debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Renault Scenic E-Tech став «Автомобілем року 2024» Назад

Renault Scenic E-Tech став «Автомобілем року 2024»

Цьогоріч до переліку фіналістів були обрані переважно електричні моделі.

Престижна автомобільна премія «Автомобіль року» цього року святкує 60-річчя, а її організатори щойно провели підсумкове голосування, протягом якого було визначено переможця конкурсу. Загалом до фінального раунду пробилися сім нових моделей: BMW 5 Серії, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot 3008, Renault Scenic, Toyota C-HR та Volvo EX30.

Які нові авто мали найбільший попит в Україні у 2023 році?

Цьогоріч переможцем конкурсу було обрано новий Renault Scenic, який набрав під час голосування 329 балів. Нове покоління популярної у нас «на вторинці» моделі було представлене минулого року: його продають у Європі виключно з електричною силовою установкою. Французька компанія переглянула концепцію свого MPV і додала йому універсальності, збільшивши кліренс і переглянувши архітектуру салону. Також ця модель виділилась дуже цікавими електромобільними підходами. Наприклад, індикатор запасу ходу тут демонструє декілька показників, які включають найкращий і найгірший сценарії.

Друге місце члени журі віддали абсолютно новому BMW 5 Series який в Європі можна придбати як з дизельним або бензиновим двигуном, так і у вигляді електромобіля чи гібрида. Цікаво, що протягом усього голосування “п'ятірка” трималась дуже близько до нового Scenic і мала непогані шанси на перемогу, однак після остаточного підрахунку результатів “баварець” все ж посів друге місце з оцінкою у 308 балів.

Автомобіль тижня. BMW 5-ї серії (G60)

Попередню генерацію Peugeot 3008 у 2017 році було обрано «Автомобілем року у Європі», але у третьому поколінні кросовер не зміг піднятись вище третьої сходинки. З результатом у 197 балів паркетник мінімально обійшов найближчого конкурента. Як і баварський седан, новий 3008 буде ще однією моделлю, яку в Європі можна буде придбати зі стандартним ДВЗ або з електричною установкою.

20 найпопулярніших нових електромобілів України у 2023 році

Зовсім трохи не дотягнув до трійки лідерів новий електричний кросовер Kia EV9 (190 балів), якого переслідували також електричні Volvo EX30 (168 балів) і BYD Seal (131 бал), а останній рядок у сімці лідерів посів новий японський кросовер Toyota C-HR (127 балів), щойно представлений в Україні з гібридними силовими установками.

Отзывы о Renault Scenic

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми