debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: KIA EV6 Назад

Автомобіль тижня: KIA EV6

Популярний у цілому світі електромобіль нарешті почали продавати в Україні.

Бренд Kia уже намагався знайти власне місце на українському ринку електромобілів ще за часів, коли у нас продавали другу генерацію паркетника Soul. Тоді електричну модифікацію цієї моделі прийняли з неабияким інтересом, але часи були ще надто консервативними, зарядок — дуже мало, а дальність пробігу Soul EV — гранично скромною. Та й ціна у 22 грн за літр 95-го тоді ще не стала вагомим аргументом для переходу на електромобілі. Зараз електромобілі, навпаки, в тренді, — однак в офісі Kia не поспішали повертати такі пропозиції у модельну лінійку. І лише останнім часом в українських дилерських центрах з'явились одразу два електричних Kia нової генерації: e-Niro та EV6.

Тест-драйв Hyundai Ioniq 5: настоящее будущее

Про перший, який є лише одним з варіантів електричної конверсії моделі Niro (адже є ще й гібрид, який до нас не постачають), ми розповідали у січні. Однак другий автомобіль із вельми оригінальним силуетом був народжений електричним. У Північній Америці та Західній Європі новий EV6 вже має чималу фанатську базу і доволі популярний. Цікаво, що з технічного погляду він дуже подібний до Hyundai Ioniq 5. В основі обох моделей закладено модульну платформу E-GMP, але у плані дизайну Kia пішла власним шляхом.

КІА ЄВ6

Навряд чи фотографії дозволять скласти подібне враження, однак "живцем" EV6 виявився досить крупним: наприклад, він навіть більший за популярний Sportage. Для порівняння, його довжина складає 4695 мм (+180 мм), ширина — 1890 мм (+25 мм), а висота — 1550 мм(-100 мм). А найбільша розбіжність — у відстані між осями: колісна база "Спортяги" - 2680 мм, тим часом як для електромобіля її розтягнули до 2900 мм, тож дефіциту простору в салоні EV6 точно не буде.

Скільки гривень за новий Ford Mustang Mach-E?

Цікавою виявилась ситуація з багажником. Корейці заявляють, що через похилу лінію даху його об'єм тут складає 520 літрів, — це приблизно на 70 літрів менше ніж у Sportage. Але оскільки це електромобіль, то він має й додатковий багажний відсік у передній частині авто: у задньоприводних версіях EV6 може прийняти до 52 літрів поклажі, а в топових повноприводних модифікаціях туди поміститься близько 20 літрів багажу.

Інтер'єр новинки створений за всіма сучасними канонами корейської групи. Навпроти водія встановлені два 12,3-дюймових екрани, які виконують функцію панелі приладів і тачскріна мультимедійної установки. За ними можна помітити невеликий проєкційний дисплей з розширеною реальністю, який виводить не лише дані про швидкість та маршрут, а дає різноманітні підказки водію.

Нові електромобілі: які моделі краще купували у січні?

Архітектура передньої панелі доволі лаконічна: візуально вона розділена на два окремих рівні. Чимало елементів управління побудовано на сенсорах, але кнопки на кермі залишили звичайними, як і деякі клавіші на центральній консолі. Що ж до матеріалів салону, то їх самі корейці називають екологічно безпечними. Іншими словами, для оздоблення EV6 широко використана вторинна сировина, штучна замша або екошкіра.

КІА ЄВ6

Найцікавіші повноприводні версії KIA EV6 до нас поки не постачатимуть, проте вже з першої партії електромобілів в Україну привезли “далекобійні” паркетники з акумуляторною батареєю на 77,4 кВт·год, якої має вистачити приблизно на 528 кілометрів пробігу. Причому, увесь цей запас можна використовувати не тільки для пересування дорогою, а для живлення зовнішнього електричного обладнання, вмикаючи за допомогою вбудованої розетки побутові електроприлади потужністю до 3,6 кВт.

Найпотужніші нові авто в Україні: що є на AUTO.RIA?

У плані підтримки сучасних систем зарядки ця модель повторює знайомий нам Ioniq 5. Найшвидше поповнити заряд електромобіля можна через 800-вольтовий термінал з постійним струмом потужністю 350 кВт, який зможе зарядити авто до 80% всього за 18 хвилин. Також підтримуються поширені у нас 400 вольтові термінали та зарядка авто від звичайної електромережі зі змінним струмом. Але у такому разі процедура триватиме довше.

Що ж до потужності силових агрегатів Kia EV6, то на цей момент в Україні представлена тільки задньоприводна модифікація електромобіля з 229-сильним двигуном, що розвиває 350 Н·м крутного моменту. Потужність, як для електромобіля, не надто вражає, хоча навіть з таким двигуном паркетник може розганятись до 180 км/год, а першу сотню він “розмінює” лише за 7,3 секунди.

Скільки за новий KIA EV6 на AUTO.RIA?
Предложение о продаже

На момент оголошення вартості EV6 у салонах офіційних дилерів Kia, єдину доступну комплектацію “Лакшері” оцінили у 2 115 963 грн, що робить новий електромобіль конкурентом Ford Mustang Mach-E і Mercedes-Benz EQB. Обидві моделі ще не встигли набрати популярність на нашому ринку, то; у Kia ще є шанс закріпитись зі своїм електромобілем. Залишилось тільки розібратися з місцевим бестселером Volkswagen ID.4 Crozz, який неофіційно постачають до України з Китаю із дуже привабливим цінником.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Другие материалы журналов

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми