debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Експерти розбили новий Range Rover. Як там із безпекою? Назад

Експерти розбили новий Range Rover. Як там із безпекою?

Преміальний позашляховик зміг заробити максимальний бал під час краш-тесту. Як усе пройшло?

Попри візуальну схожість з попередньою генерацією, Range Rover в кузові L460 дуже сильно відрізняється від свого попередника. Після зміни поколінь позашляховик перейшов на нову архітектуру з жорсткішим кузовом та сучасною електронікою. Британці наголошували на цьому під час презентації автомобіля, та як це все допомагає в реальних умовах?

Експерти EuroNCAP вирішили знайти відповіді принаймні на частину питання. Хоч останнім часом їх часто критикують за перебільшення ролі електронних асистентів при оцінці автомобілів, авторитетнішої організації на європейському ринку поки нема. Що ж до самого Range Rover, то у цієї моделі не завжди все було ідеально з безпекою. Наприклад, у 2002 році позашляховик отримав лише 4 зірки, але в актуальній генерації краш-тест пройшов майже без зауважень.

Автомобиль недели. Land Rover Range Rover

Досить несподівано, але найкращий результат новий Range Rover отримав не за захист водія, а за рівень безпеки маленьких пасажирів. Під час краш-тесту з манекенами модель змогла отримати максимальні 24 бали, а отримати найвищу оцінку серед усіх позашляховикові завадила відсутність кріплень для дитячого крісла на передньому сидінні та центральному місці другого ряду.

Рейнж Ровер

В той самий час, рівень безпеки водія та дорослих пасажирів оцінили на 3% нижче. Що цікаво, під час тестування покази отримані з манекенів показували дуже високий рівень захисту, а кузов авто добре тримав структуру під час фронтальних ударів. При цьому, кілька балів моделі списали через те, що “компанія Land Rover не надала доказів, що рівень захисту буде однаковим для пасажирів різного зросту”. Також виникли питання щодо захисту торса заднього пасажира при ударі з повним перекриттям передньої частини авто, а також грудної клітини й стегон водія при тестуванні з частковим перекриттям.

Як пороблено? Подушки-фугаси на Doodge RAM та спойлер Land Rover, що відлітає

Доволі тепло експерти відгукнулися про роботу екстрених асистентів. Більша частина позитивну була спрямована на роботу системи автоматичного екстреного гальмування, яка показала гарний результат “при зіткненні з іншими автомобілями”. Також було відзначено алгоритм функції контролю рядності, яка вірно оцінювала ситуацію і дуже плавно втручалась — лише якщо була така необхідність. Окрім цього до переваг віднесли й наявність системи контролю швидкості, яка зчитує дорожні знаки та може надавати рекомендації водію, або примусово обмежувати швидкість руху авто.

  • Захист дорослих пасажирів - 84%
  • Захист дітей 87%
  • Захист пішоходів - 72%
  • Електронні помічники - 82%

Найменше балів Range Rover заробив за захист пішоходів, що типово для великих авто. Захист голови був визнаний переважно хорошим, або достатнім, до захисту ніг пішохода також не виникло особливих питань, а ось з захистом тазу все набагато гірше. Особливо не пощастить, якщо контакт відбудеться в зоні біля фар автомобіля. Гарна новина в тому, що система автоматичного екстреного гальмування показала хороші результати при тестуванні з пішоходами та велосипедистами. У більшості випадків електроніці вдалось вчасно втрутитись у ситуацію.

Все новые Land Rover Range Rover на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Все новые Land Rover Range Rover на AUTO.RIA
от 6 581 863 грн до 12 744 000 грн

У підсумку випробувань новий Range Rover зміг заробити максимальну оцінку у 5 зірок, що цілком очікувано і доволі типово для бренду Land Rover. Останній випадок, коли модель цього бренду не змогла отримати максимальний бал, стався ще 2006 року під час тесту Discovery. Після цього позашляховики британської марки стабільно “вибивали” максимум.

Отзывы о Land Rover Range Rover

157 место
Отлично
156 отзывов
4.4
157 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.6
  • Надежность
    3.9
  • Комфорт
    4.8
  • Цена
    3.9
  • Дизайн
    4.7

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество материалов, качество сборки

расход топлива, стоимость обслуживания

Все отзывы о Land Rover Range Rover

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (1)

Добавить комментарий к статье
Максим | 11:53, 20 нояб. 2022

Сказати що ціна трохи кусається - нічого не сказати

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми