debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Как купить б/у авто и не ошибиться? Назад

Как купить б/у авто и не ошибиться?

Инструкция для тех, кто подбирает для себя автомобиль с пробегом.

Ви вирішили придбати автомобіль, і вже розпочали пошуки? - отож ця інформація неодмінно буде корисною для вас, як вже стала в пригоді тисячам автомобілістів, котрі скористались цими порадами та не купили «кота в мішку». Отож, до діла!

1
 
Що купувати?

Запитайте себе, якщо це буде ваш перший автомобіль, навіщо він? Що ви будете робити на ньому - працювати чи розважатися? Як часто і куди їздити? Скільки людей у вашій сім'ї (або скільки друзів плануєте брати на пікнік)? Не забувайте про електромобілі - вони теж варті уваги! Також, перед вивченням пропозицій по «беушці» є сенс ознайомитись із ринком нових авто.

Подбор новых авто на AUTO.RIA
Предложение о продаже

Авто має виконувати лише ті завдання, які ви йому ставитимете щодня, і не варто орієнтуватись на транспортний засіб «на усі випадки життя». Не намагайтесь одразу купувати позашляховик, якщо не плануєте частих виїздів за межі асфальту. Не розглядайте «буси» як сімейно-вантажно-бізнесові автівки – їх утримання буде дорожчим в порівнянні зі звичайною легковою машиною, а умовна універсальність може бути корисною один-два рази на рік.

Також, якщо ви не власник СТО та магазину автозапчастин, постарайтесь обійти  певні екзотичні марки, або моделі, що випускались малими тиражами як лімітовані спортивні чи подібні версії. Варто обирати з популярних масових варіантів – до них будуть запчастини та можливість обслуговування на будь-яких СТО, а не лише на спеціалізованих.

Какие электромобили можно купить в Украине сейчас и сколько они стоят?

Вдалим вибором машини з пробігом можна вважати, авто, у якого до 100 тисяч пробігу, вік, в якому ще (моживо) дійсна заводська гарантія, автомобіль не використовувався як службовий транспортний засіб, купувався у офіційного дилера, має всі супутні документи і був в руках тільки одного власника. Можуть бути відступи від цих параметрів, але чим ближче ваша потенційна покупка до них – тим менший ризик отримати проблеми та зайві витрати у майбутньому.

2
 
Вивчаємо ринок

Обравши кілька симпатичних на вигляд та підхожих під параметри майбутньої експлуатації моделей, варто визначитись з пропозицією на ринку. Вивчайте оголошення, розглядайте фотографії, знайомтесь з описами, - формуйте уявлення про ціну того, що вам буде допомагати переміщатись у просторі найближчий рік чи, можливо, навіть кілька років. Тепер ви точно знаєте, що і скільки, з урахуванням віку, типу двигуна, КПП, комплектації, пробігу, стану та інших чинників має коштувати.

Калькулятор цін на авто

Розгляньте ціни на ту ж модель, яку плануєте придбати, але на кілька років старшу – щоб зрозуміти, на скільки може впасти її ціна у найближчий час. Відкиньте невеликий відсоток від оголошеної вартості на можливий торг, порівняйте числа із тим, що було раніше закладено в бюджет на покупку і - переходьте до наступних етапів!

3
 
Відкидаємо зайве

Відразу проігноруйте оголошення, де ціна на авто значно нижча середньоринкової - ймовірних шахраїв AUTO.RIA "відсіює", однак зрідка трапляються продавці, які пропонують "авто у дорозі" чи після серйозної ДТП. Тобто автомобілі справді є, але стан у них такий, який не дозволяє просто сьогодні оформити документи та відправитись у подорож.

Також ігноруйте тих, хто занадто дорого цінує свій товар - таким персонажам потрібен час щоб зрозуміти за скільки дійсно вони зможуть продати свою «найкращу машину». Оголошення без фото або де демонструються очевидно чужі знімки, або, тим більше, якщо збірка картинок різних машин - наприклад: машина зовні сіра, а на фото салону видно червоні стійки - краще такі пропустити.

«Гаражные консервы» - что делать с автомобилем, который долго простоял без движения

Деякі терміни, присутні при дуже «цікавих» цінах: «продаж лише за дорученням», «кузов Б/Н (безномерний)», «проблемні документи» - це значить, що автомобіль неможливо повноцінно переоформити, з ним буде важко або неможливо виїхати за кордон, та й переміщення в межах України обіцяє сюрпризи. Такі пропозиції варто проігнорувати. Зрозуміло, що не варто зв’язуватись із «продавцями», які не надають номер свого телефону, а замість цього просять контактувати за допомогою месенджерів - якщо людина ховається, ще нічого не продавши, що буде далі?

4
 
Дзвонимо

З усіх питань найкраще відразу дзвонити, хоч можна й написати у чат AUTO.RIA. Буває, авто вже продано або за нього заплачено завдаток. Розмова дозволяє відразу прояснити багато питань, і прийняти рішення про доцільність зустрічі з власником для огляду машини. Запитуйте все і не розраховуйте на особливу чесність - в більшості відповіді будуть типу «все відмінно», але і серед таких часто знаходиться трохи правди, яку продавець спершу хотів би приховати.

Що можна купити на AUTO.RIA, окрім легковиків?

Не забудьте запитати про документи – чи машина «на довіреності», чи ви розмовляєте із власником з «техпаспорта». Довіреність, по-перше, не вічна, по-друге, передоручати можна обмежене число разів, і то не далі терміну, зазначеного в першому документі від власника, та й власником перед законом завжди залишається той, чиє прізвище в свідоцтві про реєстрацію. Якщо діалог йде нормально, продавець не проти огляду авто на СТО або у приватного майстра, а документи в порядку – можливо, ватро домовлятися про зустріч.

5
 
Оглядаємо авто

Для огляду автомобіля краще вибрати ясний день з сухою погодою. Дощ буде заважати нормальному огляду, а пізніше, після мийки, з-під бруду, яким була вкрита машина, можуть вилізти неприємні «сюрпризи». Запитайте дозволу на зйомку, і зробіть невелику фотосесію. Це буде стимулювати продавця щоб в день, коли ви вирішите купити його машину, на ній стояли ті ж колеса, не з'явилося нових зовнішніх дефектів, а замість показаного при першій зустрічі відеопрогравача із панелі не стирчав старий радіоприймач з мініатюрним дисплеєм та однією кнопкою. Фотографії будуть доказом того, що ви зафіксували ціну автомобіля в такому стані, в якому було товар продемонстровано продавцем. 

6
 
Помічник потрібен?

Тут ми не будемо розглядати питання про те, брати з собою дружину чи ні - це ваша особиста справа. Мова про технічно грамотних і досвідчених консультантів, працюючих в сфері автосервісу. Якщо у вас є така людина, і ви готові їй довіряти - така допомога зайвою не буде. Головне, щоб консультант не був здатний на перебіжку в табір супротивника, коли продавець кине йому в кишеню кілька купюр, і попросить грати на його користь.

Звичайно, покладатися «на всі сто» на автомеханіка не варто, адже він вас сам із самого початку попередив, що відповідати за машину він не буде, а лише допоможе з оглядом. Зате кваліфікований автомайстер зможе виявити більше технічних дефектів, і тим самим, або знизити кінцеву ціну, або відмовити від покупки, якщо справи з машиною зовсім погані, і передбачається серйозний ремонт.

Скільки коштують послуги таких консультантів - по-різному, як домовитеся. Може бути, наприклад, ставка - 50 або 100 умовних одиниць. Деякі можуть запросити половину від суми знижки при «торгу», інші можуть згодитись і за «дякую». У будь-якому випадку, в чотири ока можна побачити більше, ніж в два. Тим більше, якщо два додаткових кожного дня дивляться на машини, і знають, на чому варто сконцентрувати увагу.

Перевірити авто на AUTO.RIA

А найпростіше - перевірити машину за допомогою AUTO.RIA, тут можна отримати всі послуги - від історії експлуатації, пробігу, юридичної "чистоти" транспортного засобу, до технічних перевірок на акредитованих СТО за спеціальною програмою. При чому, замовити перевірки можна навіть тоді (що насправді дуже зручно й заощаджує час та витрати на поїздку в інші області) якщо машина знаходиться в іншому місті. 

7
 
Бита чи не бита?

Це, як правило, перше, що хвилює покупця. Машина, яка побувала в серйозній аварії навряд чи повина вас цікавити, навіть попри низьку ціну. Тим не менше, варто розділити значення явищ: «бита» і «подряпана». Все, що рухається, має схильність до зіткнення. Якщо ненароком зачепити бампером лавку в дворі - це подряпина, хоч фарбуванню міг підлягати цілий елемент (крило, бампер). Якщо ж справа зайшла далі, так що вистрілили подушки безпеки і кузов отримав загальну деформацію - тоді машина не варта уваги.

Як визначити? Скла повинні мати однакове маркування з одним і тим же кодом дати випуску. Фари в основному роблять з полікарбонату, який з часом тьмяніє - значить фари повинні бути однаково «зістареними», а їхні кріплення - без слідів пайки. Передня частина автомобіля - бампер і капот - завжди піддаються атаці дрібних камінчиків на дорозі, присутність дрібних сколів фарби та лаку свідчить про те, що недавнього фарбування не було. Кузов кожного автомобіля розраховується на певну жорсткість і пружність - зазори дверей, капота, багажника повинні бути однаковими і паралельними.

На дверних петлях, навісах капота або кришки багажника зверніть увагу на болти, якими вони кріпляться до кузова - зазвичай на заводі їх фарбують разом з кузовом, «зрив» фарби означає, що елемент знімали. Деякі виробники навпаки, не фарбують все разом - тоді болти повинні бути чорні, або природного металевого кольору - подивіться, як це виглядає в інших однотипних моделях.

Під капотом, біля двигуна, лонжеронів, під панеллю акумулятора завжди присутній бруд, який навіть на мийці важко побороти - він там і повинен бути. Якщо в найдальших куточках чистота і свіжа фарба - можливо, проводилися рихтувальні роботи. Перевірте двері (крім водійських) - вони повинні відкриватися і закриватися однаково, замки повинні утримувати їх в рівень з кузовом. Зазирніть під килимки і в люки багажника - крім звичного пилу там не повинно бути нічого, а саме - слідів зварювальних робіт або шпаклівки.

Якщо є тріщини на лобовому склі - подивіться, як вони виглядають - тріщина від каменю виглядає як павутина, що розходиться променями від точки, в яку припав удар. Якщо ж тріщина не має початкової точки, тобто не видно місця удару, а ще гірше - якщо вона замикається дугою - це говорить про недостатню жорсткість кузова, або зміну його геометрії внаслідок серйозної ДТП. У таких випадках навіть після заміни скло буде тріскати, так як його рамка деформована.

Джгути проводів повинні бути без слідів розрізання і скруток, не повинно бути «нерідної» ізоляційної стрічки. Якщо кабелі різали - можливо, змінювався добрячий шмат кузова. Візуально всі зовнішні фарбовані елементи повинні виглядати однаково, відтінок фарби, якщо змінюється від кута огляду - то скрізь одночасно. На ущільнювачах дверей та скла не повинно бути слідів фарби чи грунтування. Якщо вдасться заглянути під будь-яку гумку - фарба під нею не повинна відрізняться від загальної фарби кузова. Також можна купити чи взяти напрокат вимірювач товщини лакофарбового покриття.

Кришечка заправочної горловини часто страждає першою, коли виникає необхідність що-небудь підфарбувати. Якщо на її болтах помітні сліди демонтажу, варто пошукати підфарбовані ділянки.

У салоні огляньте місця, де розташовуються подушки безпеки - кермо, передня панель, боковини сидінь і т.д. - такі зони часто маркують буквами SRS або Airbag. Зрозуміло, що пластик там не може бути склеєний, а на місці подушок не повинно бути «пустушок». Справність і цілісність цієї системи також можна перевірити діагностичним комп'ютером, хоча найточніші дані - це фото з аукціону чи наявність в реєстраї інформації про участь машини в ДТП.

Пластик й інші елементи декору салону не повинні мати слідів їх демонтажу – подряпин чи сколів. Звичайно, салон могли частково розбирати для установки сигналізації, але не виключено що і для зварювальних робіт. У будь-якому випадку, неакуратність призводить до розмноження «салонних цвіркунів».

Додатково, якщо є сумніви, можна заїхати для перевірки геометрії кузова на комп'ютерному стенді для регулювання розвалу-сходження, багато сучасних моделей дозволяють здійснити таку операцію.

8
 
Чи не таксі?

Сліди наклейок із назвою фірми-перевізника, зображенням «шашок», отвори на панелі від установки таксометра, рації, вм'ятини на даху, де встановлюють ліхтар таксі, газова установка і незадовільний загальний технічний та косметичний стан цілком можуть вказувати на «таксистське» минуле автомобіля. Зазвичай, крім тих рідкісних випадків, коли такий автомобіль продають за копійки, така машина своє вже віджила. Уважно слід ставитися до пробігів корейських авто на кшталт Hyundai Sonata LPI - попри привабливу ціну та порівняно "молодий" вік більшість цих авто прибуває до України з пробігом понад 500 тис. км.

9
 
Що знизу?

Ходова частина, здебільшого, справа не найдорожча, і тим паче не найнадійніша на наших дорогах. Крім випадків, коли в автомобілі гідравлічна або пневматична підвіска з електронним керуванням – тоді її перевіряти потрібно з максимальною увагою, оскільки комплектуючі до таких систем далеко не дешеві.

У звичайній підвісці - амортизатори, сайлентблоки, тяги і наконечники, втулки і важелі - яке б воно не було, альтернативного виробника чи «оригінальне», служба його може обірватися на першій добрій ямі, які трапляються на наших дорогах. Якщо перевірка на СТО покаже несправність одного-двох елементів, це не страшно, ще вчора вони могли бути цілком живі-здорові. Така сувора реальність українського асфальту. Якщо ж амортизатори потекли, кілька сайлентблоків обірвані, в рульовому помітний люфт – не виключено, що на машині їздили неакуратно, і все інше може бути в ще гіршому стані.

Знизу не повинно бути видимих підтікань масла з двигуна, коробки передач, мостів чи напівосей. Днище повинне бути рівним і без слідів проїздів по гострих каменях. Насторожити вас повинна свіжа пляма антикорозійної мастики в будь-якому місці – спробуйте пошукати незаводські зварні шви. Щодо корозії: автомобілі останніх 10...15 років випуску зазвичай не «хворіють» іржавою хворобою так, як це бувало раніше. В основному іржа проступає там, де були пошкодження покриття або коли машиною довго не користувались та тримали її у сирому місці зі слабкою вентиляцією. Взагалі - корозія приносить масу клопотів і машина з такими недоліками не повинна вас цікавити як безпечний засіб для пересування.

10
 
Перевіряємо двигун

Запуск мотора повинен бути завжди чітким і впевненим, без «шаманства» з педаллю акселератора, насосами підкачки і т.п. Впевнено мотор повинен стартувати як холодний, так і прогрітий до робочої температури. Не варто напряму запитувати у господаря «а масло бере?», хіба що в багажнику валяються «літровки» з-під моторної оливи. Взагалі кожен двигун повинен його витрачати, але в рамках дозволеного.

Звук роботи двигуна повинен відповідати його породі: бензиновому - м'який і рівний, у дизеля - ритмічне дирчання. Цокіт, металеве постукування в такт обертам, та й будь-які інші акустичні прояви повинні насторожувати, хоча це лише теорія. Мотор не повинен вібрувати, а разом з ним і вся машина. Взагалі важко діагностувати стан двигуна без його розбирання. Можна виміряти компресію чи здійснити ендоскопічне обстеження - але це доволі відносні спосіби, і хоч якусь інформацію вони дають, принаймні щодо стану циліндро-поршневої групи і газорозподільного механізму, але вони не нідто інформативні щодо стану колінвалу й іншої механіки.

Розганятися автомобіль повинен рівномірно, з динамікою що відповідає власній вазі і потужності двигуна. На спусках, при включеній передачі (при механічній коробці передач), двигун не повинен дозволяти розганятися автомобілю. Ще один варіант - відкрити при працюючому двигуні маслозаливну пробку, акуратно, щоб з'явилася лише невелика щілина (інакше розбризкуватиметься масло) - вихід картерних газів повинен бути ледь помітний, якщо ж з горловини газів виходить більше, ніж із вихлопної труби - запасу ресурсу у такого мотора вже практично немає.

Ще можна глянути на тиск масла - запустити мотор, і заглушити через кілька секунд, відразу включивши запалювання - доброю ознакою буде включення лампи контролю тиску масла з затримкою. Чорний дим з вихлопної труби при навантаженні може вказувати на проблеми з системою живлення, білий - про невдало обрану АЗС, зловживання присадками або пробиту прокладку головка-блок циліндрів, синій - про присутність пекельного синього вогню всередині двигуна, нечистої сили, яка скоро забере мотор на той світ.

11
 
Пробіг

Визначити з абсолютною точністю факт втручання в одометр неможливо ні в разі наявності механічного, ні в разі електронного приладу. Пристрої для «поправки» електронних лічильників вільно продаються в інтернеті, і кожен, хто бодай трохи тямить в електроніці, зможе самостійно, часом навіть не спаливши панелі приладів, отримати бажане значення пробігу.

Можна заїхати до народних умільців, і за невелику суму зробити таку операцію у них. Після таких процедур комбінації приладів в основному «не пам'ятають» втручання в їх пам'ять, і лише в окремих автомобілях, де пробіг записаний в декількох блоках управління (наприклад, панель приладів, ABS, іммобілайзер) - при детальному вивченні можна виявити факт втручання. З механічними одометрами та ж історія - якщо «підправити» пробіг акуратно, розташувавши барабанчики з цифрами рівненько, ніхто ні до чого не докопається, хіба буде можливість зняти щиток приладів, розібрати і перевірити внутрішні пломби, причому все це ще до покупки.

Як не купити авто, що працювало у три зміни? В кур’єрських машинах часто заднє сидіння як нове, як і праве пасажирське. Всі двері, крім водійської, працюють як у нової машини, а водійська, навпаки - хитається на всі боки і закривається нечітко. Дверна карта з боку водія вся подряпала, кнопка склопідйомника витерта. Кермо і педалі зношені, куліса механічної коробки з відчутним люфтом. Якщо кількарічний автомобіль щойно відполірований - не виключено, що у такий спосіб затирали сліди рекламних наклейок і частих подряпин.

Огляньте гальмівні диски - шукайте кромку біля його зовнішнього краю. Якщо диски нові та їх недавно замінили, то старі при цьому крутилися вже більше 100 тисяч км. Кромка в 2...3 мм говорить про пробіг близько сотні тисяч, і необхідність їх заміни. Трохи інша ситуація з машинами де встановлена коробка-автомат, там ресурс дисків набагато менший, так як двигун не приймає участі в гальмуванні.

Как "снять с себя" проданные ранее "по доверенности" автомобили: пошаговая инструкция и цена вопроса

Педалі: гумові накладки зношуються приблизно однаково, але не до металу, якщо видно метал або навпаки, накладки цілком нові - пробіг 300+. Кермо: зношується в місцях, де його найчастіше тримають - потертості стають добряче помітними приблизно через років 5-7, або після 150-200 тисяч пробігу. Затерта область на «9 годин» свідчить не про однорукого водія, а про те, що машина скоріш за все, їздила на далекі відстані. Знос на «9 і 3 години» - значить, в історію додалося чимало міських поїздок. Рівномірна стерте кермо - виключно міський режим, остерігайтеся колишнього таксі. Якщо кермо блищить новизною - його реставрували або замінили. Реставрація дозволяє напилити стерті ділянки і надати їм структуру, подібну до нового виробу. Заміна - дивіться ще раз розділ про аварійне минуле, можливо, спрацьовувала подушка безпеки або саме рульове колесо було деформовано.

Как переоформить на себя авто, купленное "по доверенности": пошаговая инструкция и стоимость

Якщо продавець використовує хитрощі з відновленням поверхні педалей і керма - пробіг може бути в районі півмільйона. Те ж з сидінням водія - велюр залишається «живим» тисяч 200, дивлячись якої вгодованості був водій. Насамперед «вмирає» бічній валик, який ближче до дверей, потім затирається підлокітник, якщо він є. Загляньте під чохли, помацайте сидіння, порівняйте його пружність з пасажирським - зазвичай до 100 тисяч змін практично немає.

Шкіряний салон має велику живучість, але не терпить джинсів з заклепками. Взагалі, більшість візуальних змін з салоном, зовнішніми дверними ручками, замками дверей, гумовими ущільнювачами і іншим стають добре видимими після 100-150 тисяч.

12
 
Чи все справне?

Сядьте на переднє пасажирське сидіння, продавця попросіть сісти за кермо, і нехай він покаже всі органи керування машиною. Якщо людина легко й інтуїтивно все включає і знаходить з першого разу - машина його. Якщо ж продавець замислюється, чи відповідає що йому невідомо про те чи інше, - можливо, ви маєте справу або з перекупником, і він дійсно не знає що відповісти, або запитувана вами опція не працює. Зрозуміло, що як одне так і друге недобре.

Попросіть запустити двигун - уважно дивіться на панель приладів. При включенні запалювання повинні засвітитися контрольні лампи всіх систем, заявлених продавцем. Далі - більшість лампочок повинні згаснути, але не одночасно, а «в різнобій». Через 2...5 секунд на панелі повинні світитися тільки контроль тиску масла, зарядки батареї і стоянкове гальмо. Після запуску двигуна повинні зникнути всі попередження. Покажчики сервісних інтервалів теж не повинні про себе нагадувати. Якщо ж символи з гайковим ключем блимають постійно – можливо, автомобіль давно не обслуговувався.

Перевірте роботу обігрівача і кондиціонера, освітлення, двірників, склопідіймачів і всього іншого, що є присутнє на борту. Перевірте роботу механізмів регулювання сидінь - після серйозних аварій буває, щось підклинює, або не працює взагалі. Огляньте замки ременів безпеки - в машинах, де є піропатрони ременів (при ударі вони спрацьовують раніше подушок, на швидкості від 30-40 км/год) з них не повинно стирчати жовтих прапорців зі знаком оклику, і не повинно бути жовтих смужок - слідів зрізу цих самих прапорців.

13
 
Тестова поїздка

Нехай більшу частину тест-драйву за кермом проїде продавець - ви зможете більше оглянути і почути. На що звертати увагу? Чи рівномірно прискорюється машина, чи немає проблем з перемиканням передач, чи не заїдає і не скрипить що-небудь? Чи не гримить панель і обшивка? Чи не «пробиває» підвіску на вибоїнах? Чи стоїть рульове колесо «по горизонту» на прямих ділянках дороги?

Как не стать владельцем «утопленника» - инструкция для покупателей б/у авто

Чи працює спідометр, тахометр й інші прилади? Озирніться, і подивіться в заднє скло на присутність димності за автомобілем в моменти розгону. Чи не веде машину в бік при гальмуванні? Чи їде цей автомобіль так само як і інші, які ви нещодавно дивилися, чи, можливо, не так - жорсткіше, з більшим шумом? Чи не перемикається коробка-автомат з ривками, а мотор при цьому зависає на високих обертах? Чи нема гулу від колісних підшипників (гул в машині голосніший, ніж в інших)? Чи немає вібрації, яка змінюється зі швидкістю?

Якщо ж все гаразд і ви впевнені в своїх силах - запитайте дозволу самому сісти за кермо і проїхатися. Знайдіть розташування передач, якщо в машині «механіка», придивіться до того, де розміщені педалі - всі машини трохи різні в цьому. Звичайно ж, ви на заміській дорозі, продавець не буде зайвий раз хвилюватися, а ви не будете відволікатися на навколишній трафік. Спробуйте їхати - оцініть, чи відповідає поведінка автомобіля його вартості і вашому уявленню про нього.

Чи все легко вмикається і натискається, чи адекватна реакція органів управління? Чи не спрацьовує педаль зчеплення занадто високо, а гальм занадто низько? Чи немає «провалу» при розгоні? Чи не отримує чи машина на стоянці «стусана ззаду» при перемиканні важеля АКП в положення «драйв»? Чи справне стоянкове гальмо? Чи немає ефекту «гойдалки» після проїзду дорожньої нерівності? Чи не тягне кермо в сторону? Та й взагалі, час подумати - подобається вам цей автомобіль, чи ні. Варто нагадати, що під час їзди музику в машині доцільно вимкнути, а для тестової поїздки використовувався шматок ненайкращої дороги, щоб оцінити роботу підвіски на нерівностях.

14
 
Торгуємось

Сподіваємось, ви не забули спочатку перевірити автомобіль, скориставшись доступними на AUTO.RIA перевірками, щоб пізніше не виникло неприємних несподіванок. 

Перевірити авто на AUTO.RIA

Торг - не забувайте про цю можливість. Це ваша нагода зекономити кілька сотень доларів, і ця можливість де-факто наявна при всіх угодах на вторинному авторинку. Пригадайте, які недоліки були в автомобілі, порівняйте оголошену ціну з середньою на ринку, з цінами на пропозиції із вашого блокноту, і домовляйтесь з продавцем про фінальне значення суми «на віддачу».

Як правильно переоформити автомобіль?
15
 
Купуємо

І, насамкінець, якщо вас все влаштувало і ви "на всі сто" впевнені, що саме ця машина ваша - купуйте, оформивши право власності у сервісному центрі МВС. Купувати «по-довіреності» чи просто передачею техпаспорта, ясна річ, не варто.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (151)

Добавить комментарий к статье
Артём | 22:02, 20 апр. 2011

Большое спасибо за полезную статью!

Женя | 13:44, 21 апр. 2011

Много полезного, спасибо!

Алексей | 19:19, 23 апр. 2011

После такой статейки и в голову больше не прийдет покупать подержанные колеса

Татьяна | 13:46, 04 февр. 2013

Согласна на 100%

Александр | 18:30, 16 авг. 2013

за новую тоже можно нехилую статейку написать!!!

Ігор | 23:11, 29 мар. 2016

В мене також першою була ця думка :)

Гость | 11:59, 10 окт. 2016

тогда покупаем Деу матиз по цене Гольфа 2004 года, ездим и не жужжим

Андрей | 15:53, 26 апр. 2011

Толково!!!

Андрей | 15:58, 26 апр. 2011

Толково!!!!!!

Maks | 19:58, 26 апр. 2011

Отличная статья, узнал много нового.

Гость | 22:01, 26 апр. 2011

Молодцом,так держать!Хорошая познавательная статья

Гость | 00:58, 27 апр. 2011

Спасибо. Как раз выбираю авто, теперь будем осторожней и образованней в выборе.

Евгений | 20:02, 27 апр. 2011

Отличная статья! Сразу видно автор пытался помочь начинающим, а не просто писал за деньги :) Много советов, хотя бы 1/3 проверить при покупке :))

Миша | 12:50, 04 мая 2011

Статья действительно грамотно написана и очень полезна. Спасибо

Артем | 10:11, 06 мая 2011

Респект автору!!!!

Максим | 18:19, 06 мая 2011

Хорошая статья! Но кое с чем не соглашусь. 600 грам масла на 1000 это уваленый мотор)) у меня Транзит при 425тыс пробега жрет литр на 5 тыс. а Ваз 87 года вообще не берет. а о активности использования я сужу обычно так: делим пробег на возраст. среднестатистический пробег человека "по работе" 19-20тыс км в год. Все что выше - автомобиль коммерчески использовался. Что ниже - уже радует. Надеюсь это также кому то да поможет)

Федя | 18:33, 12 мая 2011

Да, я тоже хотел сказать по поводу расхода масла.У меня Opel Omega A 1987г.в. 2,3 турбо-дизель, расход грамм 200/1000км.А пробег в год это очень спорный вопрос, смотря кто сколько и на какие расстояния ездит. Я например наматываю 10000км/год и каждый день, что зимой, что летом выезжаю. А ещё, расход зависит от характера езды. Сейчас дорог нет, а "рысаки" летают как бешенные.Родители сначала удостоверение купили, потом авто, а сломал, ещё купят!!!

Роман | 22:20, 12 янв. 2013

600 грам на 1000км то максимально допустима норма. в мене шкода 1,8 tsi і такий розід масла заявлений виробником. але це не означає, що машина буде стільки брати

Я | 13:52, 19 июня 2013

да только опять же если пробег не отмотали

Евгений | 01:14, 24 сент. 2013

Не нужно не соглашаться, опираясь только на свой опыт. Нужно читать форумы на разных языках и делать выводы. Многие пассаты берут и больше 600 мл на тыщу, и это их норма. Люди в связи с этим переходят с синтетики на полусинтетику.

Дмитрий | 20:46, 12 окт. 2013

У меня Мазда 3 так вот в инструкции к ней указан расход масла до 800 мл масла' если бы сам не прочитал не поверил бы' а по факту берет совсем не много

Гость | 05:27, 10 июня 2011

у меня бэха масло вообще не берет и компрессия и работа движка ровная. А все благодаря военным присадкам. не по жадничал сразу после покупки 3000грн в двигатель и масло Castrol 10w-60 каждые 6-7000 меняю. Зато щас машина на продаже и голова не болит шо шото там не там. И еще есть среди нас такие которые в 20 летнюю машину вкинули много средств и труда и продают по цене 10 летней но поверьте они того стоят. всем удачи.

Витаха | 19:58, 08 мая 2011

Спасибо, узнал много новогО!

Гость | 16:36, 09 мая 2011

Очень благодарен!

Гость | 19:01, 11 мая 2011

Дякую, цікава інформація.

Гость | 20:56, 14 мая 2011

Спасибо, профессионально и доступно. А Б/у действительно б/у рознь. А WVагены согласно руководства по эксплуатации при нормальной работе могут брать до 1.0 л.

Василий | 16:30, 18 мая 2011

Талантливо...Мне понравилось.

Владислав | 23:04, 23 мая 2011

хорошая статья!

Андрій | 23:26, 25 мая 2011

Супер статья

Вика | 13:16, 26 мая 2011

спасибо.как по мне достаточно емко

Гость | 11:12, 27 мая 2011

Молодцы,прикольная статья,много интересных вещей!!!!

Сергей | 11:31, 06 июня 2011

Спасибо

Геннадий Андреевич | 17:18, 09 июня 2011

не соглашусь относительно годового пробега в 25 тыс. - я накатываю за год порядка 10 тыс. помимо того, в стране довольно много людей с профессией моряка - соответственно порядка полугода машина находится в гараже. а учитывая современные цены на бензин, то пробег многих авто значительно сократился

гость | 21:33, 09 июня 2011

но 5-ть лет назад на литраж никто не сотрел сужу посебе

гость | 21:33, 09 июня 2011

но 5-ть лет назад на литраж никто не сотрел сужу посебе

Гость | 23:05, 09 июня 2011

Спасибо огромное,жаль,где эта статья была три года раньше,столько бы денег осталось в домашнем бюджете.....Статья СУПЕР!!!!!!!!!!!!

Сергій | 18:32, 23 июня 2011

Дякую за статью, дізнався багато корисного.

Yurajda | 12:50, 25 июня 2011

Дякую за статтю, є ще добрі люди та профі в своїй справі. Респект!

Сергей | 07:23, 26 июня 2011

Дуже корисна стаття. Сподіваюсь допоможе при купівлі мого першого авто. Дякую!

Гость | 11:38, 08 июля 2011

Я как и многие не соглашусь с годовым пробегом-поскольку я работаю на шахте и частенько домой приходиш уставшим,то даже на выходных нехочеться никуда ехать и поэтой причине я максимум за год накатываю до 6тыс.,а таких как я сколько.............

Юрий | 23:18, 08 июля 2011

Да,пробег-это очень у всех по разному...был у меня UNO я на нем таксовал 5 лет и пробег был 70-80тыс...продал на з.ч взял Славуту 3 летнюю пробег 38 тыс. с сервис книжкой.....а сейчас спустя 5 лет на спидометре 50988 км (реально !!!) т.к я на ней не таксую...да и с прошлого года практически не езжу ( стоит во дворе дома и зимой и летом ) такая ситуация сложилась...а в этом году пока проехал вообще 140 - 200 км всего...так что пробег пробегу рознь....

Юрий | 23:20, 08 июля 2011

Поправка 70 - 80 тыс.в год...

rus | 18:41, 15 мар. 2012

Я не таксую, но мотаюсь по областям Украины - каждый месяц по 5тыс. а машина своя и не комерция. А кто то купит что б в магазин ездить и за 5 лет на машине 20тыс. -вызывает подозрение!

Я | 14:30, 19 июня 2013

эт в точку

Евгений | 01:19, 24 сент. 2013

Речь шла о среднем расходе. И там все правильно. 40-80 км в день

Костянтин | 17:52, 01 авг. 2011

Большое спасибо!!!!!!

Костянтин | 17:56, 01 авг. 2011

СПасибо!!!

роман | 14:45, 13 авг. 2011

очень позновательная рекомендация!!!!!!!

Сергей | 19:24, 24 авг. 2011

Статья просто супер! Очень интересно и познавательно. Автор молодец

Рома | 18:15, 29 авг. 2011

Многое из написанного-правда и реалии нашего времени! А вообще мой совет будет в цвет на 200% ...Покупать стоит или в хорошего знакомого или в салоне! Большая вероятность что попадос будет меньше,как не крути! Всем удачи в покупке авто! Будьте здоровы!

Антон | 00:32, 17 сент. 2011

Классно написано ... приятно читать!

Ser | 11:19, 22 сент. 2011

От себя хочу добавить:если хозяин продаёт машину это совсем не означает что он обязан вас катать и терпеть ваше нытьё по телефону и при встрече.Думайте головой и удачи в покупке!

Гость | 22:13, 30 сент. 2011

не обязательно,я например часто не успевал купить авто из за них,они оперативно все делают,закрывая глаза на некоторые проблемы авто,мне как покупателю что бы сделать хорошо авто для себя нужно больше вложить чем перекупу,он ставит б/у запчасти с малым остатком ресурса,дыры в кузове залепливают фольгой и другими несоответствующими материалами,зашпаклевали замазали и на базар так как им на них не ездить...не плохо зарабатывают на авто после очень серьезных дтп покупая их за копейки,востанавливая и продавая как авто в хорошем состоянии иногда даже на СТО это не замечают.Плохо что нет законов регулирующих их дейтельность,они же реально не платят налоги вся их высокоприбыльная дейтельность проходит в тени...

Ryslan | 04:14, 26 окт. 2011

Сергій зря ви говорити що перекупи не плятять ніяких налогів,а коли виписується довідку-рахунок податок платить продавець,а це є податок за майно!! такшо не будь ласка не говоріть єрунди!!удачі на дорогах і при виборі авто!!

Анатолій Дубенко | 10:45, 17 мар. 2023

Перекуп загалом продають по доручення або "від хазяїна",тому не треба ляля

Гость | 11:19, 04 окт. 2011

Обычно если количество просмотров объявления очень большое и машина давно продается можно сразу отбросить такие варианты и не тратить на них время,теоретически какой-то процент людей из просмотревших объявление интересовался этими машинами "в живую" и уже потратил время на выяснение технического состояния и осмотр авто,и если никто не купил значил либо машина не соответствует цене-слишком завышена стоимость,так как если стоимость авто не значительно завышена кто нибудь купил-бы ее,либо в машине есть серьезные технические проблемы или с документами. Я уже много машин пересмотрел и мои выводы только подтверждаютя,если количество просмотров объявления очень большое-машиной интересовалось много людей,но по какой-то причине отказались от покупки,даже если цена приемлима,или даже немного ниже обычной.

Вячеслав | 02:06, 08 дек. 2011

100% согласен

Сергей | 11:04, 20 окт. 2011

Большое спасибо автору.Очень умело собрал в статье все самое главное.

Гость | 20:51, 21 окт. 2011

АФФТОРУ РЕСПЕКТ! МАЛАДЕЦ!

Ryslan | 04:31, 26 окт. 2011

а скажіть будь ласка тільки перекупи обманюють? ви прекрасно знаєте що власник авто з салону коли продає автомобіль новий з пробігом 10-20 тис(оригінальним)80-відсотків машина була в дтп!!і коли ти розмовляєш шо з власником він нагло обманює що машина ціла не крашена 100процентів!!а коли кажеш що приїдеш з прибором починається бампер з крилом,а коли кажеш чи лобове рідне він мнеться,тіпа я не звертав уваги!!про шо тоді можна говорити коли власники продають вибачти завтрані прокурені машини коли в них пробіг 20-30 тис.шо вній бритко їхати!!йому впадло і жалко грошей на мойку чи на хімчистку!! є власники які реаоьно не слідкують за машиною і жаліють грошей на неї,мовляв(тож жилізо і так потім продам)а ви хочете купити гарний доглянутий,чистий автомобіль!!! тому шановний такі люди як ви привикли називати перекупи,реанімують відновлюють дане авто до життя!!і ви вже тоді купляєте зовсім другий автомобіль!!справний,чистий,охайний,!!і ще одне не забувайте є прекупи яким важлива репутація і аони виключно займаються хорошими автівками,не проблемними!!!такшо в перекупів і є позитивні сторони,бо половину шо тут пишуть коментарі вони є,аьо були,або хочуть бути перекупами!!!удачі на дорогах,і вдалого пошуку авта!!!

Анатолій Дубенко | 10:48, 17 мар. 2023

Знаєте чесного перекупів ?! Дайте контакт,саме вибираю авто.

Серёга | 12:30, 06 нояб. 2011

Мдаа мощьно :) ну а текст по теме ! по сути зная всёэто и вовремя использовать эти знания можно реально поторговаться)) А вооще БООЛЬШУЩЕЕ СПАСИБО много полезного!

Сергей | 00:48, 13 нояб. 2011

Спасибо!!!!!!!!!! Это инфа из той что необходима всем покупателем б/ушек!!! Браво автору!!!!!!!!!!

Вячеслав | 02:03, 08 дек. 2011

Большое спасибо за полезную статью!

Мар'ян | 22:39, 15 дек. 2011

Класна стаття, перевірив свій транспорт

Oleg | 09:11, 17 дек. 2011

Очень хорошая статья, спасибо автору!

Кирилл Николаевич | 15:10, 19 дек. 2011

Спасибо. Очень информативно и толково!!!

Алексей | 00:56, 23 дек. 2011

Спасибо, очень интересно много узнал интересного!!!!

Оля | 07:45, 01 янв. 2012

Очень полезная статья. Спасибо автору. ну а читателям удачи в приобретении заветного домика на колесиках.

Sania | 00:12, 08 янв. 2012

Четко правильно точно спасибо.

Гость | 13:30, 08 янв. 2012

Cпс за статейку,вот теперь реально понятно на что обращать внимание,реальная помощь покупателю.

Гость | 16:12, 17 янв. 2012

Очень толковая статья.

Гость | 23:52, 20 янв. 2012

Світ не без добрих людей.

Вова | 12:47, 08 февр. 2012

Статья просто "БОМБА"

Гость | 14:40, 28 февр. 2012

Так на этом сайте кроме перекупщиков никого нет.

Владимир | 09:03, 02 апр. 2012

СПАСИБО!!!!!!!

Владимир | 16:09, 10 апр. 2012

перекупы не порядочные. это факт!!! поверьте, купил у такого машину. был гильзованный двигатель

Андрей | 17:40, 20 апр. 2012

Статью в закладки и на флэшку - однозначно. Может когда то появится возможность купить... хотя бы б\у)). Автору спасибо.

Дмитрий | 21:27, 05 мая 2012

Огромное спасибо! Собрался покупать микроавтобус и не знал как и что,статья очень помогла.МОЛОДЦЫ!

Гена | 22:22, 29 июня 2012

Толковая статья!!! Много полезной информации и советов. Спасибо!!!

Гость | 22:53, 05 июля 2012

по поводу пробега не согласен была у меня тройка жигуль досталась от папы, него с нолей, 79г.в. я продавал в 2005 году пробег был 80000 по первому кругу, так что не факт

Гость | 19:56, 18 июля 2012

мой отец шеху продал 89 г в 2011,с пробегом 98тыс,покупатель приезжал спасибо сказать за 120км,так что не факт

Мозес Моисеев | 14:57, 30 окт. 2012

Очень хорошо

Igress | 09:48, 01 нояб. 2012

Спасибо большое! Из кучи сетевого хлама, нашел действительно полезную статью.

Надя | 14:34, 06 нояб. 2012

Дякую! дуже корисно!

богдан | 14:24, 18 дек. 2012

Збираюсь купити авто б/у.Ця стаття надіюсь дуже допоможе мені. Дякую.

сава | 19:29, 24 янв. 2013

Статья толковая!

Alex | 19:47, 07 февр. 2013

Супер! Так все и есть и бывает! Уважуха

ирина | 23:19, 27 февр. 2013

Отличная статья,очень помогли,спасибо!

Гость | 23:24, 09 мар. 2013

Если кто так будет себе машину покупать по статье дотошно и щепетильно,как"по мануалу",то нормальный владелец просто пошлет его подальше и не станет морочиться,это в лучшем случае!Так называемые"перекупы"ее тотчас же"выхватят"из-под носа незадачливого покупателя(при условии адекватности цены),пускай даже и с незначительными дефектами(идеальных авто не бывает),ну а ТАКОЙ покупатель...будет искать"авто своей мечты"всю жизнь,и я не уверен,что он его когда-нибудь купит.А если и купит,пусть даже у близкого человека,так все равно впоследствии станет его заклятым врагом и всем будет ныть,"какую плохую машину ему подсунули",вместо того чтобы закатать рукава,все сделать и наслаждаться машиной.Говорю,исходя из личных наблюдений и приличного жизненного опыта.Всем удачи в выборе авто и впоследствии-на дорогах.Берегите себя!С ув.-водитель-профессионал с 25 летним стажем.

Дмитрий | 12:34, 05 апр. 2013

Вопрос не в том, чтобы купить идеальную машину, а в том, чтобы заплатить правильную цену.

Юрий | 08:02, 14 мая 2014

>вместо того чтобы закатать рукава,все сделать Перекуп детектед

Юрий | 08:07, 14 мая 2014

Статья очень хорошая, многим пригодится. Автору, огромное спасибо

Ігор | 23:18, 29 мар. 2016

Точно. Автор же описав спосіб оцінки адекватності ціни авта

Ольга | 11:53, 11 мар. 2013

Отличная статья, супер!!! Всё написано чётко и ясно.

Дмитрий | 12:31, 05 апр. 2013

Замечательная и грамотная во всех смыслах статья. Большое спасибо!

Леонид | 08:54, 09 апр. 2013

Спасибо за статью, очень интересно и в достаточном объеме. Еще обязательно перечитаю непосредственно перед покупкой.

РОМА | 20:08, 12 апр. 2013

Текст реально хороший,покупцям знадобиться,декому дуже допоможе. Сам використаю інфу при потребі.

Алексей | 01:20, 13 апр. 2013

Шикарная статья и очень полезная!!! Спасибо!!!

Юрий | 05:09, 12 мая 2013

Большое спасибо за статью! Есть ли шанс взять (нормальную) БМВ 1995-2000 до 10000 долларов(автомат)?

Владимир | 14:07, 14 мая 2013

Спасибо, позновательно.

сергей | 15:32, 23 мая 2013

спасибо за статью, нужное чтиво однозначно в закладки добавлю

дима | 14:05, 29 мая 2013

спасибо! все точно про меня, год назад купил бмв, первая тачка,ну вообщем буду продавать .Будь добр, напиши как продать.........

Игорь | 12:17, 06 июня 2013

Спасибо, ребята!

Гость | 16:03, 11 июня 2013

Не забувайте Ви купляєте машину не нову, і згідний з Егором, аби так вибирали машину як написано терпіння невистачило!!Стаття толкова, але налякали багато цією статтею...

Серго | 13:33, 16 июня 2013

Прочитал статью и передумал покупать б.у. авто)

Валентин | 16:18, 04 июля 2013

а как покупать авто с рук? я имею ввиду документацию. к нотариусу или к кому идти надо?

Юрий Сергеевич | 17:41, 19 авг. 2013

Спасибо за статью , в которой описаны практически все нюансы купли-продажи б/у авто!Очень полезная информация!

)) | 19:03, 28 авг. 2013

молодец)

ГоГа | 15:28, 30 авг. 2013

Статью в закладки!

ГоГа | 15:30, 30 авг. 2013

Действительно салонам не следует доверять.

Александр | 19:56, 08 сент. 2013

Спасибо за статью, ждем новых публикаций)

алексей | 00:54, 17 сент. 2013

клас

Владимир | 19:55, 16 окт. 2013

перечитал уже массу статей на эту тему! эту с уверенностью могу назвать самой толковой!

Артем | 20:03, 02 нояб. 2013

Спасибо огромное! Хорошая статья!!!

игорь | 20:42, 03 нояб. 2013

ех прочитать бы это раньше-долларов 500 сэкономил. сейчас буду умнее. СПАСИБО!

Артем | 23:30, 14 нояб. 2013

Ахуенная статья. Хорошо что я её прочитал перед тем как авто купить.)) Спасибо большое этому сайту)

Гость | 17:58, 18 дек. 2013

Спасибо! отличный урок!

Елена | 20:01, 26 июня 2014

В другой области страшновато покупать.

Костя | 13:02, 10 июля 2014

Автору - медаль!

ИГОРЬ | 18:51, 10 авг. 2014

Статья в тему учитывая что Винница и есть город-столица по муткам среди перекупов

Ирина | 16:38, 18 дек. 2014

А моей машине четыре года, но набежала она всего 30 000 км. Я езжу на ней только до работы и братно, а зимой она стоит в гараже.

Игорь | 21:34, 22 дек. 2014

Клас...полезная информация...на днях должен осматривать машыну....спасибо

Гость | 09:49, 21 июля 2015

Про пробег,я за 10 лет наездил 80 тыс,на дачу,по городу да ина море каждый год.Так что вот.

Игорь | 10:25, 14 авг. 2015

Купил Кенгуру 11 года оригинальный пассажир 195тыс пробег за 9800$ не батая не крашеная полный фарш проверка и сервис на официале :-)

Анатолий | 00:19, 04 окт. 2015

Классная статья!!! Спасибо, узнал много нового :)

Гнат | 20:17, 20 окт. 2015

Дуже вдячний за надану інфу!

Андрей | 22:30, 18 нояб. 2015

Отличная статья!!!

Гость | 14:26, 13 дек. 2015

Спас.....

Иван | 23:09, 10 февр. 2016

У меня вопро почему продавец не прочь отогнать авто для проверки на любое СТО, кроме официального. 

Гость | 15:42, 14 апр. 2016

Возможно потому, что на официальном есть вся история по всем ремонтам и ДТП, если делал там.

Гость | 08:26, 22 мар. 2016

списіба, дуже  цінні поради

Гость | 13:34, 22 мар. 2016

Вы молодцы, что написали такую статью. Огромное спасибо.

Ігор | 23:20, 29 мар. 2016

В нас звикли продавати авто як джинси на базарі

Гость | 22:03, 17 мая 2016

1000%

Галина | 21:16, 13 авг. 2016

Статья очень классная , мне бы такого консультанта !!!

Свят. | 02:24, 20 авг. 2016

Спасибо за статью и содержание. Конечно, одной статьей описать все возможные моменты просто невозможно, но обратить внимание, на те моменты, что тут описаны, уже стоит и при выборе авто их подробнее разбирать. Эта статья не "таблетка" и даже не методичка, а краткий обзор к подходу выбора авто - в чем и есть польза. Спасибо за идейность - "доверяй-но проверяй" и рекомендуется -у специалистов!

Гость саня | 11:37, 07 февр. 2017

класние совети

Влад | 11:13, 09 сент. 2017

спасибо за хароший инструктаж! !!

Гость | 17:06, 31 окт. 2017

Добавлю, если авто свежее, у него сервисная, если сервисную книжку не показывают, значит пробег скручен. Обратите внимание на одометр, если тестдрайв был, должно минимум 1км добавить, если нет, одометр не работает. Касательно пробега быват исключения, но они редкие. У тестя на 8ми летнем тюксоне например 24.000 км, в основном вам скажут, что владелец моряк, не ведитесь, в Украине не так много моряков, сколько машин со скрученными пробегами.

Гостьмайкл | 12:03, 16 дек. 2017

благоразумный видит беду и укрывается от нее а неопытные идут и наказываются

Андрей | 15:54, 12 февр. 2018

Б/у авто это не оч хорошее вложение. Я всю жизнь ездил на каких-то развалюхах, кошмар просто. Я решил, что с меня хватит этих мучений и взял себе новую машину. Да, я терпеливо платил и ждал, пока ее получу, но когда обращался в авто так, то знал, что меня ждет. Поэтому всем советую. Машина не должна быть денежным пылесосом, машина для души.

Олег | 15:21, 16 февр. 2018

старая машина это головная боль. я когда то ездил на таврии , хотелось иногда просто выйти из машины и заплакать. то глохнет и не заводится, то свечи, то масло, то еще какая то фигня. Сейчас такое время, когда есть выбор. раньше не было возможности почти ни у кого купить себе новую машину, а сейчас уйма предложений. У меня товарищ купил себе новый ланос через авто просто и ездит довольный. я не вникал в систему работы этой фирмы, там вроде в группы как то объединяются и получают по очереди машины. знаю, что в европе такое есть

Гость | 09:03, 23 февр. 2018

поехала я как-то с братом покупать б/у машину. Купили откровенный хлам , ездили за машиной через всю украину. Причем машину нам с той стороны оформили, на сто сказали, что все хорошо, а уже в родном городе не захотели на учет ставить. Ппц конечно. Нам вообще сказали, что машина собрана чуть-ли не из кусков. Это хорошо, что продавец норм оказался и вернул нам деньги, он сам не понимал, что не так с машиной, пенсионер, что с него взять. Короче мы сказали НЕТ б/у машинам и всей это волоките. Вот в ноябре 16 обратились в авто так, там человеческие условия по выплатам, не нужны никакие документы. подтверждающие зарплату и т.п. Оформили договор, выплачивали 7 мес, параллельно делая платежи авансовые и вуа-ля, машина наша. Катаясь на новой киа, мы параллельно продолжали выплачивать оставшуюся сумму. Короче говоря это очень удобно!

Владимир | 19:35, 24 февр. 2018

Очень познавательно. Еще бы запомнить все.

Анастасия | 10:37, 30 мая 2018

лучше купить новую и не париться. вот честно, сколько проблем с этими бушными машинами. сейчас куда не плюнь, тот в кредит купил, тот через группу по программе авто так, но б/у не берет почти никто. рынок умирает. даже уже и кредит наверное толком никого не привлекает из-за огромных %%%

Гость | 13:18, 24 авг. 2018

покупайте новую машину и не ошибетесь.

Геннадий | 21:40, 04 февр. 2019

толково написано. спасибо!

Valentin Human Beck | 18:46, 31 авг. 2020

спасибо , очень доходчиво:)))

Юрій | 11:16, 17 мар. 2023

Дякую!

Иван | 15:39, 24 апр. 2023

Нічого собі, який класний гайд! Пригодиться! Дякую!

Добавить комментарий к статье Читать все комментарии (151)

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми