debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Як пороблено? Подушки-фугаси на Doodge RAM та спойлер Land Rover, що відлітає Назад

Як пороблено? Подушки-фугаси на Doodge RAM та спойлер Land Rover, що відлітає

Відкличні кампанії, оголошені протягом 29-го тижня 2022 року автовиробниками в Європі.

Європейські регулятори постійно слідкують за безпечністю автомобілів, що продаються в Старому Світі, тому на цих ринках постійно оголошують відкличні кампанії для огляду потенційних дефектів. Минулого тижня такі процедури зобов'язали провести три бренди, а цього разу їх кількість збільшилась вже до п'яти.

Як пороблено? Паски безпеки на Hyundai i30 та ризик пожежі на новому Multivan

Концерн Hyundai Kia Automotive Group продовжує працювати над виправленням дефектів у своїх електромобілях. На них виявлено програмну похибку, через яку може вимикатись стоянкове гальмо. Виявлено, що такі автомобілі будь-якої миті можуть почати самовільно рухатись. Тому сервісні центри цих брендів повинні оглянути 64 735 Hyundai Ioniq 5 та 58 500 Kia EV6, щоб замінити на них некоректне ПЗ.

Мерседес В-Класс

Ще одну відкличну кампанію оголосили для Mercedes-Benz Vito та V-Class, що були випущені з 2019 по 2021 рік, включно. На цих автомобілях варто перевірити вакуумний підсилювач гальм, та правильність встановлення помпи системи охолодження. Як вказує регулятор, на деяких автомобілях були виявлені витоки рідини-теплоносія, які можуть привести до перегрівання двигуна.

Тест-драйв Mercedes-Benz V250d 4Matic: Класс — буржуазия

Наймасштабнішу кампанію цього разу мають провести дилери Dodge, яких зобов'язали відкликати понад 250 тисяч пікапів RAM 2015 – 2020 років випуску. На цих автомобілях через корозію може ослабнути кріплення бічних подушок безпеки, через що під час ДТП вони неправильно відкриються та не захистять водія та пасажирів. У найгірших випадках під час розкриття подушок в салон можуть полетіти самі елементи кріплення, що створює додаткові ризики для пасажирів.

Рейнж Ровер Спорт

В сервісних центрах Land Rover найближчим часом мають оглянути 78 378 Range Rover Sport 2009 – 2011 років випуску. Виявлено, що на цих позашляховиках під час руху може відпасти спойлер, що закріплений на кришці багажного відділення. Регулятор вказує, що це сталося через неправильне встановлення на заводі та дефект клейового з'єднання.

Відкличні кампанії виробників. Що воно таке і в кого їх більше?

Вкотре звертаємо увагу читачів на те, що відкличні кампанії вже давно стали ледь не повсякденною рутиною: їх проводить більшість серйозних автовиробників з метою усунення навіть потенційних негараздів. Тож це радше турбота про безпеку клієнта, ніж ознака некомпетентності інженерів. Однак перевірити авто (а тим паче позбавитись якогось конструктивного недоліку задарма) ніколи не завадить.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми