debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
20 найпопулярніших нових авто України. Що купували у вересні? Назад

20 найпопулярніших нових авто України. Що купували у вересні?

Після істотної втрати темпу продажів у серпні український ринок нових автомобілів за підсумками вересня знову перевищив позначку у 3 тисячі легковиків. Які моделі мали найбільший попит на початку осені?

Український ринок нових автомобілів у вересні, вочевидь, вийшов на середній рівень продажів, якого можна очікувати у воєнний час. Якщо протягом весни кількість укладених дилерами угод практично подвоювалася щомісяця, то влітку розпочалася «гойдалка», на якій ринок перебуває і досі. Після 3,1 тисячі нових авто за підсумками червня продажі збільшилися до 3,9 тисячі у липні, однак потім впали до 2,9 тисячі у серпні.

Які кросовери купують в Україні у 2022 році?

Початок осені дав знати про себе черговим зростанням: за даними реєстру ГСЦ МВС протягом вересня в Україні отримали першу реєстрацію 3 379 нових легкових авто. Певним стимулом для покупців стало зростання комерційного курсу валют, яке могло вилитися у подальше збільшення вартості імпортованих машин. З іншого боку ринок дещо стримала обмежена складною логістикою пропозиція нових авто в наявності.

Рейтинг найпопулярніших нових авто на різних ринках Європи

Варто зазначити, що до розв’язання останньої проблеми імпортери докладають чималих зусиль: у каталогах AUTO.RIA з’явилося чимало нових автомобілів зі статусом «У поставці», який свідчить про те, що машина буде доправлена до України вже незабаром. Ще одне цікаве спостереження — поява у продажу моделей, нетипових для звичного асортименту офіційних імпортерів. Деякі з них ви побачите у подальшому переліку, що свідчить про чималий інтерес до подібних пропозицій.

Топ-20 найпопулярніших нових авто України

за підсумками продажів у вересні 2022 року

1. Toyota RAV4: 305 авто;

2. Mitsubishi Outlander: 163 авто;

3. Kia Sportage: 153 авто;

4. Toyota Land Cruiser Prado: 142 авто;

5. Skoda Kodiaq: 134 авто;

6. Renault Duster: 123 авто;

7. Hyundai Tucson: 121 авто;

8. Toyota Camry: 114 авто;

9. BMW X5: 113 авто;

10. Volkswagen ID.4: 97 авто.


Перша позиція RAV4 навряд чи когось дивуватиме: хоч дилери «Тойоти» продали у вересні навіть менше кросоверів, ніж попереднього місяця (у серпні їхня кількість становила 339 одиниць), «Равіки» мають суттєву, майже подвійну перевагу над найближчим суперником. Натомість приємним сюрпризом стало повернення до топ-3 традиційно популярного в Україні Kia Sportage — тепер у новій генерації та з новим прайс-листом.

Альтернативи KIA Sportage. Що можна купити на AUTO.RIA зараз?

Найнеочікуванішим фігурантом десятки лідерів українського ринку нових авто за підсумками вересня виявився електричний крос-хетч Volkswagen ID.4, адже ця модель не представлена в лінійці офіційного представника марки в Україні. Попит на електричні «Фольксвагени» поки задовольняють незалежні імпортери техніки з Китаю, і ID.4 — не єдиний представник німецького суббренду, якого вони продавали у вересні. Про решту ми поговоримо під час окремого огляду найпопулярніших електромобілів. А поки повернімось до другої десятки загального рейтингу продажів.

11. Mercedes-Benz GLE: 88 авто;

12. BMW X6: 76 авто;

13. Renault Express: 75 авто;

14. Skoda Karoq: 65 авто;

15. Skoda Octavia: 54 авто;

16. Lexus NX: 49 авто;

17. Toyota Land Cruiser: 48 авто;

18. Kia Stonic: 47 авто;

19. Volkswagen T-Roc: 42 авто;

19. Mercedes-Benz GLS: 42 авто;

20. Chery Tiggo 4: 41 авто.


Нижня частина рейтингу найпопулярніших нових авто вересня вражає не лише кількістю преміальних моделей, а й останньою позицією Chery Tiggo 4, який ще у липні продавався краще за будь-який інший новий автомобіль в Україні! Це доволі дивно ще й тому, що Tiggo 4 має чи не найбільший на українському ринку запас автомобілів у наявності: 64 машини.

Найдоступніші нові мінівени та «буси»: що є на AUTO.RIA?

Отже, є привід припускати, що у вересні нові авто купували здебільшого грошовиті клієнти, які намагалися захистити таким чином заощадження від інфляції: серед 20 автомобілів, які потрапили до рейтингу найпопулярніших за підсумками минулого місяця, бюджетними можна назвати щонайбільше чотири моделі. Втім, не варто виключати й впливу на ринок збільшення кількості пропозицій від фінансових установ, які пропонують варіанти купівлі дорожчого нового авто на виплат — у кредит чи в лізинг.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми