debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Перший мінівен Volvo буде електричним. ВІДЕО Назад

Перший мінівен Volvo буде електричним. ВІДЕО

Новинку представлять «живцем» у листопаді поточного року.

Років зо п'ять тому була поширеною думка, що пасажирські вени та мінівени почали стрімко втрачати свою популярність і цей клас також впаде під тиском великих кросоверів. Здавалося б, після того, як один з перших автомобілів цього класу, Renault Espace, перетворили на великий паркетник, питання з цим класом майже вирішено. Проте серія останніх прем'єр натякає, що відправляти на пенсію такі автомобілі ще зарано.

Рено Еспас

Сучасний Renault Espace, який свого часу побував на тест-драйві AUTO.RIA у звичному однооб'ємному кузові, остаточно перетворився на кросовер.


Якщо появу нових Mercedes-Benz V-КласуVolkswagen Multivan і електричних EQV та ID. Buzz можна було легко передбачити, то перехід Lexus LM зі статусу китайського ексклюзиву до глобальної моделі став для багатьох сюрпризом. Нещодавно інтриги додав електричний мінівен Denza D9, в європейський успіх якого щиро вірять у китайській BYD.

Базовий Lexus LM виявився дорожчим за топовий V-Class

«Дензу» китайці вирішили зорієнтувати на покупців з Європи через дуже конкурентні технічні характеристики. Маючи як аргумент досить солідну акумуляторну батарею ємністю 103 кВт·год та декілька конфігурацій силової установки від 312 до 369 к.с. з опціональним приводом на всі колеса, новинка може впевнено посперечатись за гаманець клієнтів. Однак незабаром у Denza D9 з'явиться ще один конкурент.

Денза Д9

Denza D9 від BYD.


Попри імідж виробника сімейних автомобілів, компанія Volvo ще ніколи не випускала мінівенів. Попри очевидну логічність цієї ідеї, перші чутки про появу такої моделі багатьма були сприйняті як жарт. Однак нещодавно компанія офіційно підтвердила роботу над мінівеном, який шведи вирішили назвати EM90, і вже оголосила дату його прем'єри — 12 листопада.

Оновлені V-Class та Vito: Свіжий дизайн та кращі комплектації

Днями на Youtube-каналах Volvo було опубліковано перше офіційне відео, на якому можна роздивитись новинку. На жаль, якісь важливі деталі на ньому розглянути буде важко, окрім того, що для автомобіля буде доступним великий панорамний дах і розсувні двері з обох боків, а також що EM90 буде достатньо великим, щоб розмістити там три ряди сидінь.

На те, що автомобіль буде тільки електричним, непрозоро натякає його назва, хоча у самій Volvo поки не розповідають про технічні характеристики авто. Втім, у материнської Geely не так багато платформ, на яких можна побудувати подібну модель. Найімовірніше, новий EM90 розділить архітектуру з електричним Zeekr 009, що нескладно помітити завдяки практично ідентичному даху.

Усі нові Volvo на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Усі нові Volvo на AUTO.RIA
от 1 374 155 грн до 3 833 452 грн

Очікується, що новий EM90 буде трохи більшим за 009, довжина якого складає 5209 міліметрів, і матиме посадкову формулу з двома або трьома рядами крісел. Якщо припущення про спорідненість двох моделей виявиться вірним, то вже скоро ми побачимо 534-сильний повноприводний мінівен Volvo, який розганятиметься до 100 км/год за 4,5 секунди з акумуляторною батареєю на 140 кВт·год і зможе долати на одному заряді до 822 кілометрів. Так це чи ні — зможемо дізнатись протягом пари найближчих місяців.

Отзывы о Volvo XC90

105 место
Отлично
239 отзывов
4.5
105 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.5
  • Комфорт
    4.6
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки

стоимость обслуживания

Все отзывы о Volvo XC90

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми