debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Найпопулярніші нові гібриди в Україні: що купували у листопаді? Назад

Найпопулярніші нові гібриди в Україні: що купували у листопаді?

Невелике число, але значна конкуренція: перед початком зими до топ-12 нових автомобілів з гібридними силовими установками піднялися 18 моделей. А як справи у масштабі року?

Як ми вже повідомляли, на ринку нових автомобілів України відбуваються дивні речі: попри загальне (хоч і доволі незначне) просідання кількості продажів за підсумками листопада, істотно зросла частка легковиків з дизельними та гібридними силовими установками — які за визначенням є дорожчими ніж більшість бензинових аналогів. Щоб з’ясувати причину таких змін, ми вирішили дізнатися які саме моделі гібридів мали найбільший попит — і переконалися, що серед них є чимало насправді цікавих пропозицій.

Рейтинг популярних нових авто України. Що купували у листопаді?

Насамперед відзначимо, що жодного представника так званого бюджетного сегмента ринку у наведеному далі рейтингу нема — виробники найдоступніших авто поки обережно ставляться до електрифікації, яка істотно впливає на вартість, а відтак може стати причиною втрати покупця. Звісно, на ринку є й пропозиції на кшталт Suzuki Ignis – але поки це скоріше виключення (і не надто популярне: 1 продане авто протягом листопада).

Найпопулярніші гібриди в Україні

за підсумками продажів нових авто у листопаді 2022 р.

1. Toyota RAV4: 76 гібридних авто;

2. Mercedes-Benz GLE: 60 гібридних авто;

3. Volvo XC90: 46 гібридних авто;

4. Toyota Yaris Cross: 39 гібридних авто;

5. Hyundai Tucson: 28 гібридних авто;

6. Land Rover Defender: 26 гібридних авто;

7. Toyota Highlander: 12 гібридних авто;

7. Volvo ХС60: 12 гібридних авто;

8. Toyota Camry: 10 гібридних авто;

9. Mercedes-Benz S-Класу: 8 гібридних авто;

9. Land Rover Range Rover Sport: 8 гібридних авто;

10. Toyota C-HR: 7 гібридних авто;

11. Mercedes-Benz GLC: 6 гібридних авто;

11. Mercedes-Benz E-Класу: 6 гібридних авто;

11. Lexus RX: 6 гібридних авто;

11. Land Rover Range Rover: 6 гібридних авто;

12. Toyota Yaris: 5 гібридних авто;

12. Land Rover Range Rover Evoque: 5 гібридних авто.


До честі «більш-менш народних» брендів, переважна більшість щаблів у п’ятірці лідерів продажу за підсумками листопада належить саме їм: туди піднялися новий Hyundai Tucson і дві «Тойоти». Втім, автомобілі цієї японської марки загалом складають третину з усіх згаданих тут моделей: їх у рейтингу аж шість (плюс один «Лексус»). Також серед найпопулярніших гібридів чотири преміальних «Мерседеси» та стільки ж «Ленд Роверів», тим часом як позиції Volvo дещо скромніші — лише дві моделі.

Мотори нового «Дастера»: хто жартував про гібриди з ГБО?

Цікаво, що гібридні авто низки марок із середнього цінового діапазону великої популярності у листопаді чомусь не мали: за межами нашого переліку, окрім коштовних і пафосних варіантів, залишились, наприклад, гібридні версії Honda CR-V (4 проданих авто), Peugeot 3008 та Ford Puma (кожен знайшов 1 покупця). Втім, попит на останні з цих моделей міг бути й більшим: визначальним чинником стала наявність гібридних версій автомобілів на складах, яка без перебільшення добігає кінця.

Бензин, дизель чи електрика? Яким типам живлення віддають перевагу покупці нових авто

Тим часом картина ринку гібридної техніки від початку року здається більш оптимістичною: за підрахунками «Укравтопрому» протягом 11 місяців 2022-го український автопарк загалом поповнили 10,1 тис. гібридних легкових авто. Більшість із них були вживаними (5,6 тисячі машин), тим часом як власниками нових стали 4,5 тисячі українців.

Лідером попиту в салонах автодилерів передбачувано став Toyota RAV4 Hybrid: за 11 місяців українці придбали 1003 нових авто цієї моделі. Друга позиція — за гібридними версіями Mercedes-Benz GLE: 384 машини. Третім став кросовер Toyota Highlander Hybrid із підсумком 382 проданих авто.

 

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми