debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. KIA Sportage (NQ5) Назад

Автомобіль тижня. KIA Sportage (NQ5)

Популярний корейський кросовер почали помалу продавати в Україні кілька місяців тому, однак до звичного йому місця у топ-3 найуспішніших кросоверів українського ринку він зміг повернутися лише у вересні. То що ж готові запропонувати клієнтам дилери?

Появі п'ятого покоління KIA Sportage на нашому ринку не передували гучні анонси або масштабні промо-кампанії, але навіть без них у дилерських центрах одразу з'явилось дуже багато зацікавлених людей. Як результат, вже незабаром після появи моделі у вільному доступі вона змогла піднятись на третє місце в рейтингу продажів, поступившись тільки бестселеру Toyota RAV4 та Mitsubishi Outlander. Так в чому секрет нової генерації кросовера?

КІА Спортейдж

Враховуючи, що модель була представлена досить давно, і новини про неї дуже активно поширювались на ранніх етапах, дизайн Sportage не став для когось особливим сюрпризом. Навпаки, за цей час багато хто в Україні звик до достатньо кардинальної зміни іміджу і почав сприймати його спокійніше. Безумовно, це пішло тільки на користь моделі.

Тест-драйв Hyundai Tucson: Возмутитель спокойствия

Ми, як і решта країн Європи, отримали лише короткобазну версію новинки. Представлений у нас автомобіль на 3 см довший, на 1 см ширший і на 1 см вищий за попередника, а його колісна база тільки на 1 см більша. Цікаво, що при такій невеликій прибавці в габаритах об'єм багажного відділення збільшився до 591 літра, що істотно більше, ніж у попередньої генерації паркетника.

Інтер'єр кросовера виконано в візуальній гармонії з його екстер'єром. Це дуже добре проглядається за формою повітропроводів, що схожі на вигини задньої оптики та дизайну дверних карт. В цілому салон виконано за всіма сучасними тенденціями цього класу. На передній панелі виділяються об'єднані в один модуль дисплеї панелі приладів та мультимедійної системи, а центральна консоль піднята до самого підлокітника і відділяє водія від переднього пасажира.

Новий KIA Sportage дав перцю на «лосиному тесті». ВІДЕО

Проте в салоні можна помітити й менш звичні рішення. Наприклад, підголовники передніх крісел тут виконують функцію вішака для одежі, а USB-порти для зарядки гаджетів інтегровано в спинки сидінь. В цілому нічого надзвичайного, але це дуже нагадує підхід Simply Clever, який відрізняє автомобілі Skoda з усієї групи VAG.

Попередня генерація кросовера навіть в Україні мала досить широку лінійку двигунів. З новою генерацією асортимент видався набагато скромнішим. Наразі моторна гамма в нашій країні складається з двох бензинових агрегатів. Базовим двигуном став дволітровий “атмосферник” на 156 кінських сил, який пропонують з передньоприводною трансмісією та 6 діапазонним “автоматом”.

Що це за двигун? Плюси та мінуси «атмосферника» G4NL на новому KIA Sportage

Як альтернативу цьому імпортер постачає 1,6-літрову “турбочетвірку” на 180 кінських сил. За компанію до цього агрегата встановлюють 7-діапазоний преселективний “робот” та передньоприводну трансмісію, однак за доплату можна замовити повноприводний Sportage з таким мотором, — правда, заради цього доведеться купляти авто в максимальній комплектації.

КІА Спортейдж

На нашому ринку кросовер доступний у двох виконаннях: Prestige та Luxury. В обох випадках ви отримаєте автомобіль з дуже пристойним переліком обладнання та вельми якісними матеріалами в салоні, а у максимальній комплектації — ще й силу силенну необов'язкових, але дуже корисних опцій.

Експерти розбили новий KIA Sportage. Задоволені?

Втім, навіть у базовому виконанні на кросовер встановлюють цифрову панель приладів Supervision, дзеркало заднього огляду з автозатемненням, круіз-контроль, світлодіодні фари головного світла, шкіряне оздоблення керма та важеля КПП, але сидіння тут оббиті автотканиною. Залежно від обраного двигуна українцям такий кросовер обійдеться у суму від 984 200 до 1 017 500 грн.

В топовому виконанні Luxury паркетник доступний тільки з повним приводом та 180-сильним агрегатом, тому чималу частину грошей ви заплатите саме за трансмісію з муфтою на задній осі. Окрім цього в такому виконанні на автомобіль встановлюється підігрів задніх сидінь, панель приладів з більшим екраном, хромовані вставки в салоні та центральна панель з чорного глянцу, комбіновану оббивку, світлодіоди в кожній фарі та 18-дюймові колісні диски. Як наслідок, ціна кросовера в "максималці" зросте приблизно до 1 235 800 грн.

Все новые Kia Sportage на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Все новые Kia Sportage на AUTO.RIA
от 1 109 000 грн до 1 382 880 грн

Нескладно помітити, що після зміни поколінь у Sportage вже немає дуже дешевої комплектації, зорієнтованої на економного масового споживача. З ціною понад мільйон гривень кросоверові доведеться конкурувати не тільки зі власним родичем Hyundai Tucson, а і з такими серйозними суперниками як Mazda CX-5, Skoda Karoq, Nissan Qashqai та навіть з Toyota RAV4, - теперішнім лідером українського ринку.

Отзывы о Kia Sportage

218 место
Отлично
665 отзывов
4.3
218 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов

Все отзывы о Kia Sportage

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми