashqai e-Power в Україні варто ближче до весни, тож поки повернімось до "м'яких" гібридів. За можливість трохи економити пальне дилери Nissan попросять вас доплатити. Залежно від обраної модифікації вартість Qashqai MHEV відрізнятиметься від цінника авто з ДВЗ щонайменше на 12 тисяч гривень, тож попередній план економії може одразу зіткнутися з реальною потребою додаткових витрат.

Скільки за новий Nissan Qashqai на AUTO.RIA?
Предложение о продаже
Скільки за новий Nissan Qashqai на AUTO.RIA?
от 999 000 грн до 1 626 000 грн

Втім, для українських автомобілістів досі залишається актуальною можливість "зловити" дешевше нове авто попереднього модельного року зі стандартним двигуном, перш ніж прицінюватися до нового гібрида. Однак запас таких пропозицій з часом вичерпається, після чого, як у решті країн Європи, єдиною альтернативою нового Nissan Qashqai MHEV для нас буде той самий кросовер, але з емблемою e-Power — і дорожчий.

Отзывы о Nissan Qashqai

312 место
Отлично
683 отзыва
4.3
312 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.2
  • Комфорт
    4.1
  • Цена
    4.0
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Nissan Qashqai

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми