debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Jeep Avenger Назад

Автомобіль тижня. Jeep Avenger

Перший електромобіль в історії Jeep почнуть продавати вже наступного року, однак лише електричним варіантом нового «Евенджера», схоже, виробник не обмежиться.

Американська марка Jeep відома в цілому світі своїм консервативним підходом до створення автомобілів. Назва цього бренду вже давно є синонімом до слова “позашляховик”, але останнім часом американці все частіше відхиляються від сталої концепції. Спочатку в лінійці Jeep з'явився безрамний кросовер, потім — компактний Renegade, а нещодавно лінійку доповнили ще меншим електричним паркетником Avenger, який приблизно на 16 сантиметрів коротший за “Ренегада”.

Джип Евенджер

Варто зазначити, що модель, назва якої перекладається як “Месник”, розробляли не в Америці, звідки походить марка Jeep, а у європейських студіях концерну Stellantis. З американського там тільки емблеми бренду та деякі особливості дизайну, а ось все інше розроблене у Європі. Наприклад, в основі новинки лежить модульна платформа CMP (Common Modular Platform) зі стійками MacPherson спереду та напівзалежною балкою ззаду.

Тест-драйв Peugeot 2008: Требую повторения банкета!

Ця архітектура вважається дуже простою, тому дотепер використовується на недорогих та компактних моделях концерну. Наприклад, на її основі були побудовані Peugeot 2008 та Opel Mokka останньої генерації. Через масивну задню підвіску на цьому візку неможливо встановити повноприводну трансмісію з карданним валом, але для невеличких кросоверів у Європі це не надто вагомий недолік.

Джип Евенджер

Дизайн “Месника” американці розробляли з явними запозиченнями від “Ренегада”. У електромобіля помітно відрізняється оптика, а сам кросовер виглядає трохи ширшим через рельєфні боковини, але якщо поставити обидві моделі поряд, можна побачити чимало схожого. В цілому, маленький “Джип” отримав всі фірмові особливості цієї марки. Його кузов по периметру захищено вставками з нефарбованого пластику, масивні колісні арки виконані в “прямокутній” формі, а поміж фар встановлено декоративну вставку, яка імітує фірмову фальшрадіаторну решітку Jeep.

Тест-драйв Opel Mokka: нехай менший, але кращий

По салону та переліку комплектацій одразу помітно що Stellantis виділяє автомобілі Jeep у дорожчий сегмент. Наприклад, вже в базі автомобіль отримав мультимедійну систему Uconnect с 10,25-дюймовим тачскріном. Екран з такою ж діагоналлю використовують для панелі приладів топових версій, а базові кросовери отримали 7-дюймовий щиток. Також серед цікавого для паркетника доступний адаптивний круїз-контроль, водійське крісло з масажем, комбінований салон з тканини та шкіри, та двері багажного відсіку з сервоприводом.

При цьому, в силовій частині новинка не відрізняється від співплатформеників. В цій моделі також використовуються 156-сильний двигун фірми Emotors, яка належить концерну Stellantis і японському виробнику Nidec. А під сидіннями та в центральному тунелі кросовера встановлена літій-іонна акумуляторна батарея на 54 кВт∙год, яку концерн виробляє спільно з фірмою CATL. За паспортом цей електромобіль зможе проїхати до 400 кілометрів в комбінованому циклі, або до 550 кілометрів містом.

Обновленный Jeep Renegade. Он точно новый?

Цікаво, що для нового електромобіля заявлено досить пристойний кліренс у 20 сантиметрів, кут заїзду у 20 градусів та кут з'їзду у 32, а по всьому його днищу встановлений спеціальний полімерний захист. При цьому привод на всі колеса електромобіль не отримає навіть за доплату: він буде лише передньоприводним, тому доведеться обмежуватись спеціальною системою вибору режимів Selec-Terrain, - або придивлятись до гібридної версії Avenger 4xe.

В Jeep поки не розкривають інформацію про гібридні модифікації кросовера, а тільки анонсують їх появу і деякі деталі. Наприклад, відомо що в Avenger 4xe на передній осі буде використовуватись бензиновий мотор, а задні колеса проводитимуться у рух окремим електродвигуном. Чи будуть у гібридного кросовера моноприводні версії та коли він буде представлений офіційно — у Jeep поки не повідомляють.

Оффроуд на батарейках: что нового предложит Jeep Wrangler 4xe?

Випуск електричної версії Jeep Avenger вже налагодили на заводі Fiat в місті Тихи (Польща). В Stellantis заявили, що перші “живі” автомобілі з'являться в автосалонах у березні наступного року. При цьому, в компанії вже почали збирати попередні замовлення на вітальну версію First Edition в максимальній комплектації та повним набором додаткових опцій.

Все предложения новых Jeep на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Все предложения новых Jeep на AUTO.RIA
от 2 057 680 грн до 2 592 258 грн

Наступного дня після публікації цієї статті на сайті італійського представника марки Jeep з’явився конфігуратор, який, окрім цін, підтвердив ще один важливий факт. Як ми й прогнозували раніше, новий Avenger таки пропонуватимуть і з класичним варіантом силової установки — без додаткової електрифікації. За машину зі спеціальної серії Jeep Avenger First Edition, обладнану 100-сильним турбодвигуном на 1,2 літра і «механікою», проситимуть щонайменше 26 900 євро (на 1400 євро дешевше за Renegade у багатій комплектації Limited), тим часом як суто електричний варіант коштуватиме 39 500 євро.

Отзывы о Jeep Grand Cherokee

313 место
Отлично
215 отзывов
4.3
313 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.3
  • Цена
    3.6
  • Дизайн
    4.5

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов

Все отзывы о Jeep Grand Cherokee

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми