debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Hyundai Kona Назад

Автомобіль тижня: Hyundai Kona

Поки лише в одній версії, але нову генерацію мінікросовера Hyundai Kona таки заявили для України. Ба більше, перші машини вже можна побачити в салонах низки українських дилерів «живцем».

Майже рік знадобився новій Hyundai Kona, щоб добратись до українського ринку. Причому, до нас поки постачатиметься не весь асортимент силових агрегатів, а лише його частину. Зауважимо, що електромобіля, який викликав чимало уваги в першому поколінні, в Україні поки не пропонуватимуть, хоча для другої генерації «Кони» його представили не те що разом з усіма іншими версіями, а чи не найпершим.

Хендай Кона

Власне, враження того, що нову Hyundai Kona почали «малювати» саме з електромобіля, а вже потім адаптували дизайн під інші модифікації, вам не покидатиме. Однак це стосується не усіх елементів дизайну без виключення: наприклад, на батарейковому кросовері активно використовуються “пікселі” в ДХВ та ліхтарях, які служать своєрідним відсиланням до моделей Ioniq. Інші ж модифікації позбавлені цих “пікселів”, але мають накладки з непофарбованого пластику і передній бампер зі сріблястими вставками.

Тест-драйв Hyundai Tucson: Возмутитель спокойствия

Отримавши індекс нової генерації SX2, кросовер став істотно більшим за попередника. Його довжина збільшилась на 15 сантиметрів, ширина на 2,5 сантиметра, а висота — приблизно на 3 сантиметри. При цьому, колісна база стала довшою майже на 6 сантиметрів, — і вони точно мають показати себе додатковим простором у салоні нової «Кони».

Хендай Кона

Зауважимо, що прибавку у відстані між рядами сидінь тут обіцяють навіть більшу, ніж заявлено для колісної бази. Наприклад, у колінах у задніх пасажирів мають з'явитись додаткові 77 міліметрів, а над їхніми головами — ще близько одного сантиметра. Що ж до багажника, то він також отримав солідну прибавку і тепер може вмістити до 723 літрів поклажі. Правда, це якщо завантажувати авто під самісіньку стелю.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Citroen C5 Aircross та Hyundai Tucson

Дизайн салону виявився доволі самобутнім, хоч і залишає по собі легкий присмак, притаманний стилю електричних моделей Ioniq. Особливо це помітно по кластеру мультимедійної системи та панелі приладів, яка складається з двох 12,3-дюймових екранів. Селектор трансмісії зник з центральної консолі та перебрався на колонку за кермом, а замість нього тепер встановлені два великих утримувачі для склянок.

Ще одна гарна новина криється в тому, що корейці вирішили не відмовлятись від механічних кнопок, скасувавши перенесення управління частиною функцій до меню мультимедійної системи. Тож на верхніх шпицях керма і далі будуть встановлені два блоки кнопок, та й модуль керування кліматичною установкою збереже перевірені та інтуїтивні рішення. Залежно від версії, отримає або три «баранці», які допомагатимуть змінювати температуру та напрям потоку, або «клавішний» пульт з невеличким екраном.

Тест-драйв Hyundai Ioniq 5: настоящее будущее

Лінійка двигунів та модифікацій у нового Hyundai Kona дуже широка, але цього разу ми сконцентруємось тільки на тих варіантах, що вже підтверджені для України. Станом ці дні їх небагато: йдеться виключно про гібридну модифікацію кросовера з 1,6-літровим бензиновим двигуном на 105 к.с. і 147 Н·м крутного моменту та електромотором, що розвиває 44 к.с. і 170 Н·м.

Хендай Кона

Сумарна віддача системи складає 141 к.с. і 265 Н·м, які обидва двигуни передають на передні колеса через 6-ступеневий “робот” з подвійним зчепленням. Як результат, гібридна «Кона» може розганятись до 100 км/год за 10,9 секунди, а максимальна швидкість такого авто складає 165 км/год. Втім, є й кращі новини: наприклад, корейці обіцяють, що у комбінованому циклі паркетник споживатиме близько 4,6 літра пального на 100 кілометрів.

Що вибрати? Порівнюємо мінікросовери Renault Captur та Skoda Kamiq

Що ж до комплектацій, то їх нам обіцяють одразу чотири: Express, Dynamic, Elegance і Top. Вже у базовому виконанні автомобіль отримає значну кількість електронних асистентів, клімат-контроль, мультимедійну систему з 12,3-дюймовим тачскріном, адаптивний круїз-контроль, світлодіодну оптику та багато іншого додаткового обладнання.

За базову версію кросовера дилери проситимуть від 1 281 400 гривень, тим часом як за «повний фарш» доведеться викласти щонайменше 1 496 700 грн. Топова модифікація не надто відрізняється від трьох попередніх, хоч і має власні унікальні опції: наприклад, тільки тут ви отримаєте асистенти запобіганню зіткнень при русі заднім ходом та сканери стеження за сліпими зонами. Окрім цього у найдорожчій модифікації встановлюються передні крісла з електроприводом, підігрівом та вентиляцією, акустика Bose і заводське тонування.

Скільки гривень за новий Hyundai Kona Hybrid?
Предложение о продаже

Також для «верхніх» комплектацій нового Hyundai Kona будуть доступні опціональні пакети N-Line, які передбачають різноманітний декор інтер'єра та екстер'єра і 18-дюймові колісні диски. За такий «стиль-пак» доведеться сплатити 41 300 гривень, і ще близько 60 000 гривень дилери правитимуть за спеціальне оздоблення сидінь комбінацією чорної штучної шкіри та алькантари.

Отзывы о Hyundai Kona

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми