debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня: Jeep Compass Назад

Автомобіль тижня: Jeep Compass

Перезапуск марки Jeep в Україні розпочався з дебюту оновленого компактного кросовера Compass. Що запропонують та скільки грошей проситимуть за нього дилери?

Після тривалого процесу підготовки у місцевому представництві Stellantis нарешті оголосили про повноцінний перезапуск бренду Jeep в Україні. Наразі вже відомо хто з дилерів опікуватиметься продажем і сервісним обслуговуванням цих автомобілів. І те, що актуальна модельна лінійка бренду складатиметься з чотирьох моделей.

Автомобіль тижня. Jeep Avenger

Наприклад, до нашої країни як і раніше будуть постачати справжній позашляховик Wrangler, який має бути доступним у декількох виконаннях. Найкомпактнішою моделлю має стати електричний Avenger зі 156-сильним двигуном та акумуляторною батареєю на 54 кВт∙год, якої має вистачити на 400 кілометрів в комбінованому циклі.

Актуальна модельна лінійка Jeep в Україні: Grand Cherokee. Avenger, Wrangler та Compass.


Флагманом бренду Jeep на нашому ринку має стати Grand Cherokee, тож якщо ви очікували побачити в автосалонах розкішні Wagoneer та Grand Wagoneer, мусимо вас розчарувати. Український представник бренду спирається на європейську лінійку Jeep і буде постачати до нас тільки ті авто, що вже заявлені для цього регіону.

Тест-драйв Jeep Wrangler: Эксклюзив

Тим часом у Європі статус найпопулярнішої моделі Jeep тривалий час належить  компактному Compass, якого й призначили «амбасадором» для перезапуску американського бренду в Україні. Зазначимо, розвідка виявилася аж занадто акуратною: на старті продажів лінійка комплектацій паркетника буде обмеженою, моторна гамма «Компаса» складатиметься з однієї силової установки.

Джип Компасс

До нашого ринку новий кросовер прибуває після рестайлінгу, який вигідно освіжив його зовнішність. Добре придивившись, можна помітити, що весь перелік візуальних відмінностей зводиться до нової оптики й іншого переднього бампера з великою чорною вставкою та деяких не таких очевидних нововведень.

Новый Jeep Grand Cherokee стал семиместным. Что еще?

В салоні ж після рестайлінгу змінилось майже все. Тут можна помітити нову передню панель з прихованими дефлекторами повітропроводів, інше кермо та комбінацію з двох екранів: панелі приладів на 10,25 дюйма та сенсорного дисплея мультимедійної системи на 10,1-дюйма. Інформаційно-розважальній системі UConnect 5 обіцяють підтримку оновлення через хмарні сервіси й бездротові Apple CarPlay та Android Auto.

Що ж до центральної консолі, то вона зберегла класичне компонування. Перше що впадає в око, це стандартний селектор КПП та повна відсутність новомодних сенсорних панелей. Навіть модуль керування кліматичною установкою тут традиційного типу — зі стандартними фізичними кнопками й зручними “шайбами-баранцями”.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Toyota Corolla Cross та Nissan Qashqai

Першою модифікацією, призначеною для українського ринку, стала машина зі 130-сильною «м'якою» гібридною установкою та 7-діапазонним преселективним «роботом» з двома «мокрими» зчепленнями, який обертає виключно передні колеса (власне, електричний рушій вбудований саме в корпус трансмісії). Цікавою особливістю цієї версії e-Hybrid є те, що на відміну від більшості подібних машин Jeep таки здатен стартувати та долати певну відстань тільки на електричній тязі та має досить привабливі показники витрат пального.

Єдиним варіантом придбати повноприводний паркетник у європейських автосалонах залишилась плагін-гібридна модифікація Compass 4xe. На таких автомобілях використовується додатковий електродвигун, який обертає задні колеса. Такі модифікації суттєво дорожчі за представлені в Україні м'які гібриди, тому розпочинати продажі з них навряд чи було варто. Тим паче, що компактний кросовер, який врешті дістався до нас, теж не назвати дешевим.

Перейдіть сюди, щоб своєчасно дізнатись про наявність у салонах дилерів нових Compass!
Зацікавились новим Jeep Compass?

В Україні новий Jeep Compass поки доступний в одній багатій комплектації Limited. Це виконання передбачає доволі широкий перелік асистентів, двозонний клімат-контроль, камеру заднього огляду, 18-дюймові легкосплавні диски та багато іншого. Як наслідок, стартова ціна заявленого для нашого ринку кросовера сягнула 1 237 700 гривень. А значить і альтернатив у дебютанта буде чимало, хоча можливість долати на електриці хоч невелику частину шляху матиме небагато з них.

Отзывы о Jeep Compass

194 место
Отлично
83 отзыва
4.4
194 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.5
  • Надежность
    4.6
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    4.3
  • Дизайн
    4.3

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки

объем багажника

Все отзывы о Jeep Compass

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми