debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий Lexus RX розбили незадовго до української прем'єри Назад

Новий Lexus RX розбили незадовго до української прем'єри

Експерти Euro NCAP перевірили безпечність нового Lexus RX звичним їм чином: «затоталили» кілька машин на камеру. Що дізналися?

Кросовер Lexus RX в Україні добре відомий та має давню репутацію надійного та безпечного авто. Нещодавно японці представили п'яту генерацію паркетника, який технічно сильно відрізнятиметься від попередника. Втім, у плані безпеки кросовер від цього тільки виграв, — у цьому нещодавно переконалися експерти Euro NCAP.

Тест-драйв Lexus RX: Sed Lexus

Варто зазначити, що в компанії Lexus дуже серйозно ставляться до безпеки власних авто. Першою моделлю цього бренду, яка була випробувана й отримала запис у базі Euro NCAP, став седан GS 2005 модельного року. Вже тоді Lexus отримав оцінку у п'ять зірок, тому теперішній максимальний бал у сучасного кросовера Lexus RX був цілком передбачуваним.

Якщо порівнювати з попередньою генерацією паркетника, то інженерам вдалось значно покращити безпеку майже у всіх дисциплінах. Просідання на 1 відсоток можна помітити хіба що в оцінці за захисті водія та дорослих пасажирів. Однак тут варто зазначити, що протягом найближчих років вимоги Euro NCAP до машин ставали дедалі жорсткішими. Наприклад, велику увагу зараз стали приділяти роботі електронних помічників, більшість яких на початку 2000-х існувала хіба що як сміливі концептуальні ідеї.

Оновлений Lexus UX 300e проїде на електриці далі

До слова, саме за асистентів нове покоління RX змогло заробити найбільший бал. Система автономного екстреного гальмування показала чіткі реакції на маневри інших автомобілів, а функція контролю рядності з системою контролю стану водія завжди слідкують за поведінкою «людського фактора» та реагують на критичні ситуації.

Безпечність Лексус РХ

За захист водія та дорослих пасажирів кросовер таки отримав доволі високий бал. Певні питання виникли тільки при фронтальному зіткненні з бар'єром, що має часткове перекриття. В такій ситуації захист грудної клітини водія оцінили як гранично допустимий. Також істотні навантаження зафіксовано на торсі заднього пасажира під час лобового зіткнення з повним перекриттям. При цьому захист решти частин тіла було визнано або гарним, або достатнім.

Новий Toyota C-HR: яким буде наступний кросовер?

Також (і це нетипово для кросовера) на досить пристойному рівні виявився захист пішоходів. Експерти зазначили, що абсолютно у всіх випадках система автоматичного екстреного гальмування реагувала на пішоходів та велосипедистів, і за її роботу автомобіль отримав максимальний бал. Якщо ж людина якимось чином змогла промайнути повз пильне око електроніки, найгіршим місцем для удару головою будуть передні стійки. В той самий час, навантаження на ноги та таз пішохода в разі зіткнення визнали помірним.

  • Захист дорослих пасажирів - 90%
  • Захист дітей 87%
  • Захист пішоходів - 89%
  • Електронні помічники - 91%

Що ж до захисту маленьких пасажирів, то за результатами краш-тестів та перевірки на наявність систем фіксації крісел паркетник отримав максимально передбачений бал, хоча підсумкову оцінку вирішили занизити через відсутність можливості встановити дитяче крісло на центральному сидінні другого ряду та передньому пасажирському кріслі.

Усі нові Lexus RX: що є на AUTO.RIA зараз?
Предложение о продаже
Усі нові Lexus RX: що є на AUTO.RIA зараз?
от 3 104 571 грн до 3 988 632 грн

Зазначимо, що на цю мить п'ята генерація Lexus RX недоступна на українському ринку. Однак за наявною у нас інформацією вже найближчими місяцями імпортер оголосить про початок приймання замовлень, після чого новий кросовер почнуть постачати до українських дилерських центрів.

Отзывы о Lexus RX

184 место
Отлично
255 отзывов
4.4
184 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.5
  • Комфорт
    4.6
  • Цена
    4.0
  • Дизайн
    4.4

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, объем багажника

качество материалов, коробка передач

Все отзывы о Lexus RX

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми