debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Як пороблено? Несправні паски в машинах BMW, самовільний рух Hyundai Ioniq 5 та ще дещо Назад

Як пороблено? Несправні паски в машинах BMW, самовільний рух Hyundai Ioniq 5 та ще дещо

Відкличні кампанії, оголошені протягом 27-го тижня 2022 року автовиробниками в Європі.

Останнім часом інтенсивність відкличних кампаній в країнах Європи помітно знизилась: на те щоби зібрати пристойну порцію цього разу нам знадобився майже місяць. За цей час про позапланову перевірку оголосили сім виробників, яких зобов'язали відкликати одразу 17 різноманітних моделей.

Як пороблено? Небезпечні сидіння в Peugeot та Citroen і фокуси камери в Mercedes Vito

Найбільше моделей цього разу відкликає BMW: компанія порадила дилерам оглянути свіженькі BMW 2 Gran Tourer, 3 Series, X1, X2, M3, i3, i4 та перевірити систему натягування пасків безпеки. Через несправний газогенератор вона може працювати некоректно, а в найгірших випадках здатна навіть призвести до займання чи навіть пожежі після ДТП. До слова, точно з такої ж причини відкликають 4 моделі бренду MINI (Cabrio, Clubman, Cooper та Countryman) 2022 року випуску.

Тойота Хайлендер

Дві моделі цього разу відкликали у Toyota. На невеликій партії кросоверів Highlander, що були випущені з 2019 по 2021 рік, треба перевірити каркас передніх крісел. Через виробничий брак його верхня частина може бути надто гострою, що суттєво збільшує ризик травмування для задніх пасажирів. Також у цей період було заявлено про відклик 2700 екземплярів Toyota bZ4X. Як повідомляється, в цій моделі під час руху можуть відпадати колеса. Головна причина цього — дефект болтів маточини. При великих навантаженнях (інтенсивний розгін та різке гальмування) вони можуть сильно ослабитись. Спочатку водій може почути сторонній шум з області колісних арок, а якщо облишити його поза увагою, колесо разом з маточиною може відпасти під час руху, спровокувавши таким чином ДТП. Наскільки нам відомо, подібний дефект було виявлено і на Subaru Solterra.

Тест-драйв Toyota Highlander: Квартирный вопрос

З незвичайних моделей, що потрапили під відклик на сервісну кампанію, можна виділити кемпер Volkswagen Grand California, побудований на базі Crafter. Регулятор повідомляє, що на автомобілях, випущених з 6 грудня 2019 року по 9 квітня 2021-го, може бути погано закріплений люк. Через недостатню кількість клею він навіть може від'єднатися на ходу та пошкодити інші автомобілі чи завдати травм людям.

Мерседес-Бенц Спрінтер

Не обійшлось знову і без Mercedes-Benz. Цього разу під відкличну кампанію потрапили фургони Sprinter 2006-2015 років випуску. На цих автомобілях є ризик некоректної роботи газогенератора передньої подушки безпеки. Судячи з бюлетеня, у разі ДТП вона може неправильно розкритися і не захистить від сильного удару, а в найгірших випадках газогенератор може взагалі зруйнуватись, засипавши водія та пасажирів металевими уламками.

Тест-драйв Ford Ranger Black Edition: Скромность напоказ

Також офіційно підтвердились чутки про слабкість заднього диференціала Ford Ranger. Цей вузол не дуже любить сильні навантаження, через які він може або заблокуватись, або взагалі перестане передавати тягу на задні колеса. Регулятор вимагає у Ford відкликати 43 545 пікапів, які були випущені з 1 вересня 2018 року по 31 травня 2019-го.

Форд Рейнджер

Останньою моделлю, яка потрапила під сервісну кампанію в цей період, став електромобіль KIA EV6. У ньому через програмну похибку може вимикатись стоянкове гальмо, через що автомобіль може будь-якої миті почати самовільно рухатись. Найближчим часом сервісні центри KIA повинні перепрошити блоки 58 500 електроавто, випущених між 17.07.2021 та 02.05.2022. До слова, на співплатформеному Ioniq 5 виявлено той самий дефект, тож власників електричних хетчбеків теж чекатимуть на СТО.

Тест-драйв Hyundai Ioniq 5: настоящее будущее

Вкотре звертаємо увагу читачів на те, що відкличні кампанії вже давно стали ледь не повсякденною рутиною: їх проводить більшість серйозних автовиробників з метою усунення навіть потенційних негараздів. Тож це радше турбота про безпеку клієнта, ніж ознака некомпетентності інженерів. Однак перевірити авто (а тим більше позбавитись якогось конструктивного недоліку задарма) ніколи не завадить.

Отзывы о BMW 3 Series

200 место
Отлично
431 отзыв
4.3
200 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.5
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.0
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, качество сборки, коробка передач, объем багажника

дорожный просвет, качество материалов

Все отзывы о BMW 3 Series

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми